Θεσμοθέτηση συνεργασίας NDU και AUCY

Δελτίο Τύπου  06/12/2022 11:02
Θεσμοθέτηση συνεργασίας NDU και AUCY

Θεσμοθέτηση συνεργασίας NDU και AUCY

Δελτίο Τύπου  06/12/2022 11:02

Το Πανεπιστήμιο Notre Dame–Louaize (NDU) και το Αμερικανικό Πανεπιστήμιο Κύπρου στη Λάρνακα (AUCY) υπέγραψαν Μνημόνιο Συναντίληψης και Συνεργασίας, με στόχο την αλληλομεταφορά εμπειρογνωμοσύνης και τεχνογνωσίας σε κοινούς τομείς συνεργασίας για φοιτητές και μέλη του εκπαιδευτικού και διδακτικού προσωπικού.

Στο πλαίσιο της εξελισσόμενης παγκόσμιας θεσμικής ενίσχυσης, το Notre Dame University-Louaize, εκπροσωπούμενο από τον Πρόεδρό του, κ. Bechara Khoury και το American University of Cyprus, εκπροσωπούμενο από τον Πρόεδρό του, Δρ. Marc-Antoine Zabbal, υπέγραψαν το Μνημόνιο Συνεργασίας στις 30 Νοεμβρίου 2022, στα γραφεία του NDU.

Η συνεργασία αυτή είναι αποτέλεσμα συζητήσεων μεταξύ των δύο ακαδημαϊκών ινστιτούτων, μέσω μιας κοινής επιτροπής που συστάθηκε πριν από μερικούς μήνες. Οι Αντιπροέδροι του NDU, οι Βοηθοί Αντιπροέδροι, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του AUCY και εκπρόσωποι των δύο πανεπιστημίων, οι οποίοι εργάστηκαν για τις πιθανές δραστηριότητες συνεργασίας παρευρέθηκαν στην τελετή θεσμοθέτησης του Μνημονίου Συνεργασίας.

Η δημιουργική αυτή συνεργασία έχει ως κύριο μέλημά της, την από κοινού συμμετοχή στις δραστηριότητες όπως ανταλλαγή φοιτητών και καθηγητών, κοινό πρόγραμμα σπουδών, εκπόνηση μελετών μέσω κοινών ερευνητικών προγράμματων και συμμετοχή σε διαλέξεις, συνέδρια, συμπόσια και σεμινάρια.

Σε πνεύμα συνεργασίας, και τα δύο ακαδημαϊκά ινστιτούτα θα εξερευνήσουν τρόπους για την προώθηση της ποιοτικής εκπαίδευσης και επαγγελματικής ανάπτυξης, με αμοιβαία συμφωνημένους όρους. «Το Μνημόνιο Συναντίληψης και Συνεργασίας που υπογράψαμε σήμερα, είναι η αφετηρία για ενίσχυση, ανάπτυξη και προώθηση πρωτοβουλιών σε θέματα εκπαιδευτικού,  ερευνητικού και εργασιακού ενδιαφέροντος, αλλά και ενδυνάμώση πολιτιστικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών. Η αποστολή του NDU είναi να εμπνεύσει ευκαιρίες μάθησης που αλλάζουν τη ζωή και ενδυναμώνουν τους νέους», δήλωσε ο κ. Bechara Khoury, Πρόεδρος του NDU.

«Είμαστε χαρούμενοι που υπογράφουμε επίσημη συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Notre Dame-Louaize, ένα πανεπιστήμιο με υψηλή φήμη στην τριτοβάθμια εκπαίδευση στον Λίβανο. Αυτό το Μνημόνιο Συνεργασίας θα εμπλουτίσει και θα ενισχύσει τις προσπάθειες ανάπτυξής του AUCY, με σκοπό να γίνει κορυφαίο πανεπιστήμιο στο εγγύς μέλλον», εξέφρασε ο δρ. Marc-Antoine Zabbal, Πρόεδρος του AUCY.

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας