Πρώτη χώρα προσέλκυσης ξένων επενδύσεων στην Ε.Ε. η Κύπρος (videos)

Tα δεδομένα όπως έχουν διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια στον τομέα των επενδύσεων, σκιαγράφησε στο πλαίσιο της ετήσιας γενικής συνέλευσης του Invest Cyprus o πρόεδρος του οργανισμού, Ευγένιος Ευγενίου.

Ο ίδιος ανέφερε πως εντείνονται οι προσπάθειες για προσέλκυση επενδύσεων, με σκοπό τη συνεισφορά του Invest Cyprus στη συλλογική προσπάθεια για βιώσιμη ανάπτυξη, δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και μετασχηματισμό της κυπριακής οικονομίας.

Κατά τη δική του ομιλία, ο υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης, υπογράμμισε πως η Κύπρος διαθέτει ένα ρεαλιστικό, πραγματιστικό, καλά μελετημένο πλάνο και ανταποκρίνεται στη νέα εποχή, ενώ έκανε σύντομη ανασκόπηση στις προκλήσεις που η κυβέρνηση κλήθηκε ν’ αντιμετωπίσει την τελευταία δεκαετία.

Στόχος για το 2023 παραμένει η Κύπρος ν' αποτελεί ένα διεθνές επιχειρηματικό και τεχνολογικό κέντρο, διεμήνυσε από πλευράς του ο γενικός διευθυντής του Invest Cyprus, Γιώργος Καμπανέλας.

Όπως εξήγησε ο κ. Καμπανέλας, οι εταιρείες τεχνολογίας που επενδύουν στην Κύπρο αυξήθηκαν κατά 49%, γεγονός που επιβεβαιώνει την ελκυστικότητα της χώρας στην εν λόγω βιομηχανία. Ο αριθμός εταιρειών διαχείρισης UCI αυξήθηκε κατά 17%, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε, τα asset under Management παρουσίασαν άνοδο κατά 23%.

Δείτε όσα έγιναν στην ετήσια γενική συνέλευση του Invest Cyprus:

Την ίδια ώρα, περηφάνια για το γεγονός ότι σε σχέση με το 2019, η Κύπρος αποτελεί την πρώτη χώρα προσέλκυσης ξένων επενδύσεων στην Ε.Ε., εξέφρασε στην κάμερα του InBusiness TV ο υπουργός Οικονομικών, ενώ ο πρόεδρος, καθώς και ο γενικός διευθυντής του Invest Cyprus, μίλησαν για τη συνεισφορά των ξένων επενδύσεων στην ανάπτυξη της κυπριακής οικονομίας. 

Δείτε τι ανέφεραν στην κάμερα του InBusiness TV o υπουργός Οικονομικών και οι πρόεδρος και γενικός διευθυντής του Invest Cyprus:

 

Δειτε Επισης

Το πρώτο Nissan X-Trail e-POWER από το MyPetrolina app στον μεγάλο νικητή
Τέσσερα εμπόδια για νέους διευθυντές και ο ρόλος της εκπαίδευσης στην υπέρβασή τους
Επεκτείνει την παρουσία του στην Κύπρο με το άνοιγμα νέων γραφείων ο Όμιλος Isystems
H Lidl Κύπρου στηρίζει σταθερά το Ayia Napa Youth Soccer Festival
Έρευνα CyEmployers: Διασύνδεση των δεξιοτήτων που αποκτούνται από την ανώτερη εκπαίδευση με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας
Ανοίγει τις πύλες της η γκαλερί που έρχεται να κάνει την ανατροπή
Η επίδραση της ΤΝ στις επαγγελματικές υπηρεσίες
Ενδυνάμωση νέας γενιάς για καταπολέμηση της ρητορικής μίσους στο διαδίκτυο
Η ανακοίνωση της CNP για την πώληση στην Ελληνική- «Το επόμενο βήμα…»
16α IN Business Awards: Απόψε η μεγάλη γιορτή του κυπριακού επιχειρείν