Η «κυπριακή» ταινία The Ghosts of Monday… παίζει παντού

Το made in Cyprus θρίλερ «The Ghosts of Monday» προβάλλεται πλέον σε όλα τα μήκη και πλάτη της υφηλίου. Από τις ΗΠΑ μέχρι την Αυστραλία.

Όπως πληροφορούμαστε, στην αμερικανική αγορά αναμένεται η διάθεση της ταινίας αυτές τις μέρες από την εταιρεία Cleopatra Entertainment. Παράλληλα, κι άλλες διεθνείς εταιρείες διανομής όπως οι Reel2Reel, Raven Banner Entertainment, Lighthouse, Njuta, Encripta, Pioneer Films, Suraya Films και SC Movies, διανέμουν την ταινία σε αγορές όπως η γερμανική, της Λατινικής Αμερικής, της Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας, των Φιλιππίνων και της Μαλαισίας.

Διαβάστε ακόμα: 

Εννοείται βέβαια πως η ταινία, τα γυρίσματα της οποίας πραγματοποιήθηκαν στην Κύπρο και συγκεκριμένα στο ξενοδοχείο St Raphael κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού, έχει προβληθεί στη Μεγάλη Βρετανία και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Στo The Ghosts of Monday πρωταγωνιστούν οι Mark Huberman (Vikings Valhalla), Marianna Rosset (SOS), Elva Trill (Jurassic World: Dominion) και Anthony Skordi (Ωνάσης), η Κύπρια ηθοποιός Μαρία Ιωάννου και η Ελληνίδα Ιωάννα Τριανταφυλλίδου. Όπως επίσης και ο γνωστός ηθοποιός Julian Sands, του οποίου τα ίχνη χάθηκαν από τις 13 Ιανουαρίου όταν είχε πάει για πεζοπορία σε ορεινή περιοχή της Καλιφόρνια και έκτοτε αγνοείται.

Η ταινία είχε εγκριθεί από το Σχέδιο Οπτικοακουστικής της Κύπρου, το οποίο προωθεί στο εξωτερικό ο Invest Cyprus και σίγουρα η προβολή της σε τόσες πολλές αγορές στο εξωτερικό, ενδυναμώνει τις προσπάθειες για μετατροπή της Κύπρου σε προορισμό παραγωγής κινηματογραφικών, τηλεοπτικών κι άλλων παραγωγών.

Ήδη, από το 2022 με τον περιορισμό των μέτρων κατά της πανδημίας, γυρίστηκαν στην Κύπρο αρκετές διεθνείς παραγωγές όπως η ταινία The Islanders, η μίνι σειρά Love Rat, επεισόδιο του ντοκιμαντέρ Treasures of the World με τη διάσημη παρουσιάστρια Bettany Hughes το οποίο είναι επικεντρωμένο στην Κύπρο, αλλά και επεισόδιο του γνωστού βρετανικού ριάλιτι Celebs Go Dating.

Ο Invest Cyprus θα έχει και φέτος έντονη παρουσία σε στοχευμένα διεθνή φόρα της οπτικοακουστικής βιομηχανίας για προώθηση του κυπριακού σχεδίου με το ενδιαφέρον για νέες παραγωγές να είναι ήδη σημαντικό. Εκφράζεται η αισιοδοξία πως σύντομα αρκετές διεθνείς παραγωγές θα ξεκινήσουν γυρίσματα στην Κύπρο.

Πάντως, τα τελευταία χρόνια η εγχώρια τεχνογνωσία έχει βελτιωθεί σημαντικά και παράλληλα δόθηκε η ευκαιρία για συνεργασίες διεθνούς εμβέλειας σε Κύπριους επαγγελματίες, ηθοποιούς και τεχνικούς. Είναι ενδεικτικό πως για την ταινία The Islanders εργάστηκαν πέραν των 50 Κύπριων επαγγελματιών.

Δειτε Επισης

Η εικόνα του Τύπου στην Κύπρο-Οι εκδοτικές επιχειρήσεις, οι δημοσιογράφοι και οι άλλοι επαγγελματίες στον χώρο
Στο τεύχος Μαΐου του περιοδικού IN Business: IN Business Awards-16 χρόνια επιβραβεύουμε το επιχειρείν
Στην Medicover Genetics ο Δ. Σκουρίδης-Ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις και ενημερώθηκε για το έργο της εταιρείας
Πάνω κατά 5,2% σε ετήσια βάση ο Δείκτης Κύκλου Εργασιών στη βιομηχανία
ΙδΕΚ: Νέες προσκλήσεις €16,3 εκατ. για στήριξη του ερευνητικού συστήματος
Εκτοξεύθηκε η εξυπηρέτηση οχηματαγωγών πλοίων στο λιμάνι Λεμεσού-Η ανακοίνωση της DP World Limassol
CBN Young Dragon Awards: Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη υποβολής υποψηφιοτήτων
Βιωματικά εργαστήρια Οργανισμού Νεολαίας κατά του σχολικού εκφοβισμού
Μήνυμα από ΟΝΕΚ για ένα Πάσχα χωρίς κροτίδες-«Δεν είναι μαγκιά, ούτε έθιμο»
Ενώνοντας δυνάμεις για προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς μέσω της επιχειρηματικότητας