Logistics: Αναλύοντας το κόστος των θαλάσσιων μεταφορών

Οι αλυσίδες εφοδιασμού είναι ένα πολύπλοκο, δικτυωμένο οικοσύστημα σε κάθε άκρη της γης, σε ξηρά και θάλασσα. Η συγκράτηση του κόστους είναι μεγάλης σημασίας σε μια περίοδο κατά την οποία η βιομηχανία καλείται να αντιμετωπίσει σειρά από κινδύνους. Πανδημία, πόλεμος στην Ουκρανία, ακρίβεια και άλλες εξωτερικές συνθήκες έχουν συνδράμει στο να αποκτήσει ο Κλάδος μια νέα διάσταση όπου η μία πρόκληση διαδέχεται την άλλη και η αναπροσαρμογή στρατηγικών επιβάλλεται. Η διορατικότητα και η εκτίμηση των όσων έρχονται είναι βασικό συστατικό επιτυχίας. Η δε πρόβλεψη του κόστους είναι πιο κρίσιμη από ποτέ και τα έξοδα από τις θαλάσσιες μεταφορές αδιαμφησβήτητα μια μεγάλη… παλίρροια.

Η ακριβής πρόβλεψη κόστους των θαλάσσιων μεταφορών μπορεί να βοηθήσει τους επικεφαλής να λάβουν σωστές αποφάσεις σχετικά με την αλυσίδα εφοδιασμού και να βεβαιωθούν ότι η επιχείρησή τους παραμένει ανταγωνιστική. Πώς όμως μπορούν να προβλέψουν το κόστος των θαλάσσιων μεταφορών οι εισαγωγείς, για το 2023, και ποιες στρατηγικές ακριβώς μπορούν να ακολουθήσουν προς την κατεύθυνση αυτή; Τις απαντήσεις θα δώσει κατά τη διάρκεια ομιλίας του ο Αντώνης Βαρνάβα, Business Development Manager της FGA Cargo Logistics Ltd. Ο κ.Βαρνάβα θα παραστεί στο 16ο Συνέδριο & Έκθεση Εφοδιαστικής Αλυσίδας & Logistics που διεξάγεται την ερχόμενη Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου, στο Ξενοδοχείο Hilton Nicosia. Ο ομιλητής θα εξηγήσει ποιες νέες τεχνολογίες μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε, ποιοι είναι οι παράγοντες που  επηρεάζουν το κόστος των θαλάσσιων μεταφορών και πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτές τις πληροφορίες ώστε να λάβουμε ικανοποιητικές αποφάσεις σχετικά με τη στρατηγική μας.

Who is who

Ο Αντώνης Βαρνάβα είναι Διευθυντής Επιχειρηματικής Ανάπτυξης στο γκρουπ εταιρειών Shoham. Πριν από την ένταξή του στη Shoham, εργάστηκε στην εταιρεία διαχείρισης πλοίων Zodiac Maritime Limited στο Λονδίνο όπου απέκτησε πολύτιμη εμπειρία σε διάφορα τμήματα. Είναι μέλος του Institute of Chartered Shipbrokers, κατέχει MSC στο Shipping, Trade & Finance από το Bayes Business School (πρώην CASS Business School ) και BSC στα Business Economics with Computing από το University of Surrey. Έχει διατελέσει Πρόεδρος της YoungShip Cyprus, ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού με στόχο την προώθηση της ναυτιλίας στους νέους.

Ποιους ενδιαφέρει

Το Συνέδριο και η Έκθεση απευθύνονται σε Επιχειρηματίες, Διευθυντικά Στελέχη, Στελέχη Εφοδιαστικής Αλυσίδας, Logistics, Αποθήκευσης και Διανομής, Διαχείρισης Στόλου Οχημάτων, HR και Operations από επιχειρήσεις εμπορίου και λιανεμπορίου, όπως:

· Υπεραγορές

· Εταιρείες Παραγωγοί, Εισαγωγείς, Προμηθευτές, Διανομείς Προϊόντων Ευρείας Κατανάλωσης

· Εταιρείες Γενικού Εμπορίου – Χονδρέμποροι

· Εταιρείες 3PL και Merchandising

· Άλλες Κατηγορίες Λιανικού Εμπορίου

o Καταστήματα Ένδυσης και Υπόδησης

o Πολυκαταστήματα

o Αλυσίδες Ηλεκτρικών και Ηλεκτρονικών Ειδών

· Σύμβουλοι Logistics και Εφοδιαστικής Αλυσίδας

· Εταιρείες πάροχοι λύσεων Τεχνολογίας για την Εφοδιαστική Αλυσίδα

Πληροφορίες

Χορηγοί και Εκθέτες: Christoudias Logistics, Datatech, Demetriades Handling, FGA Cargo Logistics, Frotcom, G.A.P Vassilopoulos Group, Hellenic Bank, Mantis, Phil. Andreou Public Ltd

Υποστηρικτής: ΙMR/University of Nicosia™

Με την στήριξη: ECR Cyprus, Παγκύπριος Σύνδεσμος Λιανικού Εμπορίου, Σύνδεσμος Τελωνειακών Πρακτόρων και Διαμεταφορέων Κύπρου, Παγκύπριος Σύνδεσμος Υπεραγορών

Οργανωτής: ΙΜΗ

Ακαδημαϊκός Συνεργάτης: Διεύθυνση Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΔΜΤΕΕΚ)

Χορηγοί Επικοινωνίας: περιοδικό ΙΝ Βusiness και πόρταλ REPORTER

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές, επικοινωνήστε με την ΙΜΗ:

Τηλέφωνο: 22505555 │ Φαξ: 22679820

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com

Ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com

 

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι βραβευθέντες των 16ων IN Business Awards
ΙΝ Business Awards: Tιμητικό βραβείο Lifetime Achievement Award στην Άρτεμις Αντωνιάδου
ΙΝ Business Awards: Τιμητικό βραβείο Editor’s Choice στην Τράπεζα Κύπρου
ΙΝ Business Awards: Τιμητικό βραβείο BMW Excellence Award στον Καθηγητή Κύπρο Νικολαΐδη
ΙΝ Business Awards: Στην Bioland Energy Group το βραβείο στην κατηγορία «Επιχείρηση»
ΙΝ Business Awards: Στην Ειρήνη Χριστοδούλου το βραβείο Μάνατζερ-CEO εις μνήμην Άντη Χατζηκωστή
ΙΝ Business Awards: Στην Multimarine Services το βραβείο στην κατηγορία «Επιχειρηματική Καινοτομία»
ΙΝ Business Awards: Στην ΙΚΕΑ το βραβείο στην κατηγορία «Εταιρική Βιωσιμότητα και Υπευθυνότητα (ESG-ΕΚΕ)»
ΙΝ Business Awards: Στην Ν.Psaras Construction Co το βραβείο στην κατηγορία «Ανάπτυξη Γης-Κατασκευές»
ΙΝ Business Awards: Στην ECOMMBX το βραβείο στην κατηγορία «Best Workplace/Εργοδότης Προτίμησης»