Δεύτερο συνέδριο για την στρατηγική ανάπτυξης του Τροόδους

Το Γραφείο Επιτρόπου Ορεινών Κοινοτήτων, σε συνεργασία με το Εργαστήριο Αγροτικού Χώρου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στο πλαίσιο της εκπόνησης της Εθνικής Στρατηγικής Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων Τροόδους, διοργανώνουν το «2ο Συνέδριο Επιστημονικών και Τεχνικών Επιτροπών για την Αναγέννηση του Τροόδους». 

Κεντρικό θέμα του πολυθεματικού Συνεδρίου είναι η προσέγγιση ζητημάτων στρατηγικής σημασίας για τη διαμόρφωση μιας εθνικής πολιτικής για τις ορεινές Κοινότητες του Τροόδους και της Κύπρου. Στο Συνέδριο θα συμμετέχουν 14 Τεχνικές Επιτροπές από όλα τα Υπουργεία της Κυπριακής Δημοκρατίας, 16 προσκεκλημένοι φορείς και υπηρεσίες, επιστήμονες των Πανεπιστημίων Θεσσαλίας, Αιγαίου και Γεωπονικού Αθηνών, καθώς και εμπειρογνώμονες της ALA Planning Partnership Consultancy L.L.C.

Οι εργασίες του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν από τις 11 έως τις 24 Ιουλίου 2018, στα γραφεία της Κυπριακής Ακαδημίας Δημόσιας Διοίκησης και στα Κεντρικά Γραφεία του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως. Συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν επίσης στις κοινότητες Καλοπαναγιώτης και Κυπερούντα, για θέματα που αφορούν τις Αρχές Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τη Δήλωση Πολιτικής Τροόδους, και στις κοινότητες Ευρύχου, Οίκος, Κάμπος, Παλαιχώρι, Κυβίδες, Κοράκου, Πάχνα, Δύμες και Δορά, για θέματα που αφορούν αρδευτικούς συνδέσμους, βιοτεχνίες/οικοτεχνίες, κτηνοτρόφους και γεωργούς.

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν επίσης Εκπαιδευτικές Ημερίδες με θέμα:

«Καινοτόμα προϊόντα οινοποίησης», στην κοινότητα Βουνί «Σύστημα διαχείρισης και βελτίωσης βοσκοτόπων - Τοπικά συστήματα πιστοποίησης», στην κοινότητα Δορά «Καινοτόμο πρόγραμμα διατροφικού τουρισμού στην Κύπρο, βασισμένο στο προσωπικό DNA του πελάτη», στην κοινότητα Πάνω Πλάτρες. 

Δειτε Επισης

Ικανοποίηση Κεραυνού για Fiscal Monitor του ΔΝΤ-«Επαναβεβαιώνεται η πολύ καλή πορεία της οικονομίας μας»
16α ΙΝ Business Awards: Ανακοινώνονται την ερχόμενη εβδομάδα οι βραβευθέντες
Emirates: Στρατηγικές αλλαγές της λειτουργίας των εμπορικών ομάδων της
Το WaterWorld WaterPark στην Αγία Νάπα επιστρέφει από τις 24 Απριλίου
Κώστας Κουμής: Δείχνει ανθεκτικότητα παρά τις προκλήσεις ο τουρισμός
Η Aegean επενδύει σε τέσσερα νέα Airbus A321neo για εξυπηρέτηση αγορών εκτός Ε.Ε.
Ξάνθος Σαρρής: Η αναγέννηση της ΕΥΡΗΚΑ
«Μάχη» αδειοδότησης για τα δύο νέα malls στη Λεμεσό-Οι διαδικασίες που τρέχουν και ποια τα δεδομένα
Τα αιτήματα της Kition, το ξεκάθαρο μήνυμα Βαφεάδη και τι διαμηνύει η Ελεγκτική Υπηρεσία
ΔΝΤ: Η Κύπρος θα «πιάσει» νωρίτερα το όριο 60% στον δείκτη δημόσιου χρέους