Powered by

Amathus: €3,3 εκατ. στο πεντάστερο της Kanika μέσω Hortitsa

Την υπογραφή συμφωνίας μετόχων για υλοποίηση της συμμετοχής της στο νέο πολυτελές ξενοδοχείο πέντε αστέρων που ανεγείρει η Kanika Group στην Πάφο ανακοίνωσε η Amathus Public.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η Amathus Publίc Limited θα συμμετέχει στην εταιρεία Hortitsa Trading Limited, η οποία αναπτύσσει το νέο ξενοδοχείο, με ποσοστό 30% και η επένδυση της θα ανέλθει στο ποσό των €3.300.300, ενώ το υπόλοιπο 70% του εκδομένου μετοχικού κεφαλαίου θα κατέχεται από την Kanika.

Διαβάστε ακόμα: Νέο πεντάστερο από Amathus και Kanika

Προστίθεται ακόμα ότι «η απόκτηση του πιο πάνω ποσοστού γίνεται σε καθαρά εμπορική βάση και δεν υπάρχει οποιοδήποτε συμφέρον στην όλη συναλλαγή είτε μέλους του διοικητικού συμβουλίου είτε μετόχου που κατέχει πέραν τον 5% του εκδομένου κεφαλαίου της Amathus Public».

Διευκρινίζεται ακόμα ότι η Amathus Public έχει το δικαίωμα να αυξήσει το ποσοστό συμμετοχής της στην νέα εταιρεία μέχρι 45%, το οποίο μπορεί να εξασκήσει μέχρι τις 30 Απριλίου του 2018, στην αρχική τιμή έκδοσης των μετοχών η οποία είναι €1.000 ανά μετοχή. 

Με βάση την ανακοίνωση, η συμφωνία τελεί υπό διάφορες αιρέσεις, η πιο σημαντική των οποίων είναι η έγκριση της Επιτροπής Προστασίας Ανταγωνισμού. 

Το τίμημα θα καταβληθεί στην εταιρεία όταν εξασφαλιστεί η έγκριση της ΕΠΑ.

Όπως αναφέρεται ακόμα, «δεν έχουν πληρωθεί οποιεσδήποτε προμήθειες προς οποιουδήποτε για εξασφάλιση της συμμετοχής της Amathus Public Limited στην εταιρεία, ούτε και έχει καταβληθεί οποιοδήποτε ποσό από πλευράς της Amathus ως υπεραξία για την απόκτηση της συμμετοχής της στην Hortitsa Trading Limited».

Καταληκτικά σημειώνεται ότι η εν λόγω επένδυση είναι αποτέλεσμα της στρατηγικής απόφασης της Amathus Public Limited για συμμετοχή σε πολυτελή ξενοδοχεία και αναμένεται ότι θα συνεισφέρει θετικά τόσο στα οικονομικά αποτελέσματα όσο και στη ρευστότητα τον Συγκροτήματος Amathus.
 

Δειτε Επισης

Κώστας Κουμής: Επιβεβαιώνεται η μεγάλη συνεισφορά του αθλητικού τουρισμού στην τουριστική οικονομία
Στο 50% οι πληρότητες στα ξενοδοχεία το Πάσχα-Ετοιμάζονται για δύσκολη χρονιά οι ξενοδόχοι
WIZZ Experiences: Νέα πρόσθετη υπηρεσία για τους επιβάτες της Wizz Air
Στα €1,4 δισ. οι δαπάνες για ταξίδια Κυπρίων στο εξωτερικό το 2022
Ψηφίζουν εξωτερικό για τις πασχαλινές διακοπές τους οι Κύπριοι-Για 48ωρα οι κρατήσεις στο εσωτερικό
Ρεκόρ στις αφίξεις τουριστών κατέγραψε το πρώτο τρίμηνο η Πορτογαλία
ΕΤΑΠ Λευκωσίας: Διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στο GreenHost Project
Απογειώθηκαν τα ταξίδια των Κυπρίων-Πού αποδίδεται η αύξηση και οι δημοφιλέστεροι προορισμοί
Λαμπερό reopening για το The Retail Village στο Nammos Limassol του Parklane Resort & Spa (pics)
Ανάγκη για τον τουριστικό τομέα-«Δεν μπορούμε χωρίς ξένα εργατικά χέρια και αυτό αποδεικνύεται από τους αριθμούς»