Χ. Πέτρου: Συνεισφορά των φαρμακοποιών στην πρωτοβάθμια φροντίδα

InBusinessNews  25/01/2023 15:39
Χ. Πέτρου: Συνεισφορά των φαρμακοποιών στην πρωτοβάθμια φροντίδα

Χ. Πέτρου: Συνεισφορά των φαρμακοποιών στην πρωτοβάθμια φροντίδα

InBusinessNews  25/01/2023 15:39

Σε παρουσίαση της νέας πραγματικότητας για τον ρόλο του φαρμακοποιού στη μετα-COVID 19 εποχή προχώρησαν καταξιωμένα ονόματα που συμμετείχαν στο 5o Συνέδριο Φαρμακοποιών.

Κατά την εισαγωγή του, ο Συντονιστής του Συνεδρίου Δρ. Χρίστος Πέτρου και Αναπληρωτής Καθηγητής Φαρμακευτικής Χημείας και Χημείας Φυσικών Προϊόντων και Πρόεδρος του Τμήματος Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, είπε ότι το φαρμακείο λειτουργεί πλέον ως ένα κέντρο πρωτοβάθμιας φροντίδας, γεγονός, που αναγνωρίζουν ακόμη και διεθνή σώματα.

Όραμα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Φαρμακευτικής, είπε χαρακτηριστικά είναι «να δούμε τους κοινοτικούς φαρμακοποιούς να αναγνωρίζονται ως βασικοί επαγγελματίες υγείας».

«Είναι αποδεκτό από μελέτες ότι η συνεισφορά των φαρμακοποιών στην πρωτοβάθμια φροντίδα συμβάλλει στη μείωση των ανισοτήτων και στη μείωση του κόστους στην υγεία», τόνισε στη συνέχεια.

Νωρίτερα, ο Δρ. Πέτρου είπε πως «οι κοινοτικοί φαρμακοποιοί συμβάλλουν στη βιωσιμότητα των συστημάτων υγείας και στην υγεία των πολιτών».

Στο σημείο αυτό ο Δρ. Πέτρου είπε πως οι φαρμακοποιοί αποτελούν μία από τις σπουδαιότερες μονάδες παροχής πρωτοβάθμιας φροντίδας του κράτους.

Παραδέχτηκε, ακολούθως, ότι ο Κλάδος έχει να αντιμετωπίσει ρυθμιστικές και οικονομικές προκλήσεις καθώς και νέες καταστάσεις που προκύπτουν από τη τεχνολογική εξέλιξη.

Έμφαση έδωσε, τέλος, στον ρόλο του φαρμακοποιού σε ό,τι αφορά καίρια ζητήματα όπως η σταθερή παροχή φαρμάκων και τη φροντίδα των ασθενών.

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας