Powered by

Deal Cobalt με Ευρωπαίο επενδυτή για πλειοψηφικό πακέτο μετοχών

Πολύ κοντά σε υπογραφή με Ευρωπαίο επενδυτή βρίσκεται η κυπριακή αεροπορική εταιρεία Cobalt, η οποία όπως είχε αποκαλύψει σε πρόσφατο δημοσίευμα του το InBusinessNews, το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα και βρισκόταν σε συζητήσεις με διάφορους επενδυτές, με στόχο την άντληση νέων κεφαλαίων. 
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία έχει έλθει σε συμφωνία με συγκεκριμένο επενδυτή από χώρα της Ευρώπης, και εντός των επόμενων δύο 24ωρων αναμένεται να πέσουν και οι υπογραφές και να γίνουν και οι επίσημες ανακοινώσεις από πλευράς της εταιρείας.  
 
Όπως πληροφορείται το InBusinessNews, πρόκειται για επενδυτή, ο οποίος δραστηριοποιείται στο χώρο του aviation, με διάφορα projects και όχι με αεροπορική εταιρεία.  Ο εν λόγω επενδυτής θα εξαγοράσει μέρος του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας και συγκεκριμένα του πλειοψηφικού. Το ποσό της συμφωνίας δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό.
 
Ο ξένος επενδυτής επέδειξε ενδιαφέρον για στήριξη του μακροπρόθεσμου πλάνου ανάπτυξης της εταιρείας αλλά και επέκτασης της. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Cobalt είχε έρθεi σε επαφή με διάφορους επενδυτές, ωστόσο ευδοκίμησε η προσφορά του συγκεκριμένου.
 
Ήδη για τη συμφωνία έχουν ενημερωθεί και οι αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους, οι οποίες  φαίνεται πως ενέκριναν το deal.
 
Σε ότι αφορά του Κινέζους επενδυτές, οι οποίοι κατέχουν το 49% της εταιρείας, στόχος τους είναι να περιορίσουν τη συμμετοχή τους, με την πώληση του μεγαλύτερου μέρους των μετοχών τους. Συνεπώς, δεν αποκλείεται το επόμενο διάστημα να υπάρξουν και άλλες εξελίξεις, οι οποίες θα διαφοροποιήσουν περαιτέρω την μετοχική δομή της Cobalt. Πιθανό σενάριο πρέπει να θεωρείται η εξαγορά από τον νέο, Ευρωπαίο επενδυτή, μέρους των μετοχών που σήμερα κατέχουν οι Κινέζοι επενδυτές. Βεβαίως, όπως πληροφορείται το InBusinessNews, ο ίδιος δεν έχει εκφράσει ενδιαφέρον για εξαγορά του 100% της εταιρείας, συνεπώς δεν αποκλείεται να δούμε και  νέους επενδυτές στο παιχνίδι.
 
Σε ότι αφορά το πτητικό πρόγραμμα της εταιρείας, δεν αλλάζει οτιδήποτε. Πιθανότατα πάντως, να υπάρξουν εξελίξεις στο μέλλον, με δεδομένο το γεγονός ότι ο νέος επενδυτής επιθυμεί επέκταση των δραστηριοτήτων της Cobalt.
 

Δειτε Επισης

Όλες οι λεπτομέρειες για το νέο σχέδιο ενίσχυσης της ηλεκτροκίνησης-Ο αριθμός των χορηγιών, οι κατηγορίες και τα ποσά (πίνακες)
Νέο σχέδιο ενίσχυσης της ηλεκτροκίνησης ύψους €2,5 εκατ. ενέκρινε το Υπουργικό-Πόσες χορηγίες θα δοθούν
Demetra: Η απόδοση πέραν κάθε προσδοκίας, η συγκυρία που ευνοούσε την έξοδο και η επιτυχής αποεπένδυση από Ελληνική
Ανοίγει τις πόρτες του το Δημοτικό Κολυμβητήριο Λευκωσίας-Τα ημερήσια τέλη και τα seasonal
Wizz Air: Κατέκτησε για πέμπτη συνεχή χρονιά το βράβειο πιο βιώσιμης χαμηλού κόστους αεροπορικής εταιρείας
SKY express: Πέντε νέοι προορισμοί και παραλαβές δύο νέων αεροσκαφών έως το τέλος του καλοκαιριού
Συνεχίζει την πτωτική πορεία η ανεργία στην Κύπρο-Τα δημογραφικά δεδομένα των ανέργων
Paphos Hills: Κάθοδος της Brown Hotels στην Κύπρο με το ολοκαίνουργιο τετράστερο ξενοδοχείο (pics)
Τα μερίδια αγοράς σε μια ασφαλιστική βιομηχανία σε τροχιά νέων ισορροπιών με εξαγορές και συγχωνεύσεις
Alpha Bank: Στα €205 εκατ. το τίμημα για την εξαγορά της AstroBank-Η τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα στην Κύπρο