Στα δικαστήρια για το «Pralina»

Δικαστική θα είναι η εξέλιξη της γνωστής ιστορίας με το καφεστιατόριο Pralina που λειτουργούσε στη Στασικράτους, αφού ο ιδιοκτήτης του Δημήτρης Χατζηαργυρού κινήθηκε νομικά τόσο κατά του Ομίλου Ζορπάς όσο και των ιδιοκτητών των υποστατικών στην Στασικράτους. Όπως έγραψε το InBusinessNews, ο Όμιλος Ζορπάς και οι ιδιοκτήτες του ακινήτου προχώρησαν σε συμφωνία με βάση την οποία στο χώρο θα στεγαστεί το νέο εστιατόριο της Α. ΖΟΡΠΑΣ & ΥΙΟΙ,  «Pralina Confectioneries».

Με τις δύο διαφορετικές αγωγές που καταχώρησε (μια εναντίον των ιδιοκτητών του υποστατικού και μια εναντίον των ιδιοκτητών και του Ομίλου Ζορπάς), ο επιχειρηματίας αξιώνει όπως το ενοικιαστήριο Ζορπά ακυρωθεί, ενώ ζητεί όπως του επιστραφούν τα συγκεκριμένα υποστατικά επί της Στασικράτους, με ενοίκιο στο ίδιο ύψος που συμφωνήθηκε με την Α. ΖΟΡΠΑΣ & ΥΙΟΙ.

Διαβάστε ακόμα: «Έξωση» στο Cafe Pralina

Υπενθυμίζεται ότι το Δικαστήριο Ελέγχου Ενοικιάσεων Λευκωσίας είχε αποφασίσει τον Δεκέμβριο του 2016, την εκκένωση των υποστατικών, στα οποία στεγαζόταν το γνωστό Café Pralina, λόγω μη καταβολής ενοικίων αξίας εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ στον ιδιοκτήτη των υποστατικών. Την εκκένωσης των συγκεκριμένων εγκαταστάσεων, ακολούθησε η ενοικίαση τους στον Όμιλο Ζορπά, ο οποίος προγραμματίζει σύντομα το άνοιγμα, στο σημείο, ενός ακόμα καφεστιατορίου με την επωνυμία «Pralina», στα πρότυπα της αλυσίδας  «Pralina Confectioneries», που διαθέτει σε Λευκωσία και Λεμεσό. 

Διαβάστε ακόμα: Ανοίγει το Φθινόπωρο το Pralina Confectioneries στη Στασικράτους

Σύμφωνα με τον ισχυρισμό του κ. Χατζηαργυρού, τον Απρίλιο του 2016, πριν ακόμα εκδοθεί η απόφαση του Δικαστηρίου σε βάρος του και ενώ στο χώρο λειτουργούσε το Café Pralina, τα άλλα δύο μέρη συμφώνησαν για την ενοικίαση των συγκεκριμένων υποστατικών. Μάλιστα, ο επιχειρηματίας υποστηρίζει στην αγωγή του, ότι ενώ ο ίδιος είχε επιχειρήσει να έλθει σε συμφωνία με τους ιδιοκτήτες των υποστατικών για μείωση του ενοικίου, οι ίδιοι αρνήθηκαν την πρόταση του και προχώρησαν σε συμφωνία με τον Όμιλο Ζορπάς, με ενοίκιο στο ύψος της πρότασης που είχε υποβάλει ο κ. Χατζηαργυρού. 

Διαβάστε ακόμα: Οι απολαβές των CEOs στην Κύπρο

Επιπλέον, στη δεύτερη αγωγή του εναντίον του Ομίλου, ο επιχειρηματίας κάνει λόγο για προσπάθεια εκμετάλλευσης του ονόματος της επιχείρησης τους, καθώς όπως υποστηρίζει, η άδεια για το «Pralina Confectioneries» αφορά μόνο τη δημιουργία ζαχαροπλαστείου και όχι καφεστιατορίου, όπως προσδιορίζεται η επένδυση του Ομίλου Ζορπάς στα εν λόγω υποστατικά.  Ζητεί, επίσης, διάταγμα δικαστηρίου που «να εξαναγκάζει του εναγόμενους να απαλείψουν της λέξη Πραλίνα ή “Pralina” από το υποστατικό επί της οδού Στασικράτους 32, Λευκωσίας». 

Ο κ. Χατζηαργυρού αξιώνει επίσης αποζημιώσεις για «αθέμιτο ανταγωνισμό».

Διαβάστε ακόμα: Κ. Ιορδάνου: Αλλάζει ταχύτητα το επάγγελμα του ελεγκτή

Δειτε Επισης

Η Red Selection λίστα του Foody με την υπογραφή του Λεωνίδα Κουτσόπουλου
Αυθεντικό Πάσχα στο Cap St. Georges: Ξεχωριστός προορισμός-Μοναδικές εμπειρίες
Αλεξανδρούπολη-Λάρνακα: Πότε αρχίζει επίσημα η απευθείας αεροπορική σύνδεση
ΕΤΑΠ Πάφου: Συμμετέχει σε έργο για πράσινη και ψηφιακή μετάβαση μικρομεσαίων επιχειρήσεων
City of Dreams Mediterranean: Πιστοποιήθηκε με ISO για συστήματα περιβαλλοντικής διαχείρισης και ασφάλειας τροφίμων
Πέραν των 10.000 επισκεπτών στην Έκθεση Τουρισμού Travel Expo Cyprus
Lanitis Entertainment: Ανεβάζει το επίπεδο γαστρονομικής απόλαυσης στην πλατεία του Trilogy
Ελληνικός τουρισμός: Αυξημένες κρατήσεις από Ολλανδία και Βέλγιο
Από πού αντλεί τουρίστες η Κύπρος-Οι κύριες αγορές, οι ανακατατάξεις και το... Ισραήλ
«Dragon Game»: Το ψηφιακό παιγνίδι του υφυπουργείου Τουρισμού για προώθηση 20 χωριών της Κύπρου