Αναθέρμανση τουρισμού κρουαζιέρας επιδιώκει η Λεμεσός

Την ανάπτυξη του τουρισμού κρουαζιέρας προσδοκεί η Λεμεσός, με τον Δήμο Λεμεσού να εξετάζει, σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς, τρόπους αναθέρμανσης του ενδιαφέροντος των διοργανωτών κρουαζιέρων, στη βάση του σχετικού στρατηγικού σχεδιασμού.

Το θέμα απασχόλησε σύσκεψη, στο Δημοτικό Μέγαρο Λεμεσού, με τη συμμετοχή του Δημάρχου, Νίκου Νικολαΐδη και εκπροσώπων του Κυπριακού Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου (ΚΝΕ), όπου συζητήθηκε σειρά θεμάτων, ώστε η Λεμεσός να καταστεί κορυφαίος προορισμός κρουαζιέρας, κάτι που εξάλλου βρίσκεται στους στόχους και της DP World Limassol, διαχειριστή του τερματικού πολλαπλών χρήσεων, του λιμανιού της Λεμεσού.
 
Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, μετά το πέρας της σύσκεψης, ο κ.Νικολαϊδης είπε πως «το θέμα των κρουαζιερόπλοιων είναι ένα βασικό συστατικό στοιχείο στην τουριστική κίνηση της πόλης μας, αλλά και στην αναζωογόνηση του κέντρου της πόλης, νοουμένου ότι οι τουρίστες θα έρχονται εκεί».
 
Στο πλαίσιο των προσπαθειών εντάσσονται και δυο ταξίδια σε Μασσαλία και Χάιφα που θα πραγματοποιηθούν τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, αντίστοιχα, και που σύμφωνα με τον Δήμαρχο Λεμεσού, θα επιδιώξουν να δημιουργήσουν σημαντικές συνεργασίες.
 
«Η Μασσαλία είναι το κέντρο των κρουαζιέρων της βορειοανατολικής Μεσογείου με τεράστια δυναμική και θα προσπαθήσουμε να συνομολογήσουμε μια στρατηγική συνεργασία, ούτως ώστε να εντάξουμε και τη Λεμεσό ως επιλογή εμπλουτισμού του τουριστικού τους προϊόντος», είπε.
 
Πρόσθεσε δε πως " μπορούμε να συνεργαστούμε και με τη Χάιφα, για να δούμε πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για κρουαζιέρα που να περιλαμβάνει τη Λεμεσό, τη Χάιφα, ίσως νησιά της Ελλάδας και άλλους προορισμούς στην περιοχή".
 
Υπογραμμίζοντας πως "είναι εξαιρετικά σημαντικό να κάνουμε τη Λεμεσό έναν κορυφαίο προορισμό κρουαζιέρων", ο κ.Νικολαϊδης υπέδειξε πως για να γίνει αυτό, θα πρέπει παράλληλα να αναπτύξουμε εκείνες τις υποδομές που ένας τουρίστας θέλει να βλέπει σε μια πόλη που επισκέπτεται.
 
Πέραν των υφιστάμενων υποδομών και υπηρεσιών, "όπως το καλύτερο Πολυλειτουργικό Παραθαλάσσιο Πάρκο", ο Δήμαρχος Λεμεσού θεωρεί πως θα πρέπει να  δημιουργηθούν οι απαιτούμενες υποδομές, αλλά και να αναδειχθούν με τον σωστό τρόπο "εκείνα τα στοιχεία της πόλης μας, ούτως ώστε να πείσουμε τους διοργανωτές πως έχουν κάθε λόγο να ενθαρρύνουν τον τουρισμό προς τη Λεμεσό".
 
Στο πλαίσιο της συνεργασίας με τον ΚΟΤ και του σχετικού στρατηγικού σχεδιασμού, το θέμα αναμένεται να απασχολήσει εκ νέου συνάντηση, με τη συμμετοχή των εμπλεκομένων, όπως ο ΚΟΤ, το ΚΝΕ αλλά και η DP World Limassol.

Δειτε Επισης

Ανάγκη για τον τουριστικό τομέα-«Δεν μπορούμε χωρίς ξένα εργατικά χέρια και αυτό αποδεικνύεται από τους αριθμούς»
Η Red Selection λίστα του Foody με την υπογραφή του Λεωνίδα Κουτσόπουλου
Αυθεντικό Πάσχα στο Cap St. Georges: Ξεχωριστός προορισμός-Μοναδικές εμπειρίες
Αλεξανδρούπολη-Λάρνακα: Πότε αρχίζει επίσημα η απευθείας αεροπορική σύνδεση
ΕΤΑΠ Πάφου: Συμμετέχει σε έργο για πράσινη και ψηφιακή μετάβαση μικρομεσαίων επιχειρήσεων
City of Dreams Mediterranean: Πιστοποιήθηκε με ISO για συστήματα περιβαλλοντικής διαχείρισης και ασφάλειας τροφίμων
Πέραν των 10.000 επισκεπτών στην Έκθεση Τουρισμού Travel Expo Cyprus
Lanitis Entertainment: Ανεβάζει το επίπεδο γαστρονομικής απόλαυσης στην πλατεία του Trilogy
Ελληνικός τουρισμός: Αυξημένες κρατήσεις από Ολλανδία και Βέλγιο
Από πού αντλεί τουρίστες η Κύπρος-Οι κύριες αγορές, οι ανακατατάξεις και το... Ισραήλ