Γρ. Διασύνδεσης UNIC: Στόχος η πρακτική εφαρμογή γνώσεων των φοιτητών

Η ομαλή μετάβαση από την εκπαίδευση στην απασχόληση ενισχύεται μέσω των τοποθετήσεων ήταν το κεντρικό μήνυμα της Ημερίδας με τίτλο: «Χτίζοντας Γέφυρες Συνεργασίας με την Αγορά Εργασίας»,  που πραγματοποιήθηκε από το Γραφείο Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, στις 24 Νοεμβρίου στο Hilton Nicosia.

Η εκδήλωση έγινε στο πλαίσιο δράσεων του Έργου «Γραφεία Διασύνδεσης Πανεπιστημίων με την Αγορά Εργασίας» και οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για τις δραστηριότητες και το έργο που έχει επιτελεστεί μέχρι σήμερα από το Γραφείο Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

Μέρος του διαλόγου ήταν επίσης, οι μηχανισμοί που μπορούν να αναβαθμίσουν τις τοποθετήσεις και να τους προσδώσουν τα χαρακτηριστικά που θα τις κάνουν ακόμα πιο αποδοτικές, αλλά και τρόποι αντιμετώπισης των προκλήσεων σύμφωνα με τις νέες τάσεις της αγοράς εργασίας.

Μεταξύ άλλων, οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να συζητήσουν με τους αρμοδίους τον ρόλο των επιχειρήσεων και των ακαδημαϊκών στο εγχείρημα.

Στην ημερίδα παρουσιάστηκε εξίσου, ο ρόλος του Γραφείου Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Λευκωσίας καθώς και τα οφέλη που αποκόμισαν φοιτητές μέσα από την εμπειρία τους σε οργανισμούς κατά τη διάρκεια των σπουδών τους.

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η εμπειρία τοποθέτησης που μοιράστηκαν φοιτητές και επιχειρήσεις με το κοινό, στο πλαίσιο της οποίας διαφάνηκε η αξία του έργου του Γραφείου.

Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ομιλία η οποία ανέδειξε τη σημασία της δημιουργίας κουλτούρας με στόχο την πρακτική εφαρμογή των ακαδημαϊκών γνώσεων.

Διοργανωτές: Γραφεία Διασύνδεσης Πανεπιστημίων, Γραφείο Διασύνδεσης Πανεπιστημίου Λευκωσίας

Συντονισμός: ΙΜΗ

 

Δειτε Επισης

Σύντομα ο σχεδιασμός για Σχολή Θαλάσσιων Επιστημών ΤΕΠΑΚ στη Λάρνακα
«sCYence Fair 2024»: Με εκατοντάδες χαμόγελα πλημμύρισε η μεγαλύτερη γιορτή της επιστήμης
Οι νικητές των «Stelios Bi - Communal Awards for Business Co-operation 2024»
TELETHON και Κεραυνός Στροβόλου ενώνουν δυνάμεις
16α ΙΝ Business Awards: Ανακοινώνονται την ερχόμενη εβδομάδα οι βραβευθέντες
Στην ΟΕΒ ο Σύνδεσμος Συλλογικότητας Θεατρικών Δημιουργών-Το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο
Στις 16 Μαΐου η ετήσια εκδήλωση «Cisco Experience»
Oι content creators αλλάζουν την όψη της οικονομίας
Με διαδρομές ενθουσιασμού, επιτυχίας και επιδόσεων ο απολογισμός για τον ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού
ΓεΣΥ: Πώς διατηρείται και ενισχύεται η ποιοτική εξυπηρέτηση ασθενών;