Μ. Νεοπτολέμου: Πολεμιστές πρώτης γραμμής οι φαρμακοποιοί

InBusinessNews  25/01/2023 15:59
Μ. Νεοπτολέμου: Πολεμιστές πρώτης γραμμής οι φαρμακοποιοί

Μ. Νεοπτολέμου: Πολεμιστές πρώτης γραμμής οι φαρμακοποιοί

InBusinessNews  25/01/2023 15:59

Τη θέση ότι οι φαρμακοποιοί είναι «πολεμιστές πρώτης γραμμής» και πως δυνατότητές προσφοράς τους στη μετα-πανδημία εποχή είναι ανεκτίμητες, εξέφρασε ο Δρ. Μιχάλης Νεοπτολέμου, Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής του Ομίλου Εταιρειών Remedica ο οποίος έκανε έκκληση στους επαγγελματίες του κόσμου να παραμείνουν σε εγρήγορση και να είναι προετοιμασμένοι για τυχών παρόμοιες πανδημίες και καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Ο CEO μιλώντας στο 5o Συνέδριο Φαρμακοποιών ανέλυσε αρχικά τους πολλαπλούς ρόλους που υπηρετούν οι φαρμακοποιοί. «Ο φαρμακοποιός συνδέει ασθενείς με άλλους επαγγελματίες υγείας» είπε, για να εξηγήσει πως οι φαρμακευτικές εταιρείες μπορούν να θεωρηθούν ως το ‘σπίτι του φαρμακοποιού’.

Ακολούθησε αναφορά στην περίοδο της πανδημίας εξαιτίας της οποίας, όπως είπε, η υγειονομική κοινότητα επωμίζεται τεράστια ευθύνη και εργάζεται ακούραστα για να περιορίσει την εξάπλωσή της. «Οι φαρμακοποιοί καλούνται να ανταποκριθούν στις προκλήσεις και να σχεδιάσουν ανάλογες στρατηγικές», είπε σχετικά.

Οι ρόλοι και οι ευθύνες των φαρμακοποιών είναι σημαντικοί τόσο κατά τη διάρκεια αλλά και μετά την πανδημία.  Όπως είπε ο CEO του Οργανισμού, οι φαρμακοποιοί αποτελούν το μεγαλύτερο εργατικό δυναμικό στον τομέα της υγείας, στη διαχείριση παγκόσμιων πανδημιών. «Οι φαρμακοποιοί αποτελούν σημαντικό εργατικό δυναμικό στις υπηρεσίες υγείας οποιασδήποτε χώρας και επομένως είναι ικανό να αυξήσει την ετοιμότητα των κυβερνήσεων έναντι κάποιας πανδημίας και την αποτελεσματική διαχείρισή της».  

Χαρακτήρισε ακόμη τους επαγγελματίες «πολεμιστές πρώτης γραμμής» σχολιάζοντας ότι οι δυνατότητες προσφοράς τους στη μετα-πανδημία εποχή είναι ανεκτίμητες. Τέλος, έκανε έκκληση στον κόσμο τον φαρμακοποιών όπως παραμείνει σε εγρήγορση και να είναι προετοιμασμένος για τυχών παρόμοιες πανδημίες και καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας