IN Business Awards 2022: Οι υποψήφιοι στην κατηγορία ESG-EKE

H διαδικασία ψηφοφορίας των IN Business Awards 2022 συνεχίζεται για τέταρτη συνεχόμενη βδομάδα, με τους 55 υποψήφιους να διεκδικούν τη θέση του άριστου μεταξύ των αρίστων στις 11 κατηγορίες υποψηφιότητας.

Το ΙnBusinessNews παρουσιάζει σήμερα τους υποψήφιους, καθώς και το προφίλ τους, στην κατηγορία ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ (ESG-EKE)

  • Exness

Η Exness είναι μια κυπριακή εταιρεία fintech, που δραστηριοποιείται σε 100+ χώρες. Έχει αναγνωριστεί για το εργασιακό περιβάλλον, καθώς και για τις κοινωνικές και περιβαλλοντικές δράσεις της. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας πρόσφερε 1.000.000 ευρώ στο σύστημα υγείας της Κύπρου.

Πιο πρόσφατα, ενίσχυσε τις προσπάθειες πυροπροστασίας της χώρας μας με τρία πυροσβεστικά οχήματα και δεντροφυτεύσεις, ενώ πρόκειται να δωρήσει και drones υψηλής ευκρίνειας για άμεσο εντοπισμό πυρκαγιών. Επίσης, η εταιρεία παραχώρησε δύο υποτροφίες σπουδών στο Πανεπιστήμιο του Cambridge, προσβλέποντας να δει την Κύπρο ως το Silicon Valley της Μεσογείου.

  • EΥ Κυπρου

Η EY αναδείχθηκε κορυφαία εταιρεία παγκοσμίως στις συμβουλευτικές υπηρεσίες που σχετίζονται με θέματα περιβάλλοντος, κοινωνίας και διακυβέρνησης (ESG) και τη βιώσιμη ανάπτυξη, από την ανεξάρτητη εταιρεία ερευνών και παροχής συμβουλών, Verdantix.

Η ΕΥ Κύπρου αναδεικνύει τον ηγετικό της ρόλο μέσω της συνεργασίας και της παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών σε οργανισμούς, με στόχο την κατανόηση των κινδύνων και των ευκαιριών που προκύπτουν ένεκα της κλιματικής κρίσης.

Η εμπιστοσύνη των συνεργατών μας στην διεκπεραίωση μεγάλων έργων ενεργειακής μετάβασης και μείωσης ρύπων, κυκλικής οικονομίας, πράσινης φορολογίας και ανάπτυξης βιώσιμης κουλτούρας όπως και η επίτευξη του ιδίου στόχου ουδέτερου ισοζυγίου του άνθρακα σε παγκόσμιο επίπεδο ενισχύουν την δέσμευση της ΕΥ για ένα βιώσιμο μέλλον.

  • FML Ship Management (μέλος της Fleet Management)

Βρίσκεται στην κορυφή των μεγαλύτερων εταιρειών διαχείρισης πλοίων στον κόσμο και δεσμεύεται να επιφέρει θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία και το περιβάλλον, δημιουργώντας μακροπρόθεσμη οικονομική και κοινωνική αξία για όλους τους ενδιαφερόμενους.

Επιδιώκει να είναι ένας εργοδότης επιλογής, με τη φήμη μιας υπεύθυνης μάρκας που οι πελάτες και οι επιχειρηματικοί εταίροι της εμπιστεύονται ότι τηρεί τα υψηλότερα ηθικά πρότυπα.

Η στρατηγική της για τη βιωσιμότητα βασίζεται σε ένα πλαίσιο υπευθυνότητας με πέντε βασικούς τομείς εστίασης: Κουλτούρα και άνθρωποι, υγεία και ασφάλεια, συμπεριφορά και συμμόρφωση, περιβαλλοντική διαχείριση και κοινότητα. Οι τομείς αυτοί ευθυγραμμίζονται με 10 από τους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών.

  • LIDL Κύπρου

H εταιρεία δραστηριοποιείται στην Κύπρο από το 2010 με έδρα τη Λάρνακα. Σήμερα, έχει παρουσία με 20 καταστήματα, ένα logistic center, τα κεντρικά γραφεία και τη Lidl Food Academy, απασχολώντας πάνω από 720 εργαζόμενους.

Αναπτύσσει την περιβαλλοντική της ευαισθησία επενδύοντας σε νέες τεχνολογίες, εφαρμόζοντας ενεργειακά αποδοτικές λύσεις και χρηματοδοτώντας περιβαλλοντικές δράσεις. Την ίδια ώρα συνεργάζεται με αναγνωρισμένους κοινωνικούς εταίρους, στηρίζοντας τον συνάνθρωπο, με σκοπό να κινητοποιήσει το κοινωνικό περιβάλλον σε δράση και συμμετοχή. Η σχετική εταιρική στρατηγική συμπλέει με τους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών. 

  • Unilever Tseriotis Cyprus

Μέσα από δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, η εταιρεία παραμένει πιστή στη δέσμευσή της να προσφέρει στις τοπικές κοινωνίες και να συμβάλλει στη βελτίωση του τρόπου ζωής.

Το πρόγραμμα-Καθαροί Ζούμε στο Σχολείο-αποτελεί μία κοινωνική πρωτοβουλία της εταιρείας, στο πλαίσιο του οποίου, σε συνεργασία με την Παγκύπρια Συντονιστική Επιτροπή Σχολικών Εφορειών και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, εφοδιάζει για δεύτερη χρονιά με δωρεάν απολυμαντικά προϊόντα Klinex 110 δημόσια δημοτικά και όλα τα ειδικά σχολεία σε όλες τις επαρχίες της Κύπρου.

Η πρωτοβουλία αυτή έχει ως στόχο να καλύψει τις ανάγκες για την υγιεινή καθαριότητα των τάξεων και των υπόλοιπων σχολικών χώρων.

*Η ψηφοφορία των IN Business Awards 2022 ξεκίνησε την 1η Ιανουαρίου 2023 με τα πρωτότυπα δελτία του περιοδικού, online, τηλεφωνικώς και με sms και θα διαρκέσει μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2023.

Όλες οι λεπτομέρειες για τη ψηφοφορία και εκτενέστερη παρουσίαση των εταιρειών δημοσιεύονται στο τεύχος Ιανουαρίου του περιοδικού IN Business που κυκλοφορεί στα περίπτερα.

Τα ΙΝ Βusiness Awards 2022 παρουσιάζει το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο.

  • Powered by Epic.
  • Αργυροί χορηγοί Ecommbx και Σκλαβενίτης.
  • Media Sponsor Alpha Kύπρου.

Για να ψηφίσετε τους άριστους του κυπριακού επιχειρείν πατήστε ΕΔΩ

Δειτε Επισης

Ρένος Φωκάς: Τα καινοτόμα έργα είναι αυτά που έχουμε στόχο να διεκπεραιώσουμε (vid)
Ειρήνη Χριστοδούλου: Με τιμά ιδιαίτερα αυτό το βραβείο, θα συνεχίσουμε την σκληρή δουλειά (vid)
ΚΝΕ: Χαιρετίζει την έγκριση του νόμου Net-Zero Industry από την Ευρωβουλή
Τα πρώτα στιγμιότυπα από τα 16α IΝ Business Awards(vid)
Πανίκος Νικολάου: Αυτό το βραβείο ανήκει στους 2722 συναδέλφους στην Τράπεζα Κύπρου (vid)
Άρτεμις Αντωνιάδου: Αναγνωρίση της πορείας και της προσπάθειάς μου το βραβείο στα ΙΝ Business Awards (vid)
Η CNP Ασφαλιστική τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας και Υγείας
Χορηγός του αγώνα Duathlon η CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
Το ευ επιχειρείν στο βάθρο... Πραγματοποιήθηκαν τα 16α IN Business Awards(photos)
Πώς αξιολογούν τα ΚΕΠ οι πολίτες-Τα ευρήματα έρευνας του Υπουργείου Οικονομικών