Κλείνει ο Σύνδεσμος Ε/κ Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Ηνωμένου Βασιλείου

  17/05/2018 15:05
Κλείνει ο Σύνδεσμος Ε/κ Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Ηνωμένου Βασιλείου

Κλείνει ο Σύνδεσμος Ε/κ Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Ηνωμένου Βασιλείου

  17/05/2018 15:05

Την απόφαση να τερματιστεί μετά από 29 χρόνια η λειτουργία του Συνδέσμου Ελληνοκυπρίων Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Ηνωμένου Βασιλείου [AGTA (UK)] έλαβαν το διοικητικό συμβούλιο και τα μέλη.

RELATED ARTICLES

Η απόφαση λήφθηκε κατά τη διάρκεια συνέλευσης την περασμένη εβδομάδα και σύμφωνα με αυτή, το κλείσιμο του Συνδέσμου θα γίνει σταδιακά. Η τυπική και οριστική διάλυση του Συνδέσμου θα ολοκληρωθεί σε διάστημα περίπου ενός μηνός.

Σε ενημερωτικό σημείωμα η διοίκηση του Συνδέσμου χαρακτηρίζει την απόφαση «αναπόφευκτη», εξηγώντας ότι τα τελευταία χρόνια η χρηματοδότηση και οι χορηγίες από υποστηρικτές, αεροπορικές εταιρείες, άλλους εμπορικούς χορηγούς ή από συνδρομές μελών έχουν μειωθεί σημαντικά ή έχουν σταματήσει.

«Αυτό έχει οδηγήσει σε σταδιακή διάβρωση των οικονομικών αποθεμάτων του Συνδέσμου, κάτι που σήμανε την αρχή του τέλους για τον AGTA. Αυτό με τη σειρά του σήμαινε ότι ο Σύνδεσμος δεν μπορούσε πλέον να επιτελεί αποτελεσματικά το ρόλο για τον οποίο ιδρύθηκε, δηλαδή να προωθεί τον κυπριακό τουρισμό και τις διαφημιστικές πρωτοβουλίες των μελών του για την Κύπρο στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ως εκ τούτου, η ύπαρξη του Συνδέσμου είχε καταστεί ανούσια. Και ιδιαίτερα ‘καθώς δεν αναγνωριζόταν πλέον για αυτό που αντιπροσώπευε από εκείνους που θα επρεπε’», αναφέρει η σχετική ενημέρωση.

Το Συμβούλιο του Συνδέσμου αποδέχθηκε την πρόταση του Διευθύνοντος Γιάννη Ευθυμίου να παραμείνει στη θέση του σε εθελοντική βάση, αμισθί αλλά με κάλυψη πιθανών εξόδων, ώστε να επιβλέψει την ομαλή τελική πορεία και όλες τις διαδικαστικές εκκρεμότητες έως το οριστικό κλείσιμο του AGTA (UK).

Ο Σύνδεσμος ευχαριστεί όσους πίστεψαν και υποστήριξαν το ρόλο του από την ίδρυσή του το Μάιο του 1989 ως την αντιπροσωπευτική φωνή των ειδικευόμενων στην Κύπρο Ελληνοκυπρίων ταξιδιωτικών πρακτόρων στο Ηνωμένο Βασίλειο, την κύρια τουριστική αγορά της Κύπρου.

 

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Σχολιάστε την Είδηση
Πίσω στην αρχή της σελίδας