Γρ. Διασύνδεσης UNIC: Στόχος η πρακτική εφαρμογή γνώσεων των φοιτητών

InBusinessNews  06/12/2022 09:24
Γρ. Διασύνδεσης UNIC: Στόχος η πρακτική εφαρμογή γνώσεων των φοιτητών

Γρ. Διασύνδεσης UNIC: Στόχος η πρακτική εφαρμογή γνώσεων των φοιτητών

InBusinessNews  06/12/2022 09:24

Η ομαλή μετάβαση από την εκπαίδευση στην απασχόληση ενισχύεται μέσω των τοποθετήσεων ήταν το κεντρικό μήνυμα της Ημερίδας με τίτλο: «Χτίζοντας Γέφυρες Συνεργασίας με την Αγορά Εργασίας»,  που πραγματοποιήθηκε από το Γραφείο Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, στις 24 Νοεμβρίου στο Hilton Nicosia.

Η εκδήλωση έγινε στο πλαίσιο δράσεων του Έργου «Γραφεία Διασύνδεσης Πανεπιστημίων με την Αγορά Εργασίας» και οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για τις δραστηριότητες και το έργο που έχει επιτελεστεί μέχρι σήμερα από το Γραφείο Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

Μέρος του διαλόγου ήταν επίσης, οι μηχανισμοί που μπορούν να αναβαθμίσουν τις τοποθετήσεις και να τους προσδώσουν τα χαρακτηριστικά που θα τις κάνουν ακόμα πιο αποδοτικές, αλλά και τρόποι αντιμετώπισης των προκλήσεων σύμφωνα με τις νέες τάσεις της αγοράς εργασίας.

Μεταξύ άλλων, οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να συζητήσουν με τους αρμοδίους τον ρόλο των επιχειρήσεων και των ακαδημαϊκών στο εγχείρημα.

Στην ημερίδα παρουσιάστηκε εξίσου, ο ρόλος του Γραφείου Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Λευκωσίας καθώς και τα οφέλη που αποκόμισαν φοιτητές μέσα από την εμπειρία τους σε οργανισμούς κατά τη διάρκεια των σπουδών τους.

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η εμπειρία τοποθέτησης που μοιράστηκαν φοιτητές και επιχειρήσεις με το κοινό, στο πλαίσιο της οποίας διαφάνηκε η αξία του έργου του Γραφείου.

Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ομιλία η οποία ανέδειξε τη σημασία της δημιουργίας κουλτούρας με στόχο την πρακτική εφαρμογή των ακαδημαϊκών γνώσεων.

Διοργανωτές: Γραφεία Διασύνδεσης Πανεπιστημίων, Γραφείο Διασύνδεσης Πανεπιστημίου Λευκωσίας

Συντονισμός: ΙΜΗ

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας