Ελλάδα: Διαχρονικά αγαπημένος προορισμός της Κύπρου

Από το 1999 μέχρι και το τέλος του 2015  η Ελλάδα αποτελεί τον πρώτο, με διαφορά,. Προορισμό ταξιδιωτών με αφετηρία την Κύπρο. Μάλιστα, οι μισοί, σχεδόν, ταξιδιώτες από την Κύπρο επιλέγουν την Ελλάδα, για διακοπές, σπουδές και δουλειές. Εξάλλου, η Ελλάδα είναι ο πρώτος και κύριος προορισμός για αεροπορικές εταιρείες, που διατηρούν βάση στην Κύπρο, συνδέοντας τη χώρα καθημερινά με τξα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου.

Διαχρονική πρωτιά
Τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας για τα ταξίδια των κατοίκων Κύπρου προς το εξωτερικό, της τελευταίας 16ετίας δείχνουν ξεκάθαρα ότι η Ελλάδα αποτελεί τον πλέον δημοφιλή προορισμό, ανεξαρτήτως λόγου ταξιδιού.

Πιο ειδικά αναφέρεται ότι από το 1999 μέχρι το τέλος του 2015 οι επιβάτες από την Κύπρο προς την Ελλάδα, διπλασιάστηκαν και πιο συγκεκριμένα έχουν διαμορφωθεί –κατά το περασμένο έτος- στις 466 χιλιάδες, σε σύγκριση με επιβατική κίνηση της τάξης των 206 χιλιάδων το 1999.

Θα πρέπει παράλληλα, να αναφερθεί ότι το περασμένο έτος αποτελεί χρονιά-ρεκόρ σε σχέση με τους επιβάτες που ταξίδεψαν από την Κύπρο στην Ελλάδα. Δεύτερη καλύτερη χρονιά είναι το 2014 με επιβάτες της τάξης των 452 χιλιάδων, ενώ τρίτο κατατάσσεται το 2008 με 447 άτομα να έχουν ταξιδέψει προς την Ελλάδα.

Τα ταξίδια μειώθηκαν, προς την Ελλάδα όχι
Εξίσου αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι τα ταξίδια από κάτοικους Κύπρου προς το εξωτερικό κατά το 2015 μειώθηκαν σε ποσοστό της τάξης του 7,4%, με τα ταξίδια –ωστόσο- προς την Ελλάδα να καταγράφουν άνοδο ύψους 3%. Ειδικότερα αναφέρεται ότι κατά το 2015 πραγματοποιήθηκαν συνολικά 1.119 εκατ. ταξίδια από την Κύπρο προς το εξωτερικό, αριθμός μειωμένος σε σύγκριση με τους επιβάτες της τάξης του 1.209 εκατ. το 2014.

Την ίδια ώρα ο επιβατικός όγκος προς την Ελλάδα διαμορφώθηκες στις 466 χιλιάδες άτομα κατά το 2015, ενώ το 2014 ταξίδεψαν προς τη χώρα συνολικά 452 χιλιάδες επιβάτες. Η άνοδος στα ταξίδια προς την Ελλάδα ανέρχεται σε ποσοστό 3% συγκρίνοντας το 2015 με το 2014.

Δειτε Επισης

Ανάγκη για τον τουριστικό τομέα-«Δεν μπορούμε χωρίς ξένα εργατικά χέρια και αυτό αποδεικνύεται από τους αριθμούς»
Η Red Selection λίστα του Foody με την υπογραφή του Λεωνίδα Κουτσόπουλου
Αυθεντικό Πάσχα στο Cap St. Georges: Ξεχωριστός προορισμός-Μοναδικές εμπειρίες
Αλεξανδρούπολη-Λάρνακα: Πότε αρχίζει επίσημα η απευθείας αεροπορική σύνδεση
ΕΤΑΠ Πάφου: Συμμετέχει σε έργο για πράσινη και ψηφιακή μετάβαση μικρομεσαίων επιχειρήσεων
City of Dreams Mediterranean: Πιστοποιήθηκε με ISO για συστήματα περιβαλλοντικής διαχείρισης και ασφάλειας τροφίμων
Πέραν των 10.000 επισκεπτών στην Έκθεση Τουρισμού Travel Expo Cyprus
Lanitis Entertainment: Ανεβάζει το επίπεδο γαστρονομικής απόλαυσης στην πλατεία του Trilogy
Ελληνικός τουρισμός: Αυξημένες κρατήσεις από Ολλανδία και Βέλγιο
Από πού αντλεί τουρίστες η Κύπρος-Οι κύριες αγορές, οι ανακατατάξεις και το... Ισραήλ