Οι συνταξιούχοι Αυστριακοί ξανάρχονται

Επτάμιση περίπου χιλιάδες συνταξιούχοι από την Αυστρία, μέλη της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Αυστρίας (PVO – Pensionisternverband), αναμένεται να επισκεφθούν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά την Κύπρο, την περίοδο Μαρτίου – Μαΐου.
 
Όπως ανέφερε στο InBusinessNews ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΚΟΤ, Άγγελος Λοΐζου, από τις 27 Μαρτίου και για περίοδο πέντε εβδομάδων, θα πραγματοποιούνται 10 πτήσεις εβδομαδιαίως, για την άφιξη στο νησί μας των συγκεκριμένων τουριστών.
 
Διαβάστε ακόμα: Οι κανόνες του παιχνιδιού για bad bank

Οι συνταξιούχοι Αυστριακοί θα φιλοξενηθούν στον Πρωταρά, ενώ βάσει του προγράμματος τους, θα πραγματοποιήσουν επισκέψεις και εκδρομές σε διάφορες περιοχές του νησιού.
 
Η άφιξη των Αυστριακών συνταξιούχων έγινε κατορθωτή ύστερα από συντονισμένες προσπάθειες του ΚΟΤ, του διοργανωτή ταξιδίων Senioren Reisen και του αντιπροσώπου του στην Κύπρο, της εταιρείας Summertimes. Στο πλαίσιο της συμφωνίας, άλλες επτά χιλιάδες συνταξιούχοι από την Αυστρία επισκέφθηκαν την Κύπρο την περσινή χρονιά.
 
Σύμφωνα με τον κ. Λοΐζου, στόχος του ΚΟΤ είναι η αύξηση της τουριστικής αγοράς από την Αυστρία. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2017 επισκέφθηκαν την Κύπρο περίπου 40 χιλιάδες Αυστριακοί Τουρίστες, έναντι 30 χιλιάδων το 2016. Της προηγούμενες χρονιές, οι αφίξεις από τη συγκεκριμένη χώρα, κυμαίνονταν μεταξύ 23 – 30 χιλιάδες.
 
Καλά νέα από Γερμανούς
Στο μεταξύ, θετικές ήταν οι ενδείξεις από την παρουσία του Κύπριου Υπουργού τουρισμού, Γιώργου Λακκοτρύπη στην πρόσφατη έκθεση ITB, τη μεγαλύτερη τουριστική έκθεση στον κόσμο που πραγματοποιείται στο Βερολίνο.
 
Σύμφωνα με τον κ. Λοΐζου, διεφάνη ότι η Κύπρος βρίσκεται στα πλάνα των Γερμανών tour operators, οι όποιοι ενδιαφέρονται να επενδύσουν τουριστικά στο νησί μας.
Βεβαίως το θέμα είναι η εξεύρεση αρκετών κλινών για Γερμανούς το καλοκαίρι, ωστόσο η αγορά της Γερμανίας προσφέρεται και για χειμερινό τουρισμό, κάτι το οποίο μπορεί να προσφέρει η Κύπρος.
 
Ο κ. Λοΐζου εξέφρασε την εκτίμηση ότι κατά το 2018 θα υπάρξει αύξηση πέραν του 10% από την τουριστική αγορά της Γερμανίας.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2017 επισκέφθηκαν την Κύπρο περίπου 188 χιλιάδες τουρίστες, 124 χιλιάδες το 2016, 112 χιλιάδες το 2015 και μόλις 86 χιλιάδες το 2014. Είναι συνεπώς εμφανής η αυξητική τάση που καταγράφεται κάθε χρονιά στις αφίξεις Γερμανών Τουριστών στην Κύπρο.

Διαβάστε ακόμα: Εμπόριο και τουρισμός οδηγούν την απασχόληση

Δειτε Επισης

Απορρίφθηκε νέα αγωγή για το κούρεμα- Ορθά έγινε απομείωση των καταθέσεων έκρινε το Δικαστήριο
Global Chief Transformation Officer της Ogilvy ο Αντώνης Κόχειλας-Ποια τα νέα του καθήκοντα
Αυθεντικό Πάσχα στο Cap St. Georges: Ξεχωριστός προορισμός-Μοναδικές εμπειρίες
Κλειστά τα γενικά καταστήματα την Πρωτομαγιά-Τι ισχύει για όσους εργαστούν
Αντώνης Ρούβας: Ηγετικός χρηματοπιστωτικός οργανισμός με ισχυρή παρουσία και στον ασφαλιστικό τομέα η Ελληνική
Εισαγωγή νέων Γραμματίων του Δημοσίου ύψους €25 εκατ. στο ΧΑΚ
Μείωση μετοχικού κεφαλαίου της Τρ. Κύπρου λόγω προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών-Η ανακοίνωση του ΧΑΚ
Τράπεζα Κύπρου: Ολοκλήρωσε με επιτυχία την έκδοση πράσινου ομολόγου ύψους €300 εκατ.
Η Ελληνική για εξαγορά της CNP: Ορόσημο για την ενδυνάμωση των ασφαλιστικών δραστηριοτήτων της τράπεζας
Με επένδυση €180 εκατ. στα χέρια της Ελληνικής η CNP Cyprus-Αποκτά ηγετική θέση στην ασφαλιστική αγορά