RedMax Technologies: Νέα υπηρεσία Fiber to the Room

Μετά το Fiber- to- the -Home και τον εκσυγχρονισμό των σπιτιών, έτσι ώστε να συμβαδίζουν με τις τεχνολογικές απαιτήσεις του σήμερα, σειρά παίρνει το Fiber- to- the- Room (FTTR) τη νέα υπηρεσία που παρέχει η RedMax Technologies σε συνεργασία με τον αμερικάνικο κολοσσό Calix. 

Στόχος του FTTR είναι να δημιουργήσει το ιδανικό περιβάλλον για τους πελάτες των ξενοδοχείων, είτε αυτοί είναι επιχειρηματικοί που θέλουν το δωμάτιο του ξενοδοχείου τους να είναι μία επέκταση του γραφείου τους, είτε είναι απλοί τουρίστες που θέλουν να χαλαρώνουν και να έχουν τις ίδιες εγκαταστάσεις πρόσβασης στο διαδίκτυο σαν να ήταν σπίτι τους. 

Στη βάση σύγχρονων απαιτήσεων
Οι τελευταίες έρευνες που αφορούν τα πιο σημαντικά κριτήρια αξιολόγησης ενός ξενοδοχείου, έχουν δείξει ότι οι ταξιδιώτες προτιμούν ξενοδοχεία που έχουν γρήγορο και αξιόπιστο Wi Fi. Ταυτόχρονα έχουν συνδέσεις που να μπορούν να υποστηρίξουν πολλαπλές συσκευές, αφού πλέον οι ταξιδιώτες κουβαλούν μαζί τους μια πληθώρα από κινητές συσκευές -  laptops, pads, smart phones, smart watches κλπ.

Ακολουθούν κριτήρια όπως ο αριθμός των πριζών που υπάρχουν στο δωμάτιο για εύκολη και γρήγορη φόρτιση των συσκευών, ο βαθμός ελέγχου που έχουν για το δωμάτιο ( όπως θερμοκρασία, μουσική, φωτισμός κλπ.) κι αν η τηλεόραση τους προσφέρει on demand υπηρεσίες. Παράλληλα τους ενδιαφέρει ακόμα αν ο τρόπος που θα επικοινωνήσουν με την υποδοχή από μία τηλεφωνική συσκευή είναι εύκολος και γρήγορος. 

Με την υπηρεσία FTTR και τις λύσεις που προσφέρει, οι ξενοδόχοι πλέον διασφαλίζουν όλες αυτές τις παροχές που αναζητούν πλέον οι σύγχρονοι ταξιδιώτες και καθιστούν την εξυπηρέτηση των ξενοδοχείων πέντε αστέρων. Παράλληλα αποφεύγουν τα αρνητικά σχόλια για αυτά σε ιστότοπους, όπου οι πελάτες βαθμολογούν την εμπειρία τους και οι οποίοι πλέον καθορίζουν και την επιτυχία του εκάστοτε ξενοδοχείου.

Πλεονεκτήματα FTTR
Τα πλεονεκτήματα του FTTR είναι πολλά.  Πρωτίστως,  η εγκατάστασή του αντικαθιστά την καλωδίωση με χαλκό – ο οποίος συνδέεται με περιορισμένη σύνδεση στο ίντερνετ και έχει ψηλό κόστος συντήρησης. Επομένως, η οπτική ίνα -που είναι από γυαλί- μπορεί να προσφέρει τις υψηλές ταχύτητες σύνδεσης με τη μεγαλύτερη μεταφορά όγκου πληροφοριών χωρίς επιπρόσθετα κόστη συντήρησης (plug, play and forget). Επιπρόσθετα τα δίκτυα οπτικών ινών βελτιώνουν την απόδοση σε κινητές συσκευές, αλλά και σε ενωμένες συσκευές, ενώ με το FTTR υπάρχει εξοικονόμηση σε φυσικούς χώρους. Ο όγκος των καλωδίων είναι πολύ λιγότερος, ενώ η εγκατάσταση του δικτύου είτε αφορά καινούρια ξενοδοχειακή μονάδα είτε ανακαίνιση υφιστάμενης δεν είναι χρονοβόρα όπως πιστεύουν οι περισσότεροι. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα είναι το μακροπρόθεσμο οικονομικό όφελος για τους ξενοδόχους.  Πέρα από τα επιπρόσθετα έσοδα από τις κρατήσεις που προέρχονται από τα θετικά σχόλια, τα δίκτυα οπτικών ινών είναι future proof. Αυτό σημαίνει πώς θα είναι λειτουργικά και διαθέσιμα για τις επόμενες δεκαετίες χωρίς συχνές αναβαθμίσεις και συντηρήσεις που συνήθως κοστίζουν πολύ. 

Με την τεχνολογία FTTR, καλώδια οπτικών ινών αναπτύσσονται σε όλη την ξενοδοχειακή  επικοινωνιακή υποδομή - από το data room μέχρι τα δωμάτια των πελατών. 

Δημιουργώντας τα έξυπνα δωμάτια
Η RedMax Technologies είναι η πρώτη εταιρεία στην Κύπρο, που σε συνεργασία με την Αμερικανική Calix μπορεί να μελετήσει, να σχεδιάσει και να χτίσει δίκτυα οπτικών ινών σε ξενοδοχειακές μονάδες που θέλουν να δημιουργήσουν το ιδανικό περιβάλλον για τους πελάτες τους δημιουργώντας έξυπνα δωμάτια που κάνουν την εμπειρία ενός ταξιδιώτη μοναδική. 

Δειτε Επισης

Ανάγκη για τον τουριστικό τομέα-«Δεν μπορούμε χωρίς ξένα εργατικά χέρια και αυτό αποδεικνύεται από τους αριθμούς»
Η Red Selection λίστα του Foody με την υπογραφή του Λεωνίδα Κουτσόπουλου
Αυθεντικό Πάσχα στο Cap St. Georges: Ξεχωριστός προορισμός-Μοναδικές εμπειρίες
Αλεξανδρούπολη-Λάρνακα: Πότε αρχίζει επίσημα η απευθείας αεροπορική σύνδεση
ΕΤΑΠ Πάφου: Συμμετέχει σε έργο για πράσινη και ψηφιακή μετάβαση μικρομεσαίων επιχειρήσεων
City of Dreams Mediterranean: Πιστοποιήθηκε με ISO για συστήματα περιβαλλοντικής διαχείρισης και ασφάλειας τροφίμων
Πέραν των 10.000 επισκεπτών στην Έκθεση Τουρισμού Travel Expo Cyprus
Lanitis Entertainment: Ανεβάζει το επίπεδο γαστρονομικής απόλαυσης στην πλατεία του Trilogy
Ελληνικός τουρισμός: Αυξημένες κρατήσεις από Ολλανδία και Βέλγιο
Από πού αντλεί τουρίστες η Κύπρος-Οι κύριες αγορές, οι ανακατατάξεις και το... Ισραήλ