Δεύτερο συνέδριο για την στρατηγική ανάπτυξης του Τροόδους

InBusinessNews  11/07/2018 19:25
Δεύτερο συνέδριο για την στρατηγική ανάπτυξης του Τροόδους

Δεύτερο συνέδριο για την στρατηγική ανάπτυξης του Τροόδους

InBusinessNews  11/07/2018 19:25

Το Γραφείο Επιτρόπου Ορεινών Κοινοτήτων, σε συνεργασία με το Εργαστήριο Αγροτικού Χώρου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στο πλαίσιο της εκπόνησης της Εθνικής Στρατηγικής Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων Τροόδους, διοργανώνουν το «2ο Συνέδριο Επιστημονικών και Τεχνικών Επιτροπών για την Αναγέννηση του Τροόδους». 

RELATED ARTICLES


Κεντρικό θέμα του πολυθεματικού Συνεδρίου είναι η προσέγγιση ζητημάτων στρατηγικής σημασίας για τη διαμόρφωση μιας εθνικής πολιτικής για τις ορεινές Κοινότητες του Τροόδους και της Κύπρου. Στο Συνέδριο θα συμμετέχουν 14 Τεχνικές Επιτροπές από όλα τα Υπουργεία της Κυπριακής Δημοκρατίας, 16 προσκεκλημένοι φορείς και υπηρεσίες, επιστήμονες των Πανεπιστημίων Θεσσαλίας, Αιγαίου και Γεωπονικού Αθηνών, καθώς και εμπειρογνώμονες της ALA Planning Partnership Consultancy L.L.C.

Οι εργασίες του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν από τις 11 έως τις 24 Ιουλίου 2018, στα γραφεία της Κυπριακής Ακαδημίας Δημόσιας Διοίκησης και στα Κεντρικά Γραφεία του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως. Συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν επίσης στις κοινότητες Καλοπαναγιώτης και Κυπερούντα, για θέματα που αφορούν τις Αρχές Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τη Δήλωση Πολιτικής Τροόδους, και στις κοινότητες Ευρύχου, Οίκος, Κάμπος, Παλαιχώρι, Κυβίδες, Κοράκου, Πάχνα, Δύμες και Δορά, για θέματα που αφορούν αρδευτικούς συνδέσμους, βιοτεχνίες/οικοτεχνίες, κτηνοτρόφους και γεωργούς.

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν επίσης Εκπαιδευτικές Ημερίδες με θέμα:

«Καινοτόμα προϊόντα οινοποίησης», στην κοινότητα Βουνί «Σύστημα διαχείρισης και βελτίωσης βοσκοτόπων - Τοπικά συστήματα πιστοποίησης», στην κοινότητα Δορά «Καινοτόμο πρόγραμμα διατροφικού τουρισμού στην Κύπρο, βασισμένο στο προσωπικό DNA του πελάτη», στην κοινότητα Πάνω Πλάτρες. 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας