Πωλείται το Hilton… ξανά

Το ότι η MIG δεν θα έλεγε όχι για να πωλήσει το ποσοστό της στο ξενοδοχείο Hilton Κύπρου, είναι δεδομένο και τα τελευταία χρόνια πραγματοποιήθηκαν αρκετές συζητήσεις με εν δυνάμει επενδυτές οι οποίες όμως πάντα έμεναν μέχρι το due diligence. 
 
Δεν είναι η πρώτη φορά που επενδυτές ενδιαφέρονται για το ξενοδοχείο, για παράδειγμα πριν δύο χρόνια υπήρξαν διαβουλεύσεις με Λιβανέζους επενδυτές οι οποίες όμως δεν τελεσφόρησαν. Πέρσι το καλοκαίρι, σύμφωνα με πληροφορίες του InBusinessNews, το ενδιαφέρον προήλθε από ελληνικό Όμιλο ο οποίος δεν είχε δραστηριότητες σχετικές με τον ξενοδοχειακό τομέα.

Διαβάστε ακόμα: Καζίνο: Ψυχαγωγία beyond any dream
 
Αυτή τη φορά βέβαια, ενδεχομένως τα δεδομένα να είναι διαφορετικά αφού ο Όμιλος που δημιούργησε ο Ανδρέας Βγενόπουλος και στον οποίο πλέον η Τράπεζα Πειραιώς ελέγχει το 31.2%, δέχεται πιέσεις από τους πιστωτές τους για εντατικοποίηση της απομόχλευσης.
 
Αν και ο Όμιλος Louis ελέγχει το υπόλοιπο ποσοστό του μετοχικού κεφαλαίου, κατά πάσα πιθανότητα οι επενδυτές σε πρώτο στάδιο θα επιχειρήσουν να αποκτήσουν το 75% που ελέγχει η MIG στο ξενοδοχείο και μετά να κινηθούν για το υπόλοιπο. 
 
Πάντως, το ξενοδοχείο, το μοναδικό πέντε αστέρων στην πρωτεύουσα, ήταν κερδοφόρο για ακόμα μία χρονιά με κερδοφορία η οποία ανήλθε στα 2.1 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με κέρδος 1.3 εκατ. ευρώ το 2016. Σ’ αυτό συνέτεινε και η αύξηση του κύκλου εργασιών από 10.7 εκατ. ευρώ σε 12 εκατ. ευρώ. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, ο δείκτης έσοδα ανά διαθέσιμο δωμάτιο να αυξηθεί από 60 ευρώ το 2016 σε 68 ευρώ το 2017. Τα πάγια περιουσιακά στοιχεία του ξενοδοχείου εκτιμούνται σε 92.2 εκατ. ευρώ ενώ το καθαρό χρέος στο τέλος του 2017 ήταν 500 χιλ.
 
Το ξενοδοχείο λειτουργεί υπό την επωνυμία Hilton από το 1967.
 
Η MIG εξακολουθεί να παρουσιάζει ως ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα του ξενοδοχείου την έκταση γης δίπλα από το ξενοδοχείο εμβαδού 6000 τ.μ.   

Δειτε Επισης

Ανάγκη για τον τουριστικό τομέα-«Δεν μπορούμε χωρίς ξένα εργατικά χέρια και αυτό αποδεικνύεται από τους αριθμούς»
Η Red Selection λίστα του Foody με την υπογραφή του Λεωνίδα Κουτσόπουλου
Αυθεντικό Πάσχα στο Cap St. Georges: Ξεχωριστός προορισμός-Μοναδικές εμπειρίες
Αλεξανδρούπολη-Λάρνακα: Πότε αρχίζει επίσημα η απευθείας αεροπορική σύνδεση
ΕΤΑΠ Πάφου: Συμμετέχει σε έργο για πράσινη και ψηφιακή μετάβαση μικρομεσαίων επιχειρήσεων
City of Dreams Mediterranean: Πιστοποιήθηκε με ISO για συστήματα περιβαλλοντικής διαχείρισης και ασφάλειας τροφίμων
Πέραν των 10.000 επισκεπτών στην Έκθεση Τουρισμού Travel Expo Cyprus
Lanitis Entertainment: Ανεβάζει το επίπεδο γαστρονομικής απόλαυσης στην πλατεία του Trilogy
Ελληνικός τουρισμός: Αυξημένες κρατήσεις από Ολλανδία και Βέλγιο
Από πού αντλεί τουρίστες η Κύπρος-Οι κύριες αγορές, οι ανακατατάξεις και το... Ισραήλ