Ξενοδοχεία: Under construction 13 νέες μονάδες

Λίγο πριν την επίσημη έναρξη της θερινής τουριστικής περιόδου, σε κατασκευαστικό οργασμό βρίσκεται η ξενοδοχειακή βιομηχανία της Κύπρου. Ανέγερση νέων ξενοδοχειακών μονάδων και αναβάθμιση/επέκταση παλαιότερων βρίσκονται σε πρώτο πλάνο, στις παράλιες περιοχές και κυριότερα στην επαρχία Αμμοχώστου.

Οι εκτιμήσεις, εξάλλου, για μία ακόμη καλύτερη τουριστική χρονιά από πλευράς αφίξεων σχετίζονται απόλυτα με τα ανοίγματα ξενοδόχων και επενδυτών, οι οποίοι στοχεύουν στην πλήρη αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών τους.   Αξιοσημείωτη και η εμπλοκή ξένων επενδυτών, με δεδομένο πλέον το γεγονός ότι το νησί μας θεωρείται ότι προσφέρει πολύ μεγάλες ευκαιρίες στον τουριστικό κλάδο. 

Τονίζεται ότι τα τελευταία τέσσερα με πέντε χρόνια, οι επενδύσεις σε ξενοδοχειακές μονάδες της Κύπρου ξεπέρασαν το μισό δισεκατομμύριο ευρώ. Το προϊόν της Κύπρου έχει αρχίσει να αναβαθμίζεται σημαντικά κερδίζοντας την προτίμηση των τουριστών και την εμπιστοσύνη των tour operators.    

Under construction
Σύμφωνα με στοιχεία  που εξασφάλισε το InBusinessNews από τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού, την περίοδο αυτή, σε παγκύπρια βάση τελούν υπό ανέγερση 13 ξενοδοχεία, συνολικής δυναμικότητας 3000 κλινών. 

Πολλές από τις αναπτύξεις αυτές αποτελούν επιχειρηματικές κινήσεις ξένων επενδυτών, οι οποίοι επιλέγουν να επενδύσουν στην Κύπρο, διαβλέποντας τις ευκαιρίες που προσφέρει το νησί μας στον τουριστικό τομέα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η μεγάλη επένδυση ρωσικών συμφερόντων στο πρώην ξενοδοχείο Le Meridien στη Λεμεσό, ενώ στο ίδιο πλαίσιο καταγράφονται κινεζικές επενδύσεις στην ξενοδοχοβιομηχανία της Πάφου και αναπτύξεις λιβανέζικων συμφερόντων στη Λάρνακα. Μάλιστα, στην Αγία Νάπα έγιναν επενδύσεις ακόμα και από το Βιετνάμ. Στο κομμάτι αυτό, σημαντικό ρόλο έπαιξε το σχέδιο πολιτογραφήσεων που ισχύει στην Κυπριακή Δημοκρατία από το 2013 και μετά.

60 ξενοδοχεία υπό ανακαίνιση
Την ίδια ώρα, όπως πληροφορείται το InBusinessNews, άλλες 60 υφιστάμενες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις ανακαινίστηκαν πρόσφατα ή τελούν ακόμα υπό ανακαίνιση. Στις βασικές ενέργειες των ξενοδόχων βρίσκεται και η επέκταση των μονάδων τους, προκειμένου να μπορούν να φιλοξενήσουν περισσότερους τουρίστες. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι προς την κατεύθυνση της αναβάθμισης των τουριστικών μονάδων πιέζουν και ξένοι tour operators, οι οποίοι δίνουν προκαταβολές για μεγάλης διάρκεια συνεργασίες με κυπριακά ξενοδοχεία, υπό την προϋπόθεση της διενέργειας εργασιών επέκτασης και ανακαίνισης. 

Τάση και η μετατροπή μονάδων
Το τελευταίο διάστημα, τάση αποτελεί και η μετατροπή σε ξενοδοχεία, καταλυμάτων που βρίσκονταν στην κατηγορία «οργανωμένων διαμερισμάτων». Το συγκεκριμένο φαινόμενο παρατηρείται εντονότερα στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου. Τη φετινή χρονιά περίπου 10 – 15 μονάδες προχώρησαν σε τέτοιου είδους μετατροπές.  

Οι ιδιοκτήτες  προχωρούν σε τέτοιες κινήσεις, βλέποντας ότι πλέον οι τουρίστες δεν ενδιαφέρονται για μικρά αυτόνομα διαμερίσματα. Ο θεσμός του all inclusive, εξάλλου, αποτελεί μεγάλο ανταγωνιστή για τα συγκεκριμένα καταλύματα.  

Δειτε Επισης

Ελληνικός τουρισμός: Αυξημένες κρατήσεις από Ολλανδία και Βέλγιο
Από πού αντλεί τουρίστες η Κύπρος-Οι κύριες αγορές, οι ανακατατάξεις και το... Ισραήλ
«Dragon Game»: Το ψηφιακό παιγνίδι του υφυπουργείου Τουρισμού για προώθηση 20 χωριών της Κύπρου
The Art of Asian Cuisine: Επιτυχές το 2ο Masterclass από Laiko Cosmos Trading & ISK Far East Food
Αυτά είναι τα καλύτερα αεροδρόμια στον κόσμο
«Τροχοδρομεί» σε επενδύσεις για μακρινούς προορισμούς η Aegean
H σημασία της προβολής της Κύπρου ως προορισμού που προσφέρει καλό και φρέσκο ψάρι
Με άνοδο της τάξης του 5,4% οι αφίξεις το πρώτο τρίμηνο-«Ευελπιστούμε ότι θα έχουμε ακόμη μια καλή επίδοση»
Εκστρατεία ΕΤΑΠ Πάφου για προσέλκυση επισκεπτών κατά την πασχαλινή περίοδο
Κώστας Κουμής: Τα τρία αρνητικά δεδομένα της φετινής χρονιάς και η αισιοδοξία για τις επιδόσεις του τουρισμού