DP World Limassol: Μοχλός επενδύσεων και ανάπτυξης

Με στόχο την παροχή σύγχρονων, καινοτόμων και ποιοτικών υπηρεσιών, η DP World Limassol, προχωρεί σε σημαντικές επενδύσεις στο λιμάνι Λεμεσού, ενισχύοντας τόσο την παρουσία της όσο και τη θέση της Κύπρου στον περιφερειακό χάρτη. Με τη συνεχή αναβάθμιση των υποδομών της, την αγορά νέου σύγχρονου εξοπλισμού και τη στελέχωση της ομάδας της με έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό, η διαχειρίστρια εταιρεία του Τερματικού Πολλαπλών Χρήσεων, διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανάπτυξη της κυπριακής οικονομίας. 


Άρωμα Εμιράτων 
Από τον Ιανουάριο του 2017, η εταιρεία ανέλαβε τη διαχείριση του τερματικού σταθμού γενικού εμπορίου και επιβατικού στο λιμάνι Λεμεσού για περίοδο 25 ετών. Με έδρα το Ντουμπάι, ο Όμιλος DP World, αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους διαχειριστές λιμένων παγκοσμίως. Ιδρύθηκε το 2005 και σήμερα είναι αναπόσπαστο κομμάτι της παγκόσμιας εφοδιαστικής αλυσίδας. 

Συγκεκριμένα, διαχειρίζεται 78 θαλάσσια και χερσαία τερματικά σε 42 χώρες με τις δραστηριότητές του να εκτείνονται σε ένα ευρύ φάσμα πεδίων, όπως η παροχή ναυτιλιακών υπηρεσιών και διαχείρισης γενικού φορτίου, η διαχείριση επιβατικών και εμπορικών τερματικών και άλλων θαλάσσιων υπηρεσιών. 

Περίπου 37,000 άνθρωποι από 103 χώρες αποτελούν το ανθρώπινο δυναμικό του, συνθέτοντας ένα πολυπολιτισμικό μωσαϊκό. Βασική επιδίωξή του Ομίλου είναι η συνεχής ώθηση και προώθηση του παγκόσμιου εμπορίου στο πλαίσιο μίας πελατοκεντρικής φιλοσοφίας.


Νέο, υπερσύγχρονο επιβατικό τερματικό
Η DP World Limassol, προχώρησε πρόσφατα στη λειτουργία του νέου επιβατικού τερματικού στο λιμάνι Λεμεσού. Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό κτιριακό συγκρότημα με άρτιες και υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις.

Το τερματικό, που λειτουργεί σε 24ωρη βάση με γνώμονα τη ζήτηση, διαθέτει επτά αίθουσες σε σχήμα κελύφους, συνολικής έκτασης 7.000 τετραγωνικών μέτρων, χώρο στάθμευσης χωρητικότητας 300 θέσεων και είναι σχεδιασμένο να εξυπηρετεί τα μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια παγκόσμια. Ενδεικτικό του μεγέθους των κρουαζιερόπλοιων που θα ελλιμενίζονται στο λιμάνι αποτελεί ο μόλος, ο οποίος διαθέτει βύθισμα περίπου 11 μέτρων και τρεις προβλήτες των 400 μέτρων. Κάποια έργα που βρίσκονται ακόμη σε στάδιο υλοποίησης, αναμένεται να ολοκληρωθούν πολύ σύντομα. Παράλληλα, η εταιρεία θα εξοπλίσει τις νέες εγκαταστάσεις με σύγχρονα μηχανήματα, με στόχο να διασφαλίσει την άριστη ποιότητα εξυπηρέτησης προς τους πελάτες.

Πριν από την έναρξη της λειτουργίας του νέου επιβατικού τερματικού, η DP World Limassol είχε ήδη υποδεχθεί επιτυχώς μερικά από τα πιο σύγχρονα και τεχνολογικά προηγμένα κρουαζιερόπλοια παγκοσμίως. Πρόσφατα κατέπλευσε στο λιμάνι Λεμεσού το υπερωκεάνιο Queen Mary, μεταφέροντας πέραν των 2,500 χιλιάδων επιβατών καθώς και το μήκους 300 μέτρων κρουαζιερόπλοιο, AIDAperla. Αξίζει να σημειωθεί πως το λιμάνι Λεμεσού συγκαταλέγεται στα λιμάνια ανεφοδιασμού του AIDAperla στο πλαίσιο της φετινής καλοκαιρινής σεζόν.

Οι σταθμοί των κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι δίνουν τη δυνατότητα σε χιλιάδες επιβάτες να περάσουν χρόνο στην πόλη της Λεμεσού και να απολαύσουν τα τοπικά αξιοθέατα, ενισχύοντας ταυτόχρονα την τοπική οικονομία. Εντός του 2017 υπάρχουν προγραμματισμένες 97 αφίξεις κρουαζιερόπλοιων ενώ σε περιόδους με μειωμένη επιβατική κίνηση, η εταιρεία σχεδιάζει να αξιοποιήσει τους χώρους του νέου επιβατικού σταθμού, φιλοξενώντας εκθέσεις και συνέδρια.

Το νέο επιβατικό τερματικό είναι το τρίτο για την DP World σε διεθνές επίπεδο, μετά τη λειτουργία αντίστοιχων τερματικών σε Ντουμπάι και Αργεντινή. Η εταιρεία επιδιώκει να καταστήσει τη Λεμεσό, ως το πρώτο λιμάνι στάθμευσης για κρουαζιερόπλοια, μετά τη διέλευση τους από τη Διώρυγα του Σουέζ, αναδεικνύοντας την σε περιφερειακό κέντρο κρουαζιέρας. 

Υποστηρικτικές υπηρεσίες για το φυσικό αέριο
Η DP World Limassol πρόκειται να κατασκευάσει, εντός του τομέα που διαχειρίζεται, βάσεις ανεφοδιασμού και μία μονάδα παραγωγής υγρής λάσπης με σκοπό την υποστήριξη των εταιρειών που θα δραστηριοποιούνται στην κυπριακή αποκλειστική ζώνη κατά τη διαδικασία εξόρυξης των υδρογονανθράκων. Η εταιρεία έχει ήδη καταθέσει σχετική περιβαλλοντική μελέτη, και αναμένεται να προχωρήσει σύντομα στην ανέγερση νέων υποδομών αλλά και στην αναβάθμιση των υφιστάμενων προκειμένου να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των εταιρειών.  

Κορυφαία προτεραιότητα η κοινωνική υπευθυνότητα
Αξίζει να σημειωθεί πως ο Όμιλος DP World δίνει ιδιαίτερη έμφαση και στον τομέα της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, εφαρμόζοντας ένα πολύπτυχο πρόγραμμα για τη βιώσιμη ανάπτυξη και την στήριξη των κοινοτήτων όπου δραστηριοποιείται. Σύντομα η εταιρεία θα ανακοινώσει δράσεις που αφορούν τη Λεμεσό και επικεντρώνονται κυρίως σε κοινωνικά και περιβαλλοντικά θέματα.

Δειτε Επισης

ΚΝΕ: Χαιρετίζει την έγκριση του νόμου Net-Zero Industry από την Ευρωβουλή
Τα πρώτα στιγμιότυπα από τα 16α IΝ Business Awards(vid)
Πανίκος Νικολάου: Αυτό το βραβείο ανήκει στους 2722 συναδέλφους στην Τράπεζα Κύπρου (vid)
Άρτεμις Αντωνιάδου: Αναγνωρίση της πορείας και της προσπάθειάς μου το βραβείο στα ΙΝ Business Awards (vid)
Η CNP Ασφαλιστική τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας και Υγείας
Χορηγός του αγώνα Duathlon η CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
Το ευ επιχειρείν στο βάθρο... Πραγματοποιήθηκαν τα 16α IN Business Awards(photos)
Πώς αξιολογούν τα ΚΕΠ οι πολίτες-Τα ευρήματα έρευνας του Υπουργείου Οικονομικών
Συνεργασία Ablebook-Buyway365 που προωθεί την προσβασιμότητα
Influencer marketing: Πώς λειτουργεί ως εργαλείο ενδυνάμωσης των brands