Συνάντηση Cyprus Integrity Forum με Επίτροπο Διαφάνειας

Το Cyprus Integrity Forum πραγματοποίησε συνάντηση στις 15 Νοεμβρίου 2022 με τον Επίτροπο Διαφάνειας και την νεοσύστατη Ανεξάρτητη Αρχή κατά της Διαφθοράς.

Σκοπός της συνάντησης ήταν για να τεθούν οι βάσεις υποστήριξης στο έργο της Αρχής και να συζητηθούν τρόποι συνεργασίας μεταξύ των δύο οργανισμών. Ο Πρόεδρος του CIF δήλωσε την ευαρέσκεια του οργανισμού για την ταχεία εξέλιξη στην δημιουργία, νομοθετική ρύθμιση και στελέχωση της Αρχής. Συνέχισε με την παρουσίαση του σκοπού του CIF και των πυλώνων δράσης του , καθώς και τις δυνατότητες υποστήριξης του έργου της Αρχής με τεχνογνωσία και παροχή ενημέρωσης και εκπαίδευσης. Τόνισε ότι οι στόχοι είναι κοινοί και η συνεργασία θα ωφελήσει τα μέγιστα στην πάταξη της διαφθοράς στην Κυπριακή κοινωνία.

Ο Επίτροπος επεσήμανε τη σημασία του έργου και των δύο και πως η φήμη και οι συστάσεις που συνοδεύουν το έργο του CIF αποτελούν εχέγγυο για την συνεργασία.  Μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της Αρχής τόνισαν τη σημασία της ενημέρωσης και επιμόρφωσης της κοινωνίας για να υπάρχει αλλαγή κουλτούρας, και ειδικά στους νέους, ούτως ώστε να υπάρχει θετική εξέλιξη της κοινωνίας και της πολιτείας στο μέλλον.

Ακολούθως στις 17 Νοεμβρίου 2022, το Cyprus Integrity Forum πραγματοποίησε συνάντηση με την Υπουργό Δικαιοσύνης κα Στέφη Δράκου, με ατζέντα θεμάτων για ενδυνάμωση της μεταξύ τους συνεργασίας.

Η συνάντηση με την Υπουργό Δικαιοσύνης, έγινε παρουσία του Επίτροπου Διαφάνειας κ.Χάρη Πογιατζή και του μέλους Επιτροπής της Ανεξάρτητης Αρχής κατά της Διαφθοράς κας Τατιάνας Ζαχαριάδου. Κατά τη συνάντηση που ήταν η δεύτερη φέτος με την Υπουργό, η ίδια ανέλυσε την εξέλιξη σε δράσεις που δεσμεύτηκε να υλοποιήσει και που αφορούν θέματα διαφάνειας και πάταξη της διαφθοράς, καθώς και τα βήματα που έγιναν και γίνονται για στήριξη του έργου της Αρχής κατά της Διαφθοράς.  Επιβεβαιώνοντας τα λεγόμενα, ο Επίτροπος τόνισε ότι η στήριξη της Υπουργού είναι πολυεπίπεδη, χωρίς όμως να ελέγχεται ή να συμβιβάζεται η ανεξαρτησία της Αρχής.

Ένα σημαντικό θέμα της ατζέντας ήταν η επίδοση στην Υπουργό Δικαιοσύνης του ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ με θέμα “Θέσεις των Κοινοβουλευτικών Κομμάτων για Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Διαφθοράς στην Κύπρο”.   Ο Πρόεδρος του CIF ανέφερε ότι το συγκεκριμένο είναι αποτέλεσμα καταγραφής των θέσεων τους μετά από το Συνέδριο του 2019 για τη διαφθορά, με κάποια αργοπορία στην κοινοποίηση τους λόγω πανδημίας.  Κλείνοντας, η Υπουργός ευχαρίστησε και τους δύο φορείς για τη δράση τους και επανέλαβε την στήριξη της στο έργο τους.

Περισσότερα για το έργο του CIF,στην ιστοσελίδα www.cyprusintegrityforum.org ή στο τηλέφωνο 22025772. Email: info@cyprusintegrityforum.org

Δειτε Επισης

Ο νέος πρόεδρος των πολιτικών μηχανικών-Το κεντρικό Δ.Σ. του ΣΠΟΛΜΗΚ για την τριετία 2024-2027
Σημαντικές κοινωνικές δράσεις από ACTTA για τη συμπλήρωση 70 χρόνων από την ίδρυσή του
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για νέους «Νοιώθω Αυτοπεποίθηση»-Μια συνεργασία Dove και Hope For Children
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Διαχειριστών Κοινόκτητων Οικοδομών Κύπρου
Η δύναμη ασφάλειας της CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ κάλυψε τους συμμετέχοντες στον ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού 2024
EU Heyday: Τρέξτε στον Γύρο της Πάφου 2024 και δείτε τα έργα που αλλάζουν την καθημερινότητά μας
Ενίσχυση του κυπριακού brand: Μια συλλογική υπόθεση
Η Quadcode παρουσιάζει ένα από τα μεγαλύτερα Hackathon στην Κύπρο
Δυναμική παρουσία της Πετρολίνα στον ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού 2024
Το Ναυτιλιακό Επιμελητήριο απαιτεί την άμεση απελευθέρωση ομήρων ναυτικών του «MSC Aries»