Πλησιάζει το ένα τρις ευρώ η αγορά ηλεκτρονικών πληρωμών

Στα 84 δις ευρώ έφτασε κατά την περσινή χρονιά η διεθνής αγορά ψηφιακών πληρωμών με την αξία της να εκτιμάται ότι θα αγγίξει τα 195 δις ευρώ έως το 2028. Η έρευνα της Vantage, με τίτλο «Digital Payments Market» εκτιμά, ότι τα e-wallet θα συνεχίσουν να εξελίσσονται τα επόμενα δύο χρόνια και ότι τα ψηφιακά πορτοφόλια θα υιοθετηθούν ευρέως το 2023.

Σύμφωνα με την ανάλυση των εμπειρογνωμόνων Vantage, η ανάπτυξη των πληρωμών χωρίς μετρητά αναμένεται να εκτοξευθεί παγκοσμίως, με τις ψηφιακές πληρωμές να ξεπεράσουν το 0,96 τρις ευρώ – σχεδόν 1 τρις - σε συναλλαγές, έως το τέλος του 2022.

Αναδιαμόρφωση του τρόπου αλληλεπίδρασης

Τα συστήματα ψηφιακών πληρωμών χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά χρημάτων ηλεκτρονικά χωρίς τη χρήση νομισμάτων ή χαρτονομισμάτων. Η πρόσβαση σε αυτά τα συστήματα μπορεί να γίνει μέσω υπολογιστών, κινητών τηλεφώνων ή άλλων ηλεκτρονικών συσκευών. Η αυξανόμενη προτίμηση για ψηφιακές πληρωμές έναντι των μετρητών αλλάζει τον τρόπο που οι άνθρωποι αλληλεπιδρούν με τα χρήματα, με σημαντική επίδραση στις επιχειρήσεις.

Η Κύπρος μέρος των εξελίξεων

Zήτημα που θα αποτελέσει αναπόσπαστο μέρος του 10ου Banking Forum & FinTech Expo, το οποίο παρουσιάζει η Logicom Solutions την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022. Ειδικότερα, για το θέμα θα μιλήσουν κορυφαία στελέχη της βιομηχανίας με εστίαση στην ανάπτυξη των ηλεκτρονικών πληρωμών στην Κύπρο. Στο πάνελ συμμετέχουν οι Μιχάλης Χαραλαμπίδης, CEO/MD, ECOMMBX, Δροσούλα Χατζησάββα, Chief Marketing Officer, Orbex, Θεόδωρος Χατζηστυλλής, Head of Acquiring & Cyprus Country Manager, Payabl., Πάνος Κυριακίδης, Senior Commercial Manager, eBOS, Παναγιώτης Πολύδωρος, Country Manager για Greece, Cyprus, και Malta, Mastercard.

Σημαντικό peer-to-peer event

Ένα σπουδαίο γεγονός, το Banking Forum & FinTech Expo, κλείνει 10 χρόνια θεσμού και επανέρχεται δυναμικά αυτό τον Δεκέμβρη. Η εκδήλωση, που αποτελεί εξέλιξη του ετήσιου Cyprus Banking Forum, πραγματοποιείται την Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2022 στο Ξενοδοχείο Hilton Nicosia και, καθόλου τυχαία, χαρακτηρίζεται ως το κορυφαίο peer-to-peer event επαγγελματιών του κλάδου. Επί τάπητος τίθενται τα μεγάλα θέματα που απασχολούν τον Κλάδο με τους καταξιωμένους επαγγελματίες από το διεθνές φάσμα να διερευνούν τις τελευταίες εξελίξεις στον ευρύτερο τομέα των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών και να δίνουν λύσεις στα προβλήματα που απασχολούν τους CEO και πολιτικούς προϊσταμένους του χώρου. Πώς θα μοιάζουν οι τράπεζες του μέλλοντος; Ποια είναι τα αυριανά ψηφιακά εργαλεία που θα εδραιωθούν ανάμεσα στο κοινό και πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί ο BigTech ανταγωνισμός; Ερωτήματα που θα απαντηθούν στο επερχόμενο, μεγάλο γεγονός. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί, τέλος, στην ευρωζώνη και στις προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει η μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια.

Πληροφορίες

Για το πρόγραμμα του Φόρουμ κάντε κλικ εδώ.

Για εγγραφές κάντε κλικ εδώ.

Πληροφορίες

Κύριος Χορηγός: Logicom Solutions

Χρυσός Χορηγός: PwC Cyprus

Χορηγοί και Εκθέτες (μέχρι σήμερα): eBOS, ECOMMBX, EFFECT, Ellinas Finance Public Company Ltd, IMR/University of Nicosia™, Mastercard, Orbex, payabl.

Υποστηρικτές: Alpha Bank Cyprus Ltd, Ancoria Bank, AstroBank, Bank of Cyprus, cdbbank (Cyprus Development Bank), Eurobank Cyprus, Hellenic Bank 

Με την στήριξη: Association of Cyprus Banks (ACB), Association of Cyprus Electronic Money and Payment Institutions (ACEMPI), ISACA Cyprus Chapter

Οργανωτής: ΙΜΗ

Χορηγοί Επικοινωνίας: περιοδικό GOLD και περιοδικό ΙΝ Βusiness

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές, επικοινωνήστε με την ΙΜΗ:

Τηλέφωνο: 22505555 │ Φαξ: 22679820

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com

Ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com

Δειτε Επισης

Η ανακοίνωση της CNP για την πώληση στην Ελληνική- «Το επόμενο βήμα…»
16α IN Business Awards: Απόψε η μεγάλη γιορτή του κυπριακού επιχειρείν
Καρδιοχειρουργοί του Mediterranean Hospital παρακολούθησαν διάλεξη του διακεκριμένου καθηγητή Claus Preusse
Άνευ ανθυποψηφίου συνεχίζει στη θέση του γενικού γραμματέα της ΠΑΣΥΔΥ ο Στρατής Ματθαίου
Η Golden Gallery by Kapatays δίπλα στα Μωρά Θαύματα
Εκδήλωση Ασφάλειας και Υγείας 2024: «Δεν υπάρχει άλλος χρόνος-Εξασφαλίζουμε υγιή και ασφαλή εργασία τώρα»
Η New Deal και η Rakuten Viber λανσάρουν επίσημη συνεργασία για την αγορά της Κύπρου
Η 1η ΕΜΟΔΕ του Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδος εκπαιδεύει Εθελοντές του SupportCY
Μαρία Δημητρίου: Η δύναμη της τηλεόρασης
Πώς η τεχνολογία μεταμορφώνει τον ιατρικό τομέα