Η «μαγική συνταγή» για εργοδότηση στις κορυφαίες tech εταιρείες

Δόνα Καπαρτή  28/11/2022 13:31
Η «μαγική συνταγή» για εργοδότηση στις κορυφαίες tech εταιρείες

Η «μαγική συνταγή» για εργοδότηση στις κορυφαίες tech εταιρείες

Δόνα Καπαρτή  28/11/2022 13:31

Ευκαιρίες ανέλιξης και επαγγελματικής κατάρτισης ανέδειξε το Cyprus Tech Career Fair που διεξήχθη στους χώρους της Κρατικής Έκθεσης το τριήμερο 24-26 Νοεμβρίου. Σειρά ομιλιών και συζητήσεων, εστίασαν και προσέλκυσαν την προσοχή του κοινού ως προς τις άμεσες ανάγκες στελέχωσης που έχουν οι εταιρείες τεχνολογίας για περαιτέρω ανάπτυξή τους στην Κύπρο.

Οι γνώσεις σε τεχνικά ζητήματα σε συνδυασμό με soft skill και το πάθος είναι, όπως διαφάνηκε, η «μαγική συνταγή» για όσους επιθυμούν να γίνουν αναπόσπαστο μέρος των περιζήτητων εταιρειών του κλάδου.

Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξε, εξάλλου,  συζήτηση στρογγυλής τραπέζης που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, με θέμα «The Limassol Technology Ecosystem: In search of talent».

Οι ευκαιρίες που εμφανίζονται για τον μαθητικό και φοιτητικό κόσμο, καθώς και για τους νεαρούς επαγγελματίες, παρουσιάστηκαν στη συζήτηση, στην οποία συμμετείχαν η Nicole Nicola, EMEA Talent Acquisition Manager, amdocs, Sofia Tomashevich, HR Business Partner, Exness και Παναγιώτα Τσιόκρη, HR Manager, Windsor Brokers.

Επεκτείνοντας αρχικά στις διαδικασίες πρόσληψης, οι ομιλήτριες ανέφεραν τα στοιχεία που κάνουν τους υποψηφίους να ξεχωρίζουν από τους άλλους.

Η Nicole Nicola είπε πως είναι σημαντικό να διαβάζουν προσεχτικά τις λεπτομέρειες γύρω από την ανοιχτή θέση εργασίας και να χρησιμοποιούν λέξεις-κλειδιά στο βιογραφικό τους, ώστε να φαίνεται πως πράγματι μελέτησαν τις ανάγκες του οργανισμού. «Πρέπει να είναι ξεκάθαρο το γιατί αιτήστε για τη θέση και πως από πλευράς σας υπάρχει ισχυρή θέληση για να την εξασφαλίσετε», τόνισε στη συνέχεια.

Η Sofia Tomashevich εξήγησε ακολούθως πως στην Exness οι υποψήφιοι εργαζόμενοι για μια θέση απασχόλησης περνούν από τρία στάδια συνεντεύξεων. Στο πλαίσιο των σταδίων αυτών, εξετάζονται τα hard skill και τα soft skill του ατόμου. «Οι υποψήφιοι καλούνται να ετοιμάσουν λύσεις σε προβλήματα, ενώ σημαντικό για εμάς είναι να έχουν πάθος για αυτό που κάνουν». Πρότεινε επίσης, όπως στα cover letter παρουσιάζουν τα δυνατά τους σημεία, καθώς κάτι τέτοιο θα είναι προς όφελός τους.

Η Παναγιώτα Τσιόκρη πήρε το λόγο παρουσιάζοντας τη διαδικασία που ακολουθείται στην Windsor Brokers, όπου, αφού εξετάζονται τα C.V., το Τμήμα του HR προχωρά σε τηλεφωνική κλήση με τον υποψήφιο που τον ενδιαφέρει και στη συνέχεια, δεδομένου ότι η τηλεφωνική συνέντευξη είναι επιτυχής, οργανώνεται η πρώτη κατ’ ιδίαν συνάντηση. Στο πλαίσιο της συνάντησης, ο υποψήφιος καλείται να απαντήσει, μεταξύ άλλων, σε τεχνικές ερωτήσεις. «Να μελετάτε καλά την εταιρεία και την κουλτούρα της», ήταν η δική της συμβουλή.

Συνοψίζοντας, οι ΗR επαγγελματίες συμφώνησαν μεταξύ τους ότι για να αυξηθούν οι πιθανότητες εργοδότησης ενός ατόμου στις εταιρείες τους, χρειάζεται να έχει πάθος, τεχνικές δεξιότητες σε συνδυασμό με soft skill, και να έχει προβεί σε επαρκή μελέτη για την εταιρεία προτού αποστείλει το C.V του.

Τέλος, ανέφεραν πως η αποστολή ενός cover letter είναι σημαντικό πλεονέκτημα, καθώς, μέσω του γράμματος οι εταιρείες μπορούν να «γνωρίσουν» καλύτερα την προσωπικότητα του υποψηφίου και το ενδιαφέρον (ή μη) που έχει για τη θέση εργασίας.

Ο Μάριος Γιωργούδης, General Manager του Techisland, συντόνισε τη συζήτηση.

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας