Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Ολοκληρώθηκε το 5ο Μεσογειακό Συμπόσιο Γυναικείας Επιχειρηματικότητας

Τιμώντας  την Παγκόσμια μέρα Γυναικείας Επιχειρηματικότητας, για άλλη μια χρονιά, η Κυπριακή Ομοσπονδία Γυναικών Επιχειρηματιών Επαγγελματιών BPW Cyprus, διοργάνωσε το 5ο Μεσογειακό Συμπόσιο, με θέμα “Women leading the way in our new reality που πραγματοποιήθηκε στις 19 Νοεμβρίου 2022 στο Royal Hall στην Λευκωσία. Γυναίκες από τη Μεσόγειο και όλο τον κόσμο, συζήτησαν για θέματα ενδυνάμωσης και συνεργασίας.

Καθώς αντιμετωπίζουμε μια νέα πραγματικότητα ακόμα και στον τρόπο όπου πλέον οι επιχειρήσεις κινούνται στη μετά – πανδημία εποχή, είναι πλέον πιο σημαντικό από ποτέ να εξασφαλίσουμε πως οι γυναίκες δεν θα «μείνουν πίσω». Σε αυτό το πλαίσιο, το συμπόσιο συγκέντρωσε τους αντιπροσώπους της BPW από όλες τις χώρες που συνορεύουν με τη Μεσόγειο Θάλασσα, καθώς και μέλη τους διεθνούς και περιφερειακού BPW.

Την εκδήλωση άνοιξε η Πρόεδρος της BPW Cyprus, Τάσια Γιανναρά Γιαλλουρίδου όπου μεταξύ άλλων δήλωσε πως «Στον απόηχο των τόσων πολλών γυναικών σε όλο τον κόσμο που πρέπει να εξακολουθούν να υπερασπίζονται τα θεμελιώδη δικαιώματά τους, είναι ακόμη πιο σημαντικό να αναγνωρίζουμε και να αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις . Άντρες και γυναίκες μαζί, με την ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών, ενδυναμώνοντας και εμπνέοντας ο ένας τον άλλο, μπορούμε να μεταμορφώσουμε το μέλλον μας με τον πιο πολλά υποσχόμενο τρόπο»

Την εκδήλωση επίσης χαιρέτησαν ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ) κ. Αντώνης Αντωνίου, ο Πρόεδρος του Κυπριακού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου κ. Χριστόδουλος Αγκαστινιώτης, και η κα Σοφία Κουνενάκη-Εφραίμογλου, Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Επίσης καθήλωσαν το κοινό με τις ομιλίες τους η κα Αννίτα Δημητρίου, Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας, η κα Νατάσα Πηλείδου, Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, κα Carmen Taheny, Γραμματέας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής BPW καθώς και η κα Παυλίνα Ιακωβίδου, Marketing & PR Manager της Porsche.

Τα θέματα που τέθηκαν ήταν ο καθορισμός της αυθεντικότητας στη γυναικεία ηγεσία, πώς οι γυναίκες μπορούν να εκμεταλλευτούν τις νέες προκλήσεις, ο κρίσιμος ρόλος της γυναίκας στο μέλλον των επιχειρήσεων αλλά και οι γυναίκες στον τομέα της τεχνολογίας είναι μόνο λίγα από τα θέματα που θα ανέπτυξαν οι ομιλήτριες του συμποσίου.

Στο πρώτο πάνελ συζήτησης με τίτλο: Defining Authenticity in Female Leadership με συντονίστρια και ομιλήτρια την Francesca Burack, ακούσαμε τις Αγγέλα Τομάζου, Raluca Man και Caroline Fattal Fakhoury, να συζητούν για τους αποτελεσματικούς τρόπους με τους οποίους οι γυναίκες μπορούν να ανταποκριθούν στις προκλήσεις της μετά-πανδημίας εποχής και να εξακολουθούν να παρέχουν αυθεντική γυναικεία ηγεσία.

Στο δεύτερο πάνελ με τίτλο: The New Reality: How Women can take Advantage of the New Challenges συζητήθηκε πως οι γυναίκες είναι οι πρωτοπόροι του μέλλοντος των επιχειρήσεων. Μέσω της ποικιλομορφίας των προοπτικών, της συναισθηματικής νοημοσύνης, της ενσυναίσθησης και της ικανότητας να επινοούν εξωγενείς λύσεις στις προκλήσεις, οι γυναίκες διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο στη διατάραξη του «status-quo». Με συντονίστρια και ομιλήτρια αυτού του ξεχωριστού πάνελ τη Larisa Miller ακούσαμε επίσης και τις Νατάσα Πηλείδου, Aurora Martin and Viola Edward. Η συζήτηση είχε στόχο να εμπνεύσει τις γυναίκες να ξανασκεφτούν το δρόμο τους προς τα εμπρός, μέσα από μια νέα εποχή επιχειρηματικής ηγεσίας και προσωπικής ανάπτυξης.

Το τρίτο και τελευταίο πάνελ είχε τίτλο: The Critical Role of Women in the Future of Business – Women in Technology

Η ομάδα του πάνελ μας, από γυναίκες ηγέτιδες στον τομέα τους: Κωνσταντίνα Πατσάλου, και Phyllis Leah Speser συζήτησαν τις προκλήσεις, τα εμπόδια και τις ανταμοιβές όταν οι γυναίκες αναλαμβάνουν ηγετικούς ρόλους και σταδιοδρομίες στις Επιχειρήσεις και την Τεχνολογία. Μαζί με την Συντονίστρια-Ομιλήτρια Mel Asare, οι συμμετέχουσες μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους σχετικά με το ρόλο και τη θέση των γυναικών στις επιχειρήσεις, καθώς και πόσο κρίσιμος είναι αυτός ο ρόλος για τη διαμόρφωση και τη βελτίωση του μέλλοντος.

Το Συμπόσιο είναι κάθε χρόνο μια υπέροχη ευκαιρία να διαμορφωθούν οι διαδικασίες σκέψης των γυναικών που αναζητούν στρατηγικές που θα τις βοηθήσουν στην καθοδήγηση της πορείας τους, καθώς μπαίνουμε σε ένα νέο έτος.

Η όλη εκδήλωση έκλεισε με ένα εντυπωσιακό Gala Dinner.

 

  

  

 

 

Δειτε Επισης

Σε τροχιά απογείωσης η γραμμή πλεύσης της κυπριακής ναυτιλίας... Παγκοσμίου φήμης ναυτιλιακό σύμπλεγμα η Κύπρος
Συνεργασία U Travel-Capacitor Partners: Ρεκόρ στις online πωλήσεις των ταξιδιωτικών πακέτων του Tomorrowland
7ο Cyprus HealthCare Conference: Η πορεία προς ισότιμο και καθολικό σύστημα υγείας
Η νέα επιστημονική επιτροπή του ΠΑΣΥΚΑΦ
Φαίδωνας Φαίδωνος: Πάνω από 600 οι φοιτητές ΤΕΠΑΚ στην Πάφο τη νέα χρονιά
Τομείς συνεργασίας συζήτησαν Βαφεάδης και Χατζημανώλη με DP World στο Ντουμπάι
Επιχειρηματικό φόρουμ Κύπρου-Εσθονίας: Προώθηση διμερών συνεργασιών
Οι εποπτικές προτεραιότητες της ΕΚΚ για το 2024-Επικέντρωση σε ΚΕΠΕΥ με διασυνοριακές δραστηριότητες
Εργασιακή ευημερία: Βασικός παράγοντας για τη βιώσιμη επιτυχία των οργανισμών
Ανανέωση διεθνούς διαπίστευσης EFMD για το Πρόγραμμα ΜΒΑ του Πανεπιστημίου Κύπρου