ΚΟΤ: Σύσταση «δικαστηρίου» για σκάνδαλα του παρελθόντος

Στην τελική φάση μπαίνει η διαδικασία απόδοσης ευθυνών, σε όσους τελικώς αποδειχτεί ότι ήταν μπλεγμένοι σε περίεργες προσφορές του ΚΟΤ, στημένους διαγωνισμούς και περιπτώσεις που έχουν πάνω τους τη σκιά της μίζας. Μάλιστα, οι υποψίες περιστρέφονται γύρω από υπηρεσιακά στελέχη καθώς και παλαιούς διοικητικούς συμβούλους του ΚΟΤ.

Όπως πληροφορείται το InBusinessNews το σημερινό ΔΣ τροχοδρομεί τις διαδικασίες για μελέτη των ευρημάτων από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στο πρόσφατο παρελθόν, αναφορικά με προσφορές που υλοποιήθηκαν στο παρελθόν και υπάρχουν υπόνοιες για τους τρόπους που το ύψος τους εκτοξεύθηκε αλλά και για τον ρόλο που διαδραμάτισαν συγκεκριμένα άτομα σε σχέση με τις εν λόγω διαδικασίες.

Διαδικασία δικαστηρίου
Το ΔΣ του ΚΟΤ, αφού έλαβε σχετική νομική γνωμάτευση από τον οίκο με τον οποίο συνεργάζεται, στήνει διαδικασία στα πρότυπα εξέτασης δικαστηρίου μέσω της οποία θα λάβει καταθέσεις από εμπλεκόμενα άτομα, με σκοπό βεβαίως την απόδοση ευθυνών σε όσους πιθανώς μπλέχτηκαν στις ύποπτες διαδρομές χρήματος μέσω προσφορών του ΚΟΤ. Θα πρέπει να τονιστεί ότι για τις εν λόγω περιπτώσεις έχουν πραγματοποιηθεί έρευνες σε τρία επίπεδα και πιο συγκεκριμένα από τον εσωτερικό έλεγχο του ΚΟΤ, από την Ελεγκτική Υπηρεσία της Δημοκρατίας αλλά και από στελέχη υπουργείων, οι οποίοι ενήργησαν κατ’ εντολή του Υπουργικού Συμβουλίου ως ερευνώντες λειτουργοί.

Το διακύβευμα στις εν εξελίξει διαδικασίες είναι να εντοπιστεί το ύψος της όποιας απάτης, τα άτομα που συμμετείχαν και κυρίως να αποδοθούν ευθύνες μέσω των πειθαρχικών κανονισμών του ΚΟΤ. Οι υπάρχουσες πληροφορίες από καλά ενημερωμένες πηγές αναφέρουν ότι δύσκολα θα προκύψουν ποινικές υποθέσεις.

Διαφωνίες εντός ΚΟΤ εάν
έπρεπε να προχωρήσουν οι έρευνες

Παράλληλα, τονίζεται ότι μέχρι το ΔΣ να πάρει τις αποφάσεις του και να αρχίσει η διαδικασία υπήρχαν πολλές, διαφορετικές και έντονες θέσεις εάν υπήρχε ουσιαστικός λόγος για μια τέτοια διαδικασία. Τελικώς επικράτησε η θέση για αυστηρή γραμμή με σκοπό την απόδοση ευθυνών και μάλιστα κύριος σκοπός είναι οι όποιες ευθύνες να μην αφορούν μόνο υπηρεσιακούς του ΚΟΤ, αλλά και συμβούλους από παλαιά ΔΣ του Οργανισμού.

Είναι πάντως αμφίβολο εάν η διαδικασία που θα ακολουθήσει το ΔΣ θα ολοκληρωθεί μέχρι τον ερχόμενο Ιούνιο, μήνας κομβικής σημασίας αφού ολοκληρώνεται η θητεία του σημερινού ΔΣ. Εάν κάποιο μέλος του συμβουλίου δεν ανανεώσει τη θητεία του, τότε η διαδικασία πρέπει να ξεκινήσει από την αρχή. Παρά την αποφασιστικότητα, που αυτή τη στιγμή φαίνεται να διακατέχει το ΔΣ του ΚΟΤ, αξιολογείται ως δύσκολο το έργο διεκπεραίωσης ην άνωθεν διαδικασίας εντός τεσσάρων μηνών.

Δειτε Επισης

Ανάγκη για τον τουριστικό τομέα-«Δεν μπορούμε χωρίς ξένα εργατικά χέρια και αυτό αποδεικνύεται από τους αριθμούς»
Η Red Selection λίστα του Foody με την υπογραφή του Λεωνίδα Κουτσόπουλου
Αυθεντικό Πάσχα στο Cap St. Georges: Ξεχωριστός προορισμός-Μοναδικές εμπειρίες
Αλεξανδρούπολη-Λάρνακα: Πότε αρχίζει επίσημα η απευθείας αεροπορική σύνδεση
ΕΤΑΠ Πάφου: Συμμετέχει σε έργο για πράσινη και ψηφιακή μετάβαση μικρομεσαίων επιχειρήσεων
City of Dreams Mediterranean: Πιστοποιήθηκε με ISO για συστήματα περιβαλλοντικής διαχείρισης και ασφάλειας τροφίμων
Πέραν των 10.000 επισκεπτών στην Έκθεση Τουρισμού Travel Expo Cyprus
Lanitis Entertainment: Ανεβάζει το επίπεδο γαστρονομικής απόλαυσης στην πλατεία του Trilogy
Ελληνικός τουρισμός: Αυξημένες κρατήσεις από Ολλανδία και Βέλγιο
Από πού αντλεί τουρίστες η Κύπρος-Οι κύριες αγορές, οι ανακατατάξεις και το... Ισραήλ