Μ. Νεοπτολέμου: Πολεμιστές πρώτης γραμμής οι φαρμακοποιοί

Τη θέση ότι οι φαρμακοποιοί είναι «πολεμιστές πρώτης γραμμής» και πως δυνατότητές προσφοράς τους στη μετα-πανδημία εποχή είναι ανεκτίμητες, εξέφρασε ο Δρ. Μιχάλης Νεοπτολέμου, Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής του Ομίλου Εταιρειών Remedica ο οποίος έκανε έκκληση στους επαγγελματίες του κόσμου να παραμείνουν σε εγρήγορση και να είναι προετοιμασμένοι για τυχών παρόμοιες πανδημίες και καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Ο CEO μιλώντας στο 5o Συνέδριο Φαρμακοποιών ανέλυσε αρχικά τους πολλαπλούς ρόλους που υπηρετούν οι φαρμακοποιοί. «Ο φαρμακοποιός συνδέει ασθενείς με άλλους επαγγελματίες υγείας» είπε, για να εξηγήσει πως οι φαρμακευτικές εταιρείες μπορούν να θεωρηθούν ως το ‘σπίτι του φαρμακοποιού’.

Ακολούθησε αναφορά στην περίοδο της πανδημίας εξαιτίας της οποίας, όπως είπε, η υγειονομική κοινότητα επωμίζεται τεράστια ευθύνη και εργάζεται ακούραστα για να περιορίσει την εξάπλωσή της. «Οι φαρμακοποιοί καλούνται να ανταποκριθούν στις προκλήσεις και να σχεδιάσουν ανάλογες στρατηγικές», είπε σχετικά.

Οι ρόλοι και οι ευθύνες των φαρμακοποιών είναι σημαντικοί τόσο κατά τη διάρκεια αλλά και μετά την πανδημία.  Όπως είπε ο CEO του Οργανισμού, οι φαρμακοποιοί αποτελούν το μεγαλύτερο εργατικό δυναμικό στον τομέα της υγείας, στη διαχείριση παγκόσμιων πανδημιών. «Οι φαρμακοποιοί αποτελούν σημαντικό εργατικό δυναμικό στις υπηρεσίες υγείας οποιασδήποτε χώρας και επομένως είναι ικανό να αυξήσει την ετοιμότητα των κυβερνήσεων έναντι κάποιας πανδημίας και την αποτελεσματική διαχείρισή της».  

Χαρακτήρισε ακόμη τους επαγγελματίες «πολεμιστές πρώτης γραμμής» σχολιάζοντας ότι οι δυνατότητες προσφοράς τους στη μετα-πανδημία εποχή είναι ανεκτίμητες. Τέλος, έκανε έκκληση στον κόσμο τον φαρμακοποιών όπως παραμείνει σε εγρήγορση και να είναι προετοιμασμένος για τυχών παρόμοιες πανδημίες και καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Δειτε Επισης

Διάλεξη για τον εργασιακό εκφοβισμό από το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος
Εβδομάδα Πυρασφάλειας από CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ και Πυροσβεστική Υπηρεσία για 23η χρονιά
Ενεργή συμμετοχή MUSKITA στον ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού
Συναντήσεις έμπνευσης #ΆκουΤοΣώμαΣου από τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου
Η Action Global Communications αναδείχθηκε Mediterranean Consultancy of the Year
16α ΙΝ Business Awards: Αντίστροφη μέτρηση για την μεγάλη γιορτή του επιχειρείν-Την Πέμπτη η απονομή των βραβείων
Στις 18 Ιουνίου το 7ο Παγκύπριο Συνέδριο Γάλακτος, Γεωργίας και Κτηνοτροφίας
Στην Κίνα για σειρά συναντήσεων και την... βάφτιση πλοίου της ΑAL Shipping η Μαρίνα Χατζημανώλη
Παρουσία Σκουρίδη η συμμετοχή Πανεπιστημίου Νεάπολις στον 47ο Διεθνή Διαγωνισμό ICPC
Yo2: Πρωτοπορία στην παγκόσμια σχεδιαστική συνεργασία από την Κύπρο με το «Touch of Dutch»