Ellinas Finance: 30 χρόνια εξελισσόμαστε μαζί

Από την πρώτη μέρα της ίδρυσής της, τον Δεκέμβριο του 1992, η Ellinas Finance έθεσε ως βασικό της στόχο τη δημιουργία συνθηκών που θα ευνοούν, θα στηρίζουν και θα καλύπτουν τις ανάγκες των ιδιωτών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της κυπριακής οικονομίας.

Λειτουργώντας με απλές και ξεκάθαρες διαδικασίες, η ELF πέτυχε κάτι που μέχρι εκείνη τη στιγμή έμοιαζε ακατόρθωτο: να μειώσει τους χρόνους αναμονής, εξυπηρετώντας τους πελάτες της άμεσα και εύκολα.

Η Ellinas Finance έγινε ουσιαστικά η πρώτη ιδιωτική εταιρεία εναλλακτικής χρηματοδότησης στην Κύπρο, που έδωσε στους ιδιώτες και στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις μια διαφορετική επιλογή δανειοδότησης, την οποία μέχρι τότε δεν είχαν από τις παραδοσιακές τράπεζες.

Φέτος, η Ellinas Finance κλείνει 30 συναπτά έτη λειτουργίας, παραμένοντας σταθερή στις αξίες και στις αρχές της.   Μια επιτυχημένη πορεία που βασίστηκε και βασίζεται στην αξιοπιστία και το κύρος που διατηρεί και με τα οποία κατάφερε να κατακτήσει την κυπριακή αγορά, παραμένοντας πρώτη επιλογή για επιχειρηματίες και ιδιώτες. Μια πορεία που στηρίχθηκε κυρίως στους ανθρώπους που απαρτίζουν την Εταιρεία και που για χρόνια εργάζονται με μεθοδικότητα, αφοσίωση και προσήλωση ως προς την εξέλιξή της. Σημείο αναφοράς οι βραβεύσεις και οι διακρίσεις που έλαβε η ELF τα τελευταία χρόνια, με πιο πρόσφατη την ανάδειξή της ως πρώτης, στην κατηγορία Best Factoring Company Cyprus 2022, των διαδικτυακών βραβείων που διοργανώνει με μεγάλη επιτυχία και εγκυρότητα το διεθνές οικονομικό περιοδικό Global Banking & Finance Review.

Επιπλέον, στην ίδια ψηφοφορία, η Ellinas Finance κατάφερε να κατακτήσει την ανώτερη διάκριση στις κατηγορίες Best SME Finance Company Cyprus 2022, Best Online Finance Company Cyprus 2022, Fastest Growing Online Finance Company Cyprus 2022 και τέλος στην κατηγορία Best Micro Finance Company Cyprus 2022, βραβείο που κατέκτησε για τρίτη συνεχή χρονιά.

Καινοτόμες υπηρεσίες

Η Ellinas Finance, ως FinTech εταιρεία, έχει τη δυνατότητα να είναι πιο ευέλικτη, πιο γρήγορη και να εφαρμόζει τις διαδικασίες που απαιτούνται με περισσότερη διαφάνεια και καθαρότητα.  Η Εταιρεία παρέχει καινοτόμες υπηρεσίες που προβλέπουν και καλύπτουν τις ιδιαίτερες ανάγκες των πελατών και της αγοράς, ιδίως σε περιόδους δύσκολες και περίεργες, όπως αυτές της οικονομικής κρίσης, της πανδημίας και της έκρηξης του πληθωρισμού.

Η ELF παρέχει υπηρεσίες βραχυπρόθεσμου και μεσοπρόθεσμου δανεισμού μέσω διάφορων δανειοδοτικών προγραμμάτων. Τις δημοφιλείς υπηρεσίες factoring (προεξόφλησης μεταχρονολογημένων τιμολογίων και επιταγών), μέσω των οποίων πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις κατάφεραν να βρουν τη στήριξη, που είχαν ανάγκη, για να επιβιώσουν και να συνεχίσουν να είναι βιώσιμες και αποδοτικές.

Παράλληλα, είναι Super-Agent της MoneyGram στην Κύπρο από το 2003, αναλαμβάνοντας την άμεση αποστολή και παραλαβή χρημάτων από και προς το εξωτερικό με ένα δικό τις δίκτυο πέραν των 50 σημείων σε όλη την Κύπρο. Επίσης, η ELF διαθέτει υπηρεσίες Διαχείρισης Μισθολογίου και Συμβουλευτικών Υπηρεσιών Ανθρώπινου Δυναμικού. Επιπλέον, παρέχει χρηματοδοτήσεις με ίδια συμμετοχή σε καινοτόμες και νεοφυείς επιχειρήσεις (innovative start-ups).

Τεχνολογίες αιχμής

Η Ellinas Finance, ως μία πρωτοπόρος FinTech εταιρεία, μετέφερε σχεδόν το 100% των υπηρεσιών της διαδικτυακά (www.ellinasfinance.com), αναπτύσσοντας μία νέα ψηφιακή πλατφόρμα με περισσότερες υπηρεσίες και εργαλεία προς διευκόλυνση του πελάτη.

Μέσω αυτής της πλατφόρμας υφιστάμενοι και νέοι πελάτες έχουν τη δυνατότητα να κάνουν αιτήσεις χρηματοδότησης διαδικτυακά με ασφάλεια και άνεση, με τον χρόνο εξέτασης της αίτησής τους να μειώνεται στο ελάχιστο.

Η υπηρεσία Fast E-Loans δίνει την ευχέρεια στον πελάτη να αιτηθεί προσωπικό ή εταιρικό δάνειο, έχοντας έγκριση σε 48 μόλις ώρες. Επιπλέον, μέσω της ιστοσελίδας της ELF και του loan calculator (υπολογιστής δανείου), ο πελάτης μπορεί να γνωρίζει από την αρχή το ύψος της δόσης του, ανάλογα με τον χρόνο αποπληρωμής του δανείου, όπως και το συνολικό κόστος που εν τέλει θα πληρώσει.

Κομβικό σημείο αποτελεί το λανσάρισμα της νέας διαδικτυακής υπηρεσίας Tech Enabled Smart Factoring.

Πρόκειται για μία καινοτόμα λύση, η οποία δίνει τη δυνατότητα σε επιχειρήσεις, που έχουν πρόβλημα ρευστότητας, να το λύσουν μέσω μίας απλής διαδικασίας, που διαρκεί μόλις μερικές ώρες. Συγκεκριμένα, οι πελάτες μπορούν να προχωρήσουν σε ηλεκτρονική υποβολή των τιμολογίων τους, μέσω της πλατφόρμας ellinasfinance.com, καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου και μέσα σε διάστημα 48 ωρών θα λάβουν την έγκριση και τη χρηματοδότηση για το ποσό που ζητούν. 

Εξίσου σημαντική προσθήκη στις υπηρεσίες της Εταιρείας είναι το νέο πλάνο δόσεων για εταιρείες λιανικού εμπορίου. Μια υπηρεσία μικροδανεισμού (Microfinance) για αγορά καταναλωτικών προϊόντων, όπως οικιακές και ηλεκτρικές συσκευές, η οποία παρουσιάστηκε το 2021. Μέσω μία έξυπνης συσκευής, ο πελάτης μπορεί να ενεργοποιήσει άμεσα το πλάνο δόσεων που επιθυμεί, για να καλύψει τις ανάγκες του. Ένα είδος pocket bank!

Αυτά τα εργαλεία έδωσαν λύσεις ζωτικής σημασίας σε επιχειρήσεις και πελάτες της Εταιρείας, καθώς μέσα σε ελάχιστο χρόνο έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν τη ρευστότητα που χρειάζονται.

Η Εταιρεία μάλιστα, βρίσκεται ήδη στη διαδικασία περαιτέρω ανάπτυξης της διαδικτυακής της πλατφόρμας και της δημιουργίας mobile application, που έχει προγραμματιστεί να λειτουργήσει μέσα στο 2023 και το οποίο θα δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να χρησιμοποιούν όλες τις υπηρεσίες της Ellinas Finance διαδικτυακά. 

Επίκεντρο ο άνθρωπος

Όλα αυτά τα τριάντα χρόνια, βασική φιλοσοφία της Ellinas Finance ήταν και παραμένει πως η δύναμή της είναι οι άνθρωποί της. Είτε αυτό αφορά στους εργαζόμενους και στα στελέχη είτε στους πελάτες.

Από την ίδρυσή της είχε ως στόχο τη δημιουργία μίας εναλλακτικής πηγής χρηματοδότησης, που θα συνέβαλλε ουσιαστικά και έμπρακτα στην ανάπτυξη και στην ενίσχυση της κυπριακής επιχειρηματικότητας, στηρίζοντας τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους ιδιώτες.

Τρεις δεκαετίες μετά, η ELF εξακολουθεί να διατηρεί την ίδια πελατοκεντρική φιλοσοφία, επικεντρώνοντας την εξέλιξή της στη δημιουργία δεδομένων που εξυπηρετούν πρώτιστα τις ανάγκες των πελατών της. Παράλληλα, όλοι όσοι εργαζόμαστε στην ELF, αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες της αγοράς, προσαρμόζοντάς τις προς όφελος των πελατών μας.

Στοιχεία Επικοινωνίας: 

Διεύθυνση: Θεοτόκη 6, 1055 Λευκωσία | Τηλέφωνο:: +35722349801 | Φαξ: +35722349744 | Ιστοσελίδα: www.ellinasfinance.com

Δειτε Επισης

Και εγένετω Σύνδεσμος Κανονιστικής Συμμόρφωσης Κύπρου(CCA)-Ποια η αποστολή του
Σημαντικές πρωτοβουλίες ΕΚΚ για ενίσχυση του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού των νέων
Century Travel Group και Goget Retail Microfinance σε μια συνεργασία προς όφελος του Κύπριου ταξιδιώτη
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Ενισχύει τη συνεργασία του με το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας το ΚΕΒΕ
Επιτυχής επαναπιστοποίηση Διεθνών Προτύπων της Kition Ocean Port
Το «Ποδηλατώ για ένα ευρώ με τη Μαρίνα Θεοδώρου 2024» συμπλήρωσε 600 χλμ προσφοράς
Ξεπέρασε κάθε προσδοκία ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού με χρυσό χορηγό τα Holland & Barrett
25 χρόνια για το Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου-Τι έλεγε κατά τα εγκαίνια ο Μιχαλάκης Α. Τριανταφυλλίδης
H γαλλική AXERIA εισέρχεται στην κυπριακή ασφαλιστική αγορά