powered by

IδΕΚ: Βραβείο νέου ερευνητή 2022 στην Ιωάννα Χατζηγιάννη

Η Δρ. Ιωάννα Χατζηγιάννη, Επίκουρη Καθηγήτρια στο Τμήμα Νομικής του Πανεπιστημίου Κύπρου αποτελεί ένα από τα πρόσωπα που διακρίθηκαν στα Κυπριακά Βραβεία Έρευνας ΙδΕΚ 2022. 

 Η Δρ. Χατζηγιάννη, που έλαβε το «Κυπριακό Βραβείο Έρευνας-Νέος Ερευνητής» στη θεματική Κοινωνικές και Ανθρωπιστικές Επιστήμες, διορίστηκε, αρχικά, ως λέκτορας δημοσίου δικαίου στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, το 2019, απ’ όπου ανελίχθηκε στη σημερινή της θέση. Πριν από τον διορισμό της ήταν μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο Max Weber Programme, του European University Institute. Διετέλεσε Επισκέπτρια Λέκτορας στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο από 2014 μέχρι το 2015 και στο Περιβαλλοντικό Δίκαιο από το 2015 έως το 2016 στο King’s College London.

Προηγουμένως, εργάστηκε στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Ολοκλήρωσε το διδακτορικό της με πλήρη υποτροφία στο King’s College London το 2017. Η διατριβή της δημοσιεύθηκε ως μονογραφία και ήταν ανάμεσα στα επικρατέστερα βιβλία για το βραβείο SLS Peter Birks Book Prize for Outstanding Legal Scholarship.

Η Ιωάννα Χατζηγιάννη πραγματοποίησε τις προπτυχιακές της σπουδές στη νομική στο Queen Mary University of London και τις μεταπτυχιακές σπουδές στο περιβαλλοντικό δίκαιο στο University College London. Οι δημοσιεύσεις της εστιάζουν στην παγκόσμια εμβέλεια του ευρωπαϊκού δικαίου, στην πρόσβαση στη δικαιοσύνη σε περιβαλλοντικά ζητήματα και στις πηγές χρηματοδότησης της ΕΕ ως εργαλείο επίτευξης της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας. Κατέχει, επίσης, τη θέση επιμελήτριας στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Environmental Law. 

 

Δειτε Επισης

Freedom Holding Corp.: Αύξηση εσόδων 23% για το 2025 με οδηγό τις χρηματιστηριακές και ασφαλιστικές υπηρεσίες
Shri Manish: To μνημόνιο συνεργασίας Eurobank με ICC, το MoU του NSE IX με ΧΑΚ και η έδρα ινδικών σπουδών ICCR στο Παν. Λευκωσίας
Η Lidl στο UEFA Women’s EURO 2025-«Μην σταματάς ποτέ να εξελίσσεσαι»
Τελετή βράβευσης προγράμματος «Οικολογικά σχολεία» 2025 στο κτήριο διοίκησης της Ελληνικής Τράπεζας
Ashish Chauhan: Πολλαπλά οφέλη από τη συνεργασία NSE IX και ΧΑΚ-Ανάπτυξη και θέσεις εργασίας στις δύο χώρες
Γ. Παπαναστασίου: Πώς γεννήθηκε η ιδέα διοργάνωσης του Investopia στην Κύπρο και ο στόχος που επιτεύχθηκε
Αγορά CRM 2025: Απάντηση στις αυξανόμενες απαιτήσεις των πελατών
Η Κύπρος συμμετέχει για τρίτη συνεχή χρονιά στην ευρωπαϊκή εκστρατεία #PlantHealth4Life
PadelPro Corporate Tournament: Οι εταιρείες της Λευκωσίας παίζουν... δυνατά(video)
TikTok & Aleph σε μια παρουσίαση αποκλειστικά για marketers