Αλμύρα: Οι 100+ δημιουργίες από ανακυκλώσιμα υλικά

Αλμύρα: Οι 100+ δημιουργίες από ανακυκλώσιμα υλικά

Αλμύρα: Οι 100+ δημιουργίες από ανακυκλώσιμα υλικά

Ένα δυνατό μήνυμα ευαισθητοποίησης για το περιβάλλον έστειλε το προσωπικό του ξενοδοχείου Αλμύρα, μέλος της Thanos Hotels σε συνεργασία με τη Σχολή Art Studio στο πλαίσιο της υπεύθυνης εταιρικής τους δράσης. 

RELATED ARTICLES


Πιο συγκεκριμένα 100 και πλέον καλλιτεχνικές δημιουργίες από ανακυκλώσιμα υλικά, παρουσιάστηκαν στην έκθεση EcoArt και Fish Mob, που διοργάνωσε το ξενοδοχείο Αλμύρα, σε συνεργασία με τη σχολή Art Studio της Κατερίνας Φουκαρά και του Αρσέντη Λισενκόβ, στις 9 Ιουνίου 2018 στην Κάτω Πάφο.

Η έκθεση διεξήχθη με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, η οποία τιμάται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου και περιλαμβάνεται σε σειρά εκδηλώσεων παγκοσμίως, που στόχο έχουν την ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης των πολιτών.

Το προσωπικό του ξενοδοχείου Αλμύρα, σε συνεργασία με το Art Studio, δημιούργησε κατασκευές που απεικονίζουν ψάρια.

Θέλησαν να στείλουν, έτσι ένα ηχηρό μήνυμα προστασίας του πλανήτη και αλλαγής συνηθειών, αφού πολλά υλικά που χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητά μας, λανθασμένα καταλήγουν στα σκουπίδια και αρκετές φορές στη θάλασσα, προκαλώντας τον θάνατο χιλιάδων ψαριών και άλλων θαλάσσιων οργανισμών.

almyrafish2
 
Αποκορύφωμα της έκθεσης ήταν η παρέλαση με την ονομασία Fish Mob, η οποία ξεκίνησε  από το «Ουζερί» στο ξενοδοχείο Αλμύρα στις 9 Ιουνίου, στις 11:00 π.μ. Εκεί έδωσαν ραντεβού το προσωπικό του ξενοδοχείου, επισκέπτες Κύπριοι και ξένοι, κάθε ηλικίας για να ξεκινήσει η παρέλαση με ψάρια διαφόρων μεγεθών.
 
almyrafish3
 
almyrafish4

Η παρέλαση πέρασε από το λιμάνι της Πάφου με τους συμμετέχοντες να κρατούν στα χέρια τους τις ξεχωριστές δημιουργίες. Καταλήγοντας λίγο πριν το κάστρο όλοι οι συμμετέχοντες που άγγιζαν τα 200 άτομα σχημάτισαν ένα γιγάντιο ψάρι δίνοντας το δικό τους μήνυμα για το περιβάλλον. Ταυτόχρονα παρουσιάστηκε έκθεση στο Αλμύρα, με πρωτότυπες κατασκευές από επίσης ανακυκλώσιμα υλικά, η οποία θα είναι ανοιχτή προς το κοινό έως τις 24 Ιουνίου 2018.
almyrafishrobot

Η πρωτοβουλία συγκέντρωσε ιδιαίτερο ενδιαφέρον κινητοποιώντας μια ζωντανή εκδήλωση που έγινε talk of the day στην περιοχή ένα ξεχωριστό θέαμα για ντόπιους και τουρίστες στο οποίο μπορούσαν ταυτόχρονα να συμμετέχουν.
almyrafishrobot2
almyrafishrobot3

Πέραν του ότι ώθησε το προσωπικό να δημιουργήσει με ανακυκλώσιμα υλικά αποτέλεσε παράδειγμα για το κοινό να ακολουθεί ανάλογες δράσεις, ανέδειξε πως τα ανακυκλώσιμα υλικά δεν μπορούν μόνο να γίνουν τέχνη, αλλά μπορούν να συνεχίσουν τον κύκλο ζωής τους μέσω της επαναχρησιμοποίησης. 

Παράλληλα ένας οργανισμός του οποίου η λειτουργία εξαρτάται σημαντικά από το περιβάλλον και την ατμόσφαιρα που δημιουργεί για τους φιλοξενούμενους του, όπως είναι το ξενοδοχείο Aλμύρα της Thanos Hotels, αντιλαμβάνεται την ευθύνη του απέναντι σε αυτό κάνοντας πράξη την ουσιαστική περιβαλλοντική ευθύνη. 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας