Κυκλική οικονομία: Γιατί είναι απαραίτητη για την Εφοδιαστική Αλυσίδα

Η πανδημία, η ρωσο-ουκρανική σύγκρουση και η επανάσταση σε θέματα συμμόρφωσης που αποσκοπούν στην εφαρμογή των δεικτών ESG είχαν σημαντικό αντίκτυπο στις αλυσίδες εφοδιασμού. Σε μια κυκλική οικονομία, οι αλυσίδες εφοδιασμού μπορούν να παράγουν έσοδα, μειώνοντας την εξάρτηση από περιορισμένους, πλέον, φυσικούς πόρους και κρίσιμες πρώτες ύλες. Με απλά λόγια, μέσω της κυκλικής οικονομίας, υλικά και πόροι αξιοποιούνται κατά πολύ, χωρίς την παραγωγή αποβλήτων.

Την ίδια ώρα, οι εταιρείες μεταφορών και εφοδιαστικής αλυσίδας καλούνται να εφαρμόσουν πρακτικές που προβλέπουν τη βιώσιμη ανάπτυξη και να επενδύσουν σε εργαλεία που θα επιτρέψουν την εξέλιξή τους. Το «πρασίνισμα» της βιομηχανίας logistics για την προστασία του περιβάλλοντος στις επιχειρήσεις μπορεί να βοηθήσει τις εταιρείες ώστε να πληρούν τα περιβαλλοντικά πρότυπα, να βελτιώνουν την ανταγωνιστικότητα τους και να οδεύουν εκεί όπου θέλουν: Στη βιωσιμότητα και την ανθεκτικότητα.

Η αξία της κυκλικής οικονομίας για την εφοδιαστική αλυσίδα και οι τρόποι πρακτικής εφαρμογής της θα αναλυθούν κατά τη διάρκεια του 16ου Συνεδρίου και Έκθεσης Εφοδιαστικής Αλυσίδας και Logistics την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2023.

Η Chiara Catgiu, Διευθύντρια, Climate Change and Sustainability Services, στην KPMG Ιταλίας θα δώσει λύσεις στους συμμετέχοντες της εκδήλωσης αναφορικά με τη χρήση των πρώτων υλών και την έξυπνη διαχείριση φυσικών πόρων.

Μεγάλη εμπειρία

Η Chiara Catgiu είναι Manager της ομάδας KPMG Sustainability and Climate Change στην Ιταλία. Είναι υπεύθυνη για την ανάπτυξη υπηρεσιών και λύσεων κυκλικής οικονομίας της KPMG Ιταλίας ενθαρρύνοντας πελάτες να αξιοποιήσουν την πολύτιμη αυτή ευκαιρία. Η Chiara Catgiu είναι Circular Economy Subject Matter Expert της KPMG’s Global Decarbonisation Hub. Διαθέτει πείρα γύρω από την κυκλική οικονομία και ως μέλος του Ellen MacArthur Foundation. Είναι engineer νανοτεχνολογίας.

Σπουδαίο Συνέδριο για τον Κλάδο

Κατά το φετινό συνέδριο αναμένεται να τεθούν επί τάπητος οι άνευ προηγουμένου προκλήσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι εφοδιαστικές αλυσίδες. Οι πρωτοφανείς αλλαγές, η είσοδος της τεχνολογίας και οι καινοτόμες λύσεις που παρουσιάζονται οδηγούν τον κλάδο σε μια νέα τάξη πραγμάτων όπου τα επιχειρηματικά μοντέλα και οι αλυσίδες παραγωγής αποκτούν σταδιακά μια νέα μορφή. Όλα τα πιο πάνω κρίσιμα ζητήματα και ακόμη περισσότερα θα απασχολήσουν το κοινό που θα παρευρεθεί στο σπουδαίο γεγονός που πραγματοποιείται με στόχο να αναδείξει τις προοπτικές και τις προκλήσεις που δημιουργούνται στην εν λόγω βιομηχανία η οποία μετά την COVID-19, αντιμετωπίζει ακόμη μια μεγάλη διαταραχή εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία.

Ποιους ενδιαφέρει

Το Συνέδριο και η Έκθεση απευθύνονται σε Επιχειρηματίες, Διευθυντικά Στελέχη, Στελέχη Εφοδιαστικής Αλυσίδας, Logistics, Αποθήκευσης και Διανομής, Διαχείρισης Στόλου Οχημάτων, HR και Operations από επιχειρήσεις εμπορίου και λιανεμπορίου όπως:

  • Υπεραγορές
  • Εταιρείες Παραγωγοί, Εισαγωγείς, Προμηθευτές, Διανομείς Προϊόντων Ευρείας Κατανάλωσης
  • Εταιρείες Γενικού Εμπορίου – Χονδρέμποροι
  • Εταιρείες 3PL και Merchandising
  • Άλλες Κατηγορίες Λιανικού Εμπορίου
    • Καταστήματα Ένδυσης και Υπόδησης
    • Πολυκαταστήματα
    • Αλυσίδες Ηλεκτρικών και Ηλεκτρονικών Ειδών
  • Σύμβουλοι Logistics και Εφοδιαστικής Αλυσίδας
  • Εταιρείες πάροχοι λύσεων Τεχνολογίας για την Εφοδιαστική Αλυσίδα

Πληροφορίες

Χορηγοί και Εκθέτες: Christoudias Logistics, Datatech, Demetriades Handling, Frotcom, G.A.P Vassilopoulos Group, Hellenic Bank, Mantis, Phil. Andreou Public Ltd

Υποστηρικτής: ΙMR/University of Nicosia™

Με την στήριξη: ECR Cyprus, Παγκύπριος Σύνδεσμος Λιανικού Εμπορίου, Σύνδεσμος Τελωνειακών Πρακτόρων και Διαμεταφορέων Κύπρου, Παγκύπριος Σύνδεσμος Υπεραγορών

Οργανωτής: ΙΜΗ

Ακαδημαϊκός Συνεργάτης: Διεύθυνση Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΔΜΤΕΕΚ)

Χορηγοί Επικοινωνίας: περιοδικό ΙΝ Βusiness και πόρταλ REPORTER

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές, επικοινωνήστε με την ΙΜΗ:

Τηλέφωνο: 22505555 │ Φαξ: 22679820

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com

Ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com

 

Δειτε Επισης

Κοινό μέτωπο Κυβέρνησης-κοινωνικών εταίρων κατά της αδήλωτης εργασίας...Η αυξητική τάση και τα μέτρα
Το Ιsland Charitable Foundation δέχεται αιτήσεις για το ακαδημαϊκό έτος 2024-25
Ανεβαίνουν ξανά οι τόνοι στον τομέα της παραγωγής χαλλουμιού-Σημείο τριβής η ποσόστωση
Απογευματινή εκδήλωση της Gaggenau στη Λευκωσία
Εκδήλωση στο ΤΕΠΑΚ με θέμα «Ευρωεκλογές 2024: Οι νέοι/νέες στην πρώτη γραμμή»
The Glowmorous Dinner: Φιλανθρωπικό δείπνο από το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα και τη Μαρίνα Αγίας Νάπας
Ανέκαμψαν τα έσοδα από τον τουρισμό-Ετήσια αύξηση 15% τον Φεβρουάριο
Ξένοι ομιλητές στο 9ο Cyprus Professional Services Conference
Μακρύς ο...δρόμος για την ηλεκτροκίνηση στην Κύπρο-Από τα χαμηλότερα στην Ε.Ε. το ποσοστό των ηλεκτρικών οχημάτων
Το 7ο Cyprus HealthCare Conference ακτινογραφεί το ΓεΣΥ