Ν. Αναστασιάδης: Βραβείο στον Φ. Πηλείδη και εύσημα στο επιχειρείν

Τα εύσημα στο επιχειρείν για την συμβολή του στην ανάπτυξη της κυπριακής οικονομίας παρά τις κρίσεις που πέρασε και εξακολουθεί να περνά, απένειμε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης στον χαιρετισμό του κατά την τελετή απονομής των 9ων ΚΕΒΕ Business Leader Awards.

Τονίζοντας πως παρά τις δύσκολες ώρες που πέρασε η χώρα, σήμερα έχει ρυθμούς ανάπτυξης 6%, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης υπογράμμισε πως αυτό δεν οφείλεται στην κυβέρνηση, αλλά στο επιχειρείν. «Οφείλεται σε εσάς όλους, οφείλεται στις πρωτοβουλίες σας, στις ηγετικές σας ικανότητες», υπέδειξε απευθυνόμενος στον επιχειρηματικό κόσμο.

Ο Νίκος Αναστασιάδης απένειμε τιμητικό βραβείο για το έργο και τη συνολική προσφορά του στην επιχειρηματικότητα στον Φειδία Πηλείδη, εγκεκριμένο λογιστή, σύμβουλο επιχειρήσεων. «Έναν άνθρωπο οραματιστή που μέσα από την ποικιλόμορφη δράση και προσφορά έχει κατορθώσει να εμπνεύσει, να δημιουργήσει τις δικές του προοπτικές ή και ευρύτερα των επιχειρηματιών», όπως τον περιέγραψε.

«Αγαπητέ μου Φειδία», είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απευθυνόμενος στον κ. Πηλείδη, «θεωρώ πως η αποψινή τιμή απονέμεται απόλυτα επάξια, τόσο σε εσένα όσο και στους άλλους που έχουν βραβευθεί και όσους συμβάλλουν στο να υπάρχει αυτή η επιχειρηματική κοινότητα, αυτή η ανθηρά οικονομία, αυτή η υποδειγματική κατά τα άλλα γενικότερα οικονομική κατάσταση της χώρας».

Διαβάστε πιο κάτω αυτούσιο τον χαιρετισμό του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη:

Είναι πραγματικά με ιδιαίτερη χαρά που βρίσκομαι και φέτος στην τελετή απονομής των βραβείων του ΚΕΒΕ σε διακεκριμένους επιχειρηματίες.

Και χαίρομαι ιδιαίτερα, διότι βρίσκομαι μεταξύ των ανθρώπων που στις δύσκολες ώρες που πέρασε αυτή η χώρα, μέσα στα πλαίσια μιας οικονομικής πολιτικής, μιας δημοσιονομικής πολιτικής που ακολουθήσαμε δίδοντας κίνητρα, ενθαρρύνοντας, ανταποκρίθηκαν πλήρως, για να μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την κρίση του 2013, την κρίση της πανδημίας, τη σημερινή κρίση που αντιμετωπίζουμε, σε βαθμό που αυτή η χώρα σήμερα να έχει ρυθμούς ανάπτυξης 6%, και αυτό δεν οφείλεται στην Κυβέρνηση. Οφείλεται στο επιχειρείν, οφείλεται σε εσάς όλους, οφείλεται στις πρωτοβουλίες σας, στις ηγετικές σας ικανότητες.

Και είναι για αυτό που νιώθω ιδιαίτερη τιμή να εκφράσω προς τον τιμώμενο, προς όλους όσοι έχουν βραβευθεί, προς όλους όσοι ήταν υποψήφιοι προς βράβευση, αλλά να επικεντρώσω την προσοχή μου σε έναν άνθρωπο οραματιστή που μέσα από την ποικιλόμορφη δράση και προσφορά έχει κατορθώσει να εμπνεύσει, να δημιουργήσει τις δικές του προοπτικές ή και ευρύτερα των επιχειρηματιών και δεν μιλάμε για άλλον παρά τον φίλο Φειδία Πηλείδη, ο οποίος όχι τυχαία βρέθηκε στην κορυφή σημαντικών οργανισμών, όπως, μεταξύ άλλων, η PwC, το ΚΕΒΕ, ο Σύνδεσμος Εγκεκριμένων Λογιστών, ο Invest Cyprus, η Αρχή Παιγνίων και Εποπτείας Καζίνου και η Τεχνική Επιτροπή για Οικονομικά και Επιχειρηματικά Θέματα, για αναφέρω τα ελάχιστα στα οποία θα μπορούσα να κάνω αναφορά.

Αγαπητέ μου Φειδία, θεωρώ πως η αποψινή τιμή απονέμεται απόλυτα επάξια τόσο σε εσένα όσο και στους άλλους που έχουν βραβευθεί και όσους συμβάλλουν στο να υπάρχει αυτή η επιχειρηματική κοινότητα, αυτή η ανθηρά οικονομία, αυτή η υποδειγματική κατά τα άλλα γενικότερα οικονομική κατάσταση της χώρας.

Θέλω θερμά να σε συγχαρώ. Αφήνεις επάξια διάδοχο, η Νατάσα είναι ένα στέλεχος που είναι άξια στη διαδοχή και εύχομαι και σε σένα και σε όλους και στη Νατάσα κάθε καλό. Και πάλι σας συγχαίρω για τη συνεισφορά σας στην προκοπή της πατρίδας μας.

Δειτε Επισης

Στο τεύχος Απριλίου του περιοδικού GOLD: Living the American Dream
Fooderloo: Ένα καινοτόμο app που μειώνει το food waste και εξοικονομεί χρήματα στις επιχειρήσεις
Και εγένετω Σύνδεσμος Κανονιστικής Συμμόρφωσης Κύπρου(CCA)-Ποια η αποστολή του
Σημαντικές πρωτοβουλίες ΕΚΚ για ενίσχυση του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού των νέων
Century Travel Group και Goget Retail Microfinance σε μια συνεργασία προς όφελος του Κύπριου ταξιδιώτη
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Ενισχύει τη συνεργασία του με το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας το ΚΕΒΕ
Επιτυχής επαναπιστοποίηση Διεθνών Προτύπων της Kition Ocean Port
Το «Ποδηλατώ για ένα ευρώ με τη Μαρίνα Θεοδώρου 2024» συμπλήρωσε 600 χλμ προσφοράς
Ξεπέρασε κάθε προσδοκία ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού με χρυσό χορηγό τα Holland & Barrett