Οι τράπεζες αμφισβητούν παλιές στρατηγικές και μπαίνουν στη νέα εποχή

Σε ένα κομβικό σημείο βρίσκεται ο παγκόσμιος τραπεζικός τομέας. Ο κλάδος βρίσκεται αντιμέτωπος από τεράστιες προκλήσεις. Η επέλαση των big tech γίνεται μοχλός πίεσης για αλλαγές στο σύστημά του και δημιουργεί έντονο ανταγωνισμό, συνοδευόμενο από ευκαιρίες συνεργασίας.

Οι εξωγενείς συνθήκες αναγκάζουν σε εσωτερικές αλλαγές. Όπως έχει διαφανεί, οι τράπεζες έχουν βρεθεί σε ένα σημείο όπου μόνη επιλογή, είναι η δέσμευση για συνεχή τεχνολογική καινοτομία. Έτσι, διατηρούν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Ωστόσο, αυτό δεν αφορά μόνο στον ψηφιακό μετασχηματισμό.

Όπως επισημαίνει ο Dr. Edwin Van der Ouderaa, Senior Managing Director, Global Lead Customer, Sales and Service and Global Digital Banking της Accenture, ήρθε η στιγμή για τις τράπεζες να αμφισβητήσουν τις παλιές θέσεις τους. Για να διατηρήσουν τη συνάφειά τους, πρέπει να κατανοήσουν πραγματικά τους καταναλωτές τους και να είναι πρόθυμοι να διαμορφώσουν νέα επιχειρηματικά μοντέλα με εστίαση στην καινοτομία.

Περισσότερα θα μας πει κατά τη διάρκεια του 10ου Banking Forum & FinTech Expo το οποίο παρουσιάζει η Logicom Sulutions και θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022 στο Hilton Nicosia.

Ο ομιλητής, ένας εκ των πολλών κορυφαίων προσωπικοτήτων που δήλωσαν το παρών τους, θα μιλήσει για το νέο τραπεζικό περιβάλλον και την ανάγκη των Οργανισμών που δραστηριοποιούνται να γυρίσουν…σελίδα.

Who is who

Ο  Δρ. Edwin Van der Ouderaa είναι Computer Science Engineer, κατέχει PhD στο Information Theory και MBA. Ίδρυσε εταιρεία software company με venture-capital και υπηρέτησε ως ο CEO της μέχρι το 1995. Από τότε εντάχθηκε στην Accenture και ηγήθηκε διάφορα account παγκόσμιας τραπεζικής  και ενός από τα μεγαλύτερα προγράμματα  της Ευρώπης σε θέματα ψηφιακού τραπεζικού μετασχηματισμού. Το 2010-11 προέδρευσε του Basel III Liquidity kick-off sessions, ενώ έχει συμβουλεύσει τις BIS, Basel Committee και G20/FSB. Είναι ο δημιουργός του Accenture’s Digital Decoupling practice και έχει εμπλακεί με επιτυχία στο ψηφιακό μετασχηματισμό πολλών τραπεζών ανά το παγκόσμιο.

Τάσεις και εξελίξεις

Ένα σπουδαίο γεγονός, το Banking Forum & FinTech Expo, κλείνει 10 χρόνια θεσμού και επανέρχεται δυναμικά αυτό τον Δεκέμβρη. Η εκδήλωση, που αποτελεί εξέλιξη του ετήσιου Cyprus Banking Forum, πραγματοποιείται την Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2022 στο Ξενοδοχείο Hilton Nicosia και, καθόλου τυχαία, χαρακτηρίζεται ως το κορυφαίο peer-to-peer event επαγγελματιών του κλάδου. Επι τάπητος τίθενται τα μεγάλα θέματα που απασχολούν τον Κλάδο με τους καταξιωμένους επαγγελματίες από το διεθνές φάσμα να διερευνούν τις τελευταίες εξελίξεις στον ευρύτερο τομέα των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών και να δίνουν λύσεις στα προβλήματα που απασχολούν τους CEO και πολιτικούς προϊσταμένους του χώρου. Πώς θα μοιάζουν οι τράπεζες του μέλλοντος; Ποια είναι τα αυριανά ψηφιακά εργαλεία που θα εδραιωθούν ανάμεσα στο κοινό και πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί ο BigTech ανταγωνισμός; Ερωτήματα που θα απαντηθούν στο επερχόμενο, μεγάλο γεγονός. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί, τέλος, στην ευρωζώνη και στις προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει η μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια.

Πληροφορίες

Για το πρόγραμμα του Φόρουμ κάντε κλικ εδώ.

Για εγγραφές κάντε κλικ εδώ.

Πληροφορίες

Κύριος Χορηγός: Logicom Solutions

Χρυσός Χορηγός: PwC Cyprus

Χορηγοί και Εκθέτες (μέχρι σήμερα): eBOS, ECOMMBX, EFFECT, Ellinas Finance Public Company Ltd, IMR/University of Nicosia™, Mastercard, Orbex, payabl, Uni Systems

Υποστηρικτές: Alpha Bank Cyprus Ltd, Ancoria Bank, AstroBank, Bank of Cyprus, cdbbank (Cyprus Development Bank), Eurobank Cyprus, Hellenic Bank 

Με την στήριξη: Association of Cyprus Banks (ACB), Association of Cyprus Electronic Money and Payment Institutions (ACEMPI), CFA Society Cyprus, ISACA

Οργανωτής: ΙΜΗ

Χορηγοί Επικοινωνίας: περιοδικό GOLD και περιοδικό ΙΝ Βusiness

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές, επικοινωνήστε με την ΙΜΗ:

Τηλέφωνο: 22505555 │ Φαξ: 22679820

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com

Ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com

Δειτε Επισης

Χορηγός του αγώνα Duathlon η CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
Το ευ επιχειρείν στο βάθρο... Πραγματοποιήθηκαν τα 16α IN Business Awards(photos)
Πώς αξιολογούν τα ΚΕΠ οι πολίτες-Τα ευρήματα έρευνας του Υπουργείου Οικονομικών
Συνεργασία Ablebook-Buyway365 που προωθεί την προσβασιμότητα
Influencer marketing: Πώς λειτουργεί ως εργαλείο ενδυνάμωσης των brands
10 χρόνια προσφοράς Andrey & Julia Dashin’s Foundation
Αυτοί είναι οι βραβευθέντες των 16ων IN Business Awards
ΙΝ Business Awards: Tιμητικό βραβείο Lifetime Achievement Award στην Άρτεμις Αντωνιάδου
ΙΝ Business Awards: Τιμητικό βραβείο Editor’s Choice στην Τράπεζα Κύπρου
ΙΝ Business Awards: Τιμητικό βραβείο BMW Excellence Award στον Καθηγητή Κύπρο Νικολαΐδη