Σπουδαία η συμβολή της φαρμακευτικής κοινότητας της Ευρώπης

Με φόντο τη νέα φαρμακευτική στρατηγική για μια δυνατή ΕΕ Υγείας, η ευρωπαϊκή οικογένεια εισέρχεται στο 2023 με ξεκάθαρη την επιδίωξη της για πιο ανθεκτικές, παραγωγικές και δίκαιες οικονομίες και κοινωνίες στη βάση των οποίων βρίσκεται το πολύτιμο αυτό αγαθό.

Σε μια γνήσια Ευρωπαϊκή Ένωση Υγείας, οι ασθενείς θα πρέπει πάντα να έχουν πρόσβαση στα φάρμακα που χρειάζονται, ανεξάρτητα από το πού ζουν, γεγονός που έρχεται να τονίσει η Φαρμακευτική Στρατηγική που χαράσσουν οι χώρες-μέλη. Οι ηγέτες της Ε.Ε αποσκοπούν σε εφαρμογή άνω των 50 δράσεων, νομοθετικών και μη, με στόχο τη διασφάλιση ότι η Ευρώπη θα εδραιωθεί ως τόπος καινοτομίας, με μια ζωντανή φαρμακευτική βιομηχανία. Κομβικό ρόλο διαδραματίζουν για την επίτευξη των πιο πάνω στόχων τα φαρμακεία.

Το πώς οι φαρμακοποιοί θα ενισχύσουν την παρουσία τους και θα βοηθήσουν τα συστήματα υγείας της Ευρώπης θα αναλύσει διεξοδικά κατά το 5ο Συνέδριο Φαρμακοποιών με τη συμμετοχή του ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Ελλάδος, Απόστολος Βαλτάς. Ο Πρόεδρος του Συλλόγου θα ενημερώσει το κοινό για τις πρόσφατες εξελίξεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο και το όραμα για υλοποίηση κοινής στρατηγικής το 2030.

Who is who

Ο Απόστολος Βαλτάς έχει ενεργή συμμετοχή στα φαρμακευτικά δρώμενα από το 1995, από όταν και εξελέγη Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λέσβου.  Έκτοτε έχει έντονη παρουσία στον Φαρμακευτικό Κλάδο καθώς έχει διατελέσει Μέλος Δ.Σ. του Π.Φ.Σ. από τον Οκτώβριο του 2005 Ταμίας του Π.Φ.Σ. για το χρονικό διάστημα 2005 -2008, Αντιπρόεδρος του Π.Φ.Σ από το 2009 μέχρι το 2018, Πρόεδρος του Π.Φ.Σ. από το 2018 έως και σήμερα. Από τον Μάρτιο του 2021 είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΟΠΥΥ. Έχει έντονη συνδικαλιστική και κοινωνική δράση καθώς υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Κέντρου Πρόληψης και Συμβουλευτικής κατά των Εξαρτήσεων Ν. Λέσβου «ΠΝΟH» στις καίριες θέσεις του Προέδρου από το 2005 έως το 2009, του Αντιπροέδρου τα έτη 2011 και 2012, του Γραμματέα για τα έτη 1999 έως 2005 & 2009-2011, του Μέλους του Δ.Σ από το 2012 έως το 2013 και ως Μέλος του Ερυθρού Σταυρού του Παραρτήματος του Νομού Λέσβου. Από το 2015 είναι από τα πρωτοστατούντα μέλη στην Επιτροπή των Επαγγελματικών και Επιστημονικών φορέων της Λέσβου. Έχει καταγωγή από την Μυτιλήνη και είναι πτυχιούχος της Φαρμακευτικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών και γνώστης της αγγλικής γλώσσας.

Διεργασίες εντός της ΕΕ και διεθνώς

Το Συνέδριο που θα διεξαχθεί την Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2023 διαδικτυακά στοχεύει στην παρουσίαση της νέας πραγματικότητας για τον ρόλο του φαρμακοποιού στη μετα-COVID 19 εποχή. Κατά τη διάρκεια του μεγάλου για τη βιομηχανία γεγονότος θα παρουσιαστούν οι τελευταίες εξελίξεις που απασχολούν τους επαγγελματίες του κλάδου καθώς και οι τάσεις που διαμορφώνονται σε διεθνές και τοπικό επίπεδο.

Το Συνέδριο, μεταξύ άλλων, σκοπεύει να αναλύσει το πώς τα φαρμακεία συνεχίζουν να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αλλά και πώς οι καινοτόμες τεχνολογίες επηρεάζουν το φαρμακείο του μέλλοντος. Τα νέα δεδομένα στην αγορά φαρμάκων οι ανάγκες, η διαθεσιμότητα προϊόντων και διανομή επίσης θα αναλυθούν, ενώ το πώς μπορεί το φαρμακείο της γειτονιάς να εξελιχθεί σε ένα κέντρο υγείας και κατά πόσο υπάρχει η δυνατότητα να παρέχονται μερικές ιατρικές υπηρεσίες εντός του φαρμακείου θα αποτελέσουν εξίσου κρίσιμα ζητήματα προς ανάλυση.

Ποιους ενδιαφέρει

Το Συνέδριο απευθύνεται σε φαρμακοποιούς (Ιδιώτες και Κυβερνητικούς), βοηθούς φαρμακείων,  Στελέχη Φαρμακευτικών Υπηρεσιών και άλλων Κυβερνητικών Τμημάτων,  Διευθυντικά Στελέχη από Φαρμακοβιομηχανίες και Εταιρείες Εισαγωγής & Διανομής Φαρμάκων και Ιατρικών Προϊόντων & Υπηρεσιών,  Στελέχη από Φαρμακοβιομηχανίες παραγωγής και διανομής φαρμάκων και άλλων ιατρικών προϊόντων,  Στελέχη από Ιδιωτικές Κλινικές και Νοσοκομεία, γιατρούς, στελέχη Ασφαλιστικών Εταιρειών, Ιατρικούς επισκέπτες και Ακαδημαϊκούς.

Πληροφορίες

Ακαδημαϊκός Συνεργάτης: University of Nicosia

Yποστηρικτής: ΙMR/University of Nicosia™

Με την στήριξη: Παγκύπριος Φαρμακευτικός Σύλλογος

Οργανωτής: ΙΜΗ

Χορηγοί Επικοινωνίας: περιοδικό ΙΝ Βusiness και πόρταλ REPORTER

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές, επικοινωνήστε με την ΙΜΗ:

Τηλέφωνο: 22505555 │ Φαξ: 22679820

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com

Ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com

Δειτε Επισης

Συνεργασία Ablebook-Buyway365 που προωθεί την προσβασιμότητα
Αυξάνοντας την αναγνωρισιμότητα των brand με το Μάρκετινγκ Επιρροής
10 χρόνια προσφοράς Andrey & Julia Dashin’s Foundation
Αυτοί είναι οι βραβευθέντες των 16ων IN Business Awards
ΙΝ Business Awards: Tιμητικό βραβείο Lifetime Achievement Award στην Άρτεμις Αντωνιάδου
ΙΝ Business Awards: Τιμητικό βραβείο Editor’s Choice στην Τράπεζα Κύπρου
ΙΝ Business Awards: Τιμητικό βραβείο BMW Excellence Award στον Καθηγητή Κύπρο Νικολαΐδη
ΙΝ Business Awards: Στην Bioland Energy Group το βραβείο στην κατηγορία «Επιχείρηση»
ΙΝ Business Awards: Στην Ειρήνη Χριστοδούλου το βραβείο Μάνατζερ-CEO εις μνήμην Άντη Χατζηκωστή
ΙΝ Business Awards: Στην ΙΚΕΑ το βραβείο στην κατηγορία «Εταιρική Βιωσιμότητα και Υπευθυνότητα (ESG-ΕΚΕ)»