Oι εξελίξεις στην φορολογική πολιτική της Ε.Ε.

InBusinessNews  25/01/2023 09:11
Oι εξελίξεις στην φορολογική πολιτική της Ε.Ε.

Oι εξελίξεις στην φορολογική πολιτική της Ε.Ε.

InBusinessNews  25/01/2023 09:11

Νέες πραγματικότητες συνθέτουν το ευρωπαϊκό φορολογικό τοπίο. Η ΕΕ βλέπει μπροστά θέτοντας ξεκάθαρα τον στόχο της για τη διασφάλιση  μιας δίκαιης φορολογίας, εστιάζοντας στη βελτίωση της λειτουργείας της εσωτερικής αγοράς και στην προώθηση της ανάπτυξης.

Οι εθνικές κυβερνήσεις είναι σε γενικές γραμμές ελεύθερες να σχεδιάσουν τη δική τους φορολογική νομοθεσία σύμφωνα με τις εθνικές τους προτεραιότητες. Ωστόσο, η ΕΕ αναμένει από αυτές να σέβονται θεμελιώδεις αρχές, όπως η μη διάκριση και ο σεβασμός για την ελεύθερη κυκλοφορία στην εσωτερική αγορά. Προς αυτή την κατεύθυνση, η ευρωπαϊκή οικογένεια προωθεί κλίμα συνεργασίας και εκείνο το νομικό πλαίσιο που θα διασφαλίζει τη δίκαιη και αποτελεσματική φορολόγηση των διασυνοριακών δραστηριοτήτων στην ΕΕ.

Οι εξελίξεις που πρέπει να αναμένουν κυβερνήσεις και επιχειρήσεις θα παρουσιαστούν ενώπιον του 6ου Cyprus International Tax Conference που πραγματοποιείται στις 14 Φεβρουαρίου 2023 στο Hilton Nicosia όπου τη συμμετοχή του «κλείδωσε» ο Paul Gisby, Senior Manager, της Accountancy Europe.  Στην παρουσίασή του, ο Paul Gisby θα κάνει ανασκόπηση των πρόσφατων εξελίξεων στη φορολογική πολιτική της ΕΕ – εξηγώντας πώς η Accountancy Europe συνεργάζεται με τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής και τι μπορούμε να περιμένουμε στο εγγύς μέλλον. Θα εξετάσει, επίσης, τις εξελίξεις στη διεθνή φορολογική πολιτική και τον αντίκτυπό τους στη φορολογική πολιτική της ΕΕ. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Senior Manager θα διερευνήσει εξάλλου, το πώς αυτές οι εξελίξεις μπορούν να αναδείξουν το επάγγελμα και ποιες ευκαιρίες προκύπτουν.

Ο Paul Gisby, αφού σπούδασε ψυχολογία στο πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ, έγινε ορκωτός λογιστής και ορκωτός φορολογικός σύμβουλος και πέρασε 20 χρόνια στη βορειοδυτική Αγγλία δουλεύοντας ιδιωτικά. Απέκτησε μεγάλη εμπειρία στη λογιστική και στην παροχή οικονομικών συμβουλών. Αφού μετακόμισε στις Βρυξέλλες, εντάχθηκε στο Accountancy Europe - έναν διεθνή οργανισμό που εκπροσωπεί σχεδόν 1 εκατομμύριο επαγγελματίες λογιστές μέσω των 50 μελών του, σε όλους τους τομείς του επαγγέλματος. Είναι επίσης τακτικός ομιλητής για θέματα φορολογικής πολιτικής και ΦΠΑ. Εκπροσωπεί την Accountancy Europe’s στην Ομάδα Εμπειρογνωμόνων ΦΠΑ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και υπήρξε μέλος της πλατφόρμας της ΕΕ για τη φορολογική χρηστή διακυβέρνηση. Διευθύνει το έργο της Accountancy Europe για τα λογιστικά πρότυπα του δημόσιου τομέα και είναι Μέλος του Consultative Advisory Group του International Public Sector Accounting Standards Board. Επιβλέπει επίσης, δραστηριότητες της Accountancy Europe σχετικές με ΜμΕ.

Το εξελισσόμενο φορολογικό τοπίο και η προσαρμογή σε νέες προκλήσεις

Το 6ο Cyprus International Tax Conference θα αναδείξει τα πλέον κρίσιμα θέματα φορολογικού ενδιαφέροντος. Κορυφαίοι κεντρικοί ομιλητές από την Κύπρο και το εξωτερικό δήλωσαν ήδη το παρών τους σε ένα Συνέδριο που κερδίζει κάθε χρόνο τις εντυπώσεις συγκεντρώνοντας υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων, διακεκριμένους επιχειρηματίες και ακαδημαϊκούς.

Το εξελισσόμενο φορολογικό τοπίο και η προσαρμογή σε νέες προκλήσεις και ευκαιρίες είναι ο βασικός άξονας ενός γεγονότος που δεν πρέπει να χάσει κανείς και καμιά επαγγελματίας του χώρου. Το Συνέδριο έχει, εξάλλου, ως στόχο να σκιαγραφήσει κρίσιμες φορολογικές εξελίξεις, καθώς η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο ΟΟΣΑ και άλλες αρχές προχωρούν στις αναφερθείσες, νέες φορολογικές πρωτοβουλίες που επηρεάζουν τις οικονομίες των μελών.

Οι ειδικοί του Κλάδου θα ανέβουν στη σκηνή για να μοιραστούν τις γνώσεις τους σχετικά ζητήματα όπως το BEPS 2, τα φορολογικά κίνητρα ως μέσο δημοσιονομικής πολιτικής, τις τιμές μεταβίβασης, την οδηγία Unshell και πολλά άλλα. Ταυτόχρονα, οι παρευρισκόμενοι στο Συνέδριο θα έχουν την ευκαιρία να δικτυωθούν με άλλους φοροτεχνικούς επαγγελματίες και στελέχη του κλάδου των οικονομικών και επαγγελματικών υπηρεσιών της Κύπρου.

Δηλώστε τη συμμετοχή σας και παρακολουθείστε από κοντά συζητήσεις σχετικά με τα φορολογικά κίνητρα του μέλλοντος, τις μεταρρυθμίσεις στο φορολογικό τοπίο της Κύπρου για εναρμόνιση με ευρωπαϊκές οδηγίες και δείτε από κοντά αρμοδίους να παρουσιάζουν θέματα όπως τα απροσδόκητα κέρδη (windfall profits), Metaverse και Φορολογία, το πλαίσιο BEFIT και την εφαρμογή του DAC 7 σε ψηφιακές πλατφόρμες. Η ψηφιοποίηση του φορολογικού τομέα αποτελεί, εξάλλου, μεγάλο μέρος της συζήτησης και επομένως θα απασχολήσει εκτενώς το επερχόμενο γεγονός.

Ποιους ενδιαφέρει

Το Συνέδριο απευθύνεται σε επαγγελματίες και πιο συγκεκριμένα σε ανώτερα στελέχη από φορολογικές και νομικές υπηρεσίες όπως:

  • Λογιστικές, Ελεγκτές και Φοροτεχνικές Γραφεία
  • Τράπεζες και άλλα Χρηματοοικονομικά Ιδρύματα
  • Δικηγορικά γραφεία και Νομικοί Σύμβουλοι
  • Επενδυτικές Εταιρείες
  • Παρόχους Υπηρεσιών Εμπιστοσύνης
  • Παρόχους Εταιρικών Υπηρεσιών
  • Αρμόδιες Κυβερνητικές Αρχές
  • Τοπικούς και Ευρωπαϊκούς Ρυθμιστικούς Φορείς
  • Οικονομικούς Διευθυντές από μεγάλες εταιρείες από όλους τους τομείς οικονομικής δραστηριότητας

Για το πληροφορίες και εγγραφές κάντε κλικ εδώ.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Χορηγοί (μέχρι στιγμής): Altis Compliance & Practice Management, Bank of Cyprus, Taxand Cyprus

Υποστηρικτές (μέχρι στιγμής): Baker Tilly, Deloitte Ltd, EY Cyprus, KPMG Cyprus, PwC Cyprus, RSM Cyprus

Με την στήριξη: Association of Cyprus Banks (ACB), Association of Certified Fraud Examiners (ACFE), Cyprus Bar Association, CFA Society Cyprus, Cyprus Fiduciary Association (CYFA), Cyprus Institute of Internal Auditors, The Cyprus Integrity Forum (CIF), Institute of Certified Public Accountants of Cyprus (ICPAC)

Οργανωτής: ΙΜΗ

Χορηγοί Επικοινωνίας: περιοδικό ΙΝ Βusiness και πόρταλ REPORTER

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας