Ψάχνουν διαχειριστή για το cafe της Πλατείας Ελευθερίας

Σε αναζήτηση διαχειριστή για την καφετέρια που θα λειτουργεί στην υπό κατασκευή, ακόμη, Πλατεία Ελευθερίας στη Λευκωσία, βρίσκεται ο Δήμος Λευκωσίας.  Ο Σχετικός διαγωνισμός έχει ήδη προκηρυχθεί και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους. 

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στη σχετική προκήρυξη, ο Δήμος Λευκωσίας με την ολοκλήρωση του έργου της ανάπλασης της Πλατείας Ελευθερίας και του Περιβάλλοντα Χώρου δέχεται αιτήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος από οικονομικούς φορείς για μίσθωση της καφετέριας που βρίσκεται στην δυτική τάφρο, πλησίον της εξόδου από το χώρο στάθμευσης της λεωφόρου Ομήρου και πλησίον του παιδότοπου που θα υπάρχει στο έργο. 

Διαβάστε ακόμα: Κεντρική: Οργανώνεται για lobbying στις ΗΠΑ

Όπως τονίζεται η διάρκεια εκτέλεσης της σύμβασης θα είναι για δύο χρόνια με δικαίωμα ανανέωσης για ακόμα τρία επί τέσσερις φορές με δικαίωμα διαπραγμάτευσης για αύξηση του ενοικίου κάθε φορά που γίνεται ανανέωση.  Η αξία της σύμβασης εκτιμάται στο €1.260.000 και το κριτήριο ανάθεσης θα είναι η πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά. 
Η περίοδος υποβολής των προσφορών λήγει στις 8 Ιανουαρίου 2018. 

Χαρακτηριστικά της καφετέριας
Όπως αναφέρεται στην προκήρυξη του Δήμου Λευκωσίας, το εμβαδόν ισογείου της καφετέριας είναι 130 τετραγωνικά μέτρα, περιλαμβανομένων χώρου εστίασης, μπαρ, γραφεία, παρασκευαστήριο κ.α. Το εμβαδόν του χώρου εξωτερικής εστίασης ανέρχεται στα 80,50 τετραγωνικά μέτρα, ενώ το υπόγειο, το οποίο περιλαμβάνει βοηθητικούς χώρους όπως τουαλέτες, αποθήκες, παρασκευαστήριο κλπ υπολογίζεται στα 240 τετραγωνικά μέτρα. 

Όπως τονίζεται, ο ανάδοχος οφείλει να προμηθευτεί με δικά του έξοδα τον αναγκαίο εξοπλισμό (π.χ. πάγκοι κουζίνας, κουζίνες, ψυγεία, μηχανές καφέ, πιάτα κτλ) για την ομαλή λειτουργία της καφετέριας. Ο εξοπλισμός των καφετέριας σε επίπλωση θα πρέπει να επιλεγεί από προκαθορισμένα προϊόντα που θα είναι της επιλογής και έγκρισης του Αρχιτέκτονα του Έργου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν θα απαιτηθεί από τον ανάδοχο η εξαγορά χώρων στάθμευσης για την λειτουργία της καφετέριας.

Οικονομική και χρηματοοικονομική επάρκεια
Για τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό, οι ενδιαφερόμενοι οικονομικοί φορείς πρέπει να πληρούν υποχρεωτικά τις παρακάτω προϋποθέσεις των Μεθόδων 1 ή 2 που αφορούν στην οικονομική και χρηματοοικονομική τους επάρκεια:
 

Μέθοδος 1
1. να έχουν μέσο ετήσιο κύκλο εργασιών, για τα τρία (3) τελευταία οικονομικά έτη, τουλάχιστον ίσο με το 600% του ετήσιου Προϋπολογισμού της Σύμβασης που ανέρχεται σε €90.000 (ανά έτος)
2. Ο Ενδιαφερόμενος Οικονομικός Φορέας, για τα τελευταία τρία (3) χρόνια, να ήταν δρώσα και οικονομικά εύρωστη επιχειρηματική μονάδα, σύμφωνα με τις ελεγμένες οικονομικές καταστάσεις καθώς και τις εκθέσεις των ελεγκτών που τις συνοδεύουν.
3. Ειδικότερα:

• O μέσος όρος των ετήσιων αποτελεσμάτων εργασιών των τελευταίων τριών (3) ετών θα πρέπει να είναι θετικός

Μέθοδος 2
Σε περίπτωση που ο ενδιαφερόμενος οικονομικός φορέας είναι νέος επιχειρηματίας χωρίς προηγούμενη επιχειρηματική δραστηριότητα, μπορεί να συμμετέχει στον διαγωνισμό νοούμενου ότι:

Θα υποβάλει τραπεζική διαβεβαίωση ότι διαθέτει τις απαραίτητες πιστώσεις για εξοπλισμό και διαχείριση της καφετέριας (Αξίας €150.000). Σε περίπτωση που ο ενδιαφερόμενος οικονομικός φορέας μπορεί να αποδείξει ότι έχει αιτηθεί στο Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού ή άλλο επίσημο θεσμό, για εξασφάλιση επιχορήγησης για λειτουργία καφετέριας στα πλαίσια προγραμμάτων της Νεανικής η Γυναικείας Επιχειρηματικότητας ή άλλο αντίστοιχο, τότε η τραπεζική διαβεβαίωση που θα υποβάλει μπορεί να είναι τόσο μικρότερη, όση θα είναι η χορηγία που μπορεί να εξασφαλίσει από το πρόγραμμα για το οποίο έχει αιτηθεί.

Νοείται ότι σε περίπτωση που ο ενδιαφερόμενος οικονομικός φορέας είναικοινοπραξία προσώπων, οι ανωτέρω προϋποθέσεις αρκεί να πληρούνται αθροιστικά από τα μέλη της κοινοπραξίας.

Διαβάστε ακόμα: Δ. Γεωργιάδης: Φρένο στις προεκλογικές δεσμεύσεις και παραχωρήσεις

Δειτε Επισης

Ανάγκη για τον τουριστικό τομέα-«Δεν μπορούμε χωρίς ξένα εργατικά χέρια και αυτό αποδεικνύεται από τους αριθμούς»
Η Red Selection λίστα του Foody με την υπογραφή του Λεωνίδα Κουτσόπουλου
Αυθεντικό Πάσχα στο Cap St. Georges: Ξεχωριστός προορισμός-Μοναδικές εμπειρίες
Αλεξανδρούπολη-Λάρνακα: Πότε αρχίζει επίσημα η απευθείας αεροπορική σύνδεση
ΕΤΑΠ Πάφου: Συμμετέχει σε έργο για πράσινη και ψηφιακή μετάβαση μικρομεσαίων επιχειρήσεων
City of Dreams Mediterranean: Πιστοποιήθηκε με ISO για συστήματα περιβαλλοντικής διαχείρισης και ασφάλειας τροφίμων
Πέραν των 10.000 επισκεπτών στην Έκθεση Τουρισμού Travel Expo Cyprus
Lanitis Entertainment: Ανεβάζει το επίπεδο γαστρονομικής απόλαυσης στην πλατεία του Trilogy
Ελληνικός τουρισμός: Αυξημένες κρατήσεις από Ολλανδία και Βέλγιο
Από πού αντλεί τουρίστες η Κύπρος-Οι κύριες αγορές, οι ανακατατάξεις και το... Ισραήλ