Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα #YouthEmpowered

Σε κλίμα ενθουσιασμού και με εξαιρετικά αποτελέσματα, ολοκληρώθηκε την περασμένη βδομάδα, το πρωτοποριακό Πρόγραμμα #YouthEmpowered της Coca-Cola HBC Κύπρου, το οποίο επέστρεψε δυναμικά μέσω μιας ισχυρής συνεργασίας με το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Δημόσιας Διοίκησης και το Κέντρο Σταδιοδρομίας του Πανεπιστημίου Κύπρου, με περισσότερους από 300 νέους, ηλικίας 18-30 ετών, να αποκτούν όλα τα απαραίτητα εφόδια για την επαγγελματική τους σταδιοδρομία.

Μέσω του Προγράμματος οι φοιτητές/φοιτήτριες του Πανεπιστήμιου Κύπρου και όχι μόνο,  κατάφεραν να διευρύνουν τις γνώσεις τους, να αναπτύξουν τις δεξιότητες τους αλλά και να δικτυωθούν.

Την ικανοποίησή τους για την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος, εξέφρασαν παράλληλα, τόσο οι διοργανωτές του Προγράμματος, όσο και οι νέοι/νέες που συμμετείχαν σε αυτό. Συγκεκριμένα, 13 ομιλητές από τον επιχειρηματικό, επιστημονικό και ακαδημαϊκό χώρο, ένωσαν τις δυνάμεις τους, δημιουργώντας ένα αποτελεσματικό δίκτυο μετάδοσης γνώσης και επαφών, μέσα από 4 Θεματικές ενότητες.

Η έναρξη του Προγράμματος πραγματοποιήθηκε με την Πράσινη Θεματική ενότητα, στην οποία η Δρ. Ξένια Λοϊζίδου Πολιτικός Μηχανικός/Ακτομηχανικός, Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου, ΑΚΤΗ Κέντρο Μελετών και Έρευνας, εστίασε στη γαλάζια και πράσινη ανάπτυξη, η Κυριακή Μιχαήλ, Διευθύντρια του Κυπριακού Κέντρου Περιβαλλοντικών Μελετών του Ιδρύματος Terra Cypria, ενέπνευσε τους συμμετέχοντες να δράσουν τόσο ατομικά όσο και συλλογικά υιοθετώντας πρακτικές βιωσιμότητας στην καθημερινότητα τους και ο ερευνητής Χρυσόστομος Αδαμίδης από την Circular Economy Alliance, εξήγησε την έννοια της κυκλικής οικονομίας στους φοιτητές, παρουσιάζοντας παγκόσμια παραδείγματα και κινητοποιώντας τους παρευρισκόμενους να αναπτύξουν το δικό τους επιχειρηματικό μοντέλο κυκλικής οικονομίας μέσω ενός εξειδικευμένου εργαστηρίου.

Το Πρόγραμμα συνεχίστηκε δυναμικά με την Μπλε θεματική ενότητα «LinkedIn - A Big Opportunity», με τον διακεκριμένο σύμβουλο Επικοινωνίας και Μarketing και Εκπαιδευτή Γιώργο Ζερβίδη, να εξηγεί στους συμμετέχοντες την συμβολή του εργαλείου LinkedIn στην εξεύρεση εργασίας αλλά και στο personal branding! Οι συμμετέχοντες/ουσες είχαν την ευκαιρία να κατανοήσουν γιατί το LinkedIn δεν είναι απλά σημαντικό, αλλά απαραίτητο για τη σύγχρονη αγορά εργασίας και πώς το χρησιμοποιούν οι εργοδότες για την εξεύρεση ανθρώπινου δυναμικού. Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου, ο / η κάθε συμμετέχοντας/ουσα δημιούργησε το δικό του/της λογαριασμό στην εν λόγω πλατφόρμα, υπό την έμπειρη καθοδήγηση του κ. Ζερβίδη.

Με ανάλογο ενδιαφέρον πραγματοποιήθηκε και η Κίτρινη Θεματική ενότητα του Προγράμματος, η οποία ήταν αφιερωμένη στα social media και στη δημιουργία περιεχομένου. Υπό την καθοδήγηση αναγνωρισμένων στελεχών του επιχειρηματικού κόσμου, αλλά και με νέα πρόσωπα, οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για τον ρόλο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και τη σημασία του personal branding στην αναζήτηση εργασίας. Στη Θεματική ενότητα συμμετείχαν ο Digital Image Strategy Manager της The Coca-Cola Company Ευρώπης, Γιώργος Ξανθάκης, ο οποίος ανέλυσε τη δυναμική του personal branding μέσω των social media, ο ιδρυτής της OnTime Media, και πρωτοπόρος στον χώρο του podcast στην Κύπρο, Γιάννος Τραν και 3 επιτυχημένοι social media advocates από την Κύπρο, η Στέφανη Περικλέους, η Pan Dragomir και ο Ανδρέας Τομάζου, οι οποίοι μοιράστηκαν με τους παρευρισκόμενους τα εμπόδια που κλήθηκαν να ξεπεράσουν, αλλά και τις εμπειρίες που αποκόμισαν στο ταξίδι τους ως influencers.

Το Πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με την Κόκκινη θεματική ενότητα, εστιάζοντας στις προκλήσεις και τις ευκαιρίες στην εξεύρεση εργασίας, με την Ιουστίνη Πηλείδη, Επικεφαλή Λειτουργό του Γραφείου Σταδιοδρομίας, στο Κέντρο Σταδιοδρομίας του Πανεπιστημίου Κύπρου, να επικεντρώνεται στα επαγγέλματα του μέλλοντος αλλά και στις δεξιότητες που απαιτούνται στο σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον, τον Δημήτρη Δημητρίου, Διευθύνοντα Σύμβουλο της CyprusNews Media Group και του Carierista Professional Network και Πρόεδρο του Κυπριακού Οργανισμού Εκδοτών Διαδικτύου να κάνει ειδική μνεία για τα στατιστικά με τις δημοφιλέστερες θέσεις για τα έτη 2021-2022 και τους Χαρά Λεωνίδου, HR Business Partner της Coca-Cola HBC Κύπρου και Πάνο Λόη, Senior HR Business Partner της Coca-Cola HBC να επικεντρώνονται στην προετοιμασία του βιογραφικού και την ανάπτυξη δεξιοτήτων για επιτυχημένα interviews.

Αποτελώντας ένα διαχρονικό θεσμό, το  Πρόγραμμα #YouthEmpowered της Coca-Cola ΗΒC Κύπρου κατάφερε και φέτος να προσφέρει γνώσεις, δεξιότητες, δικτύωση, σε νέους και νέες που επιθυμούν να ενταχθούν με προοπτικές στο εργασιακό περιβάλλον της νέας εποχής. Το πρόγραμμα στοχεύει να ενδυναμώσει έως 5000 νέους μέχρι το 2025.

Η Coca-Cola HBC Κύπρου, στέφει την προσοχή στους νέους, στηρίζοντας την ανώτατη εκπαίδευση που είναι το εκκολαπτήριο των μελλοντικών ηγετών με στόχο μέσα από δραστηριότητες και συνέργειες που εμπλουτίζονται και ενδυναμώνονται με την πάροδο του χρόνου, να παρέχεται πολύτιμη εκπαίδευση, κατάρτιση αλλά και ευκαιρίες σε νέους και νέες με σκοπό τη ρεαλιστική σύνδεση τους με την αγορά εργασίας.

 

 

 

 

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι βραβευθέντες των 16ων IN Business Awards
ΙΝ Business Awards: Tιμητικό βραβείο Lifetime Achievement Award στην Άρτεμις Αντωνιάδου
ΙΝ Business Awards: Τιμητικό βραβείο Editor’s Choice στην Τράπεζα Κύπρου
ΙΝ Business Awards: Τιμητικό βραβείο BMW Excellence Award στον Καθηγητή Κύπρο Νικολαΐδη
ΙΝ Business Awards: Στην Bioland Energy Group το βραβείο στην κατηγορία «Επιχείρηση»
ΙΝ Business Awards: Στην Ειρήνη Χριστοδούλου το βραβείο Μάνατζερ-CEO εις μνήμην Άντη Χατζηκωστή
ΙΝ Business Awards: Στην Multimarine Services το βραβείο στην κατηγορία «Επιχειρηματική Καινοτομία»
ΙΝ Business Awards: Στην ΙΚΕΑ το βραβείο στην κατηγορία «Εταιρική Βιωσιμότητα και Υπευθυνότητα (ESG-ΕΚΕ)»
ΙΝ Business Awards: Στην Ν.Psaras Construction Co το βραβείο στην κατηγορία «Ανάπτυξη Γης-Κατασκευές»
ΙΝ Business Awards: Στην ECOMMBX το βραβείο στην κατηγορία «Best Workplace/Εργοδότης Προτίμησης»