Προειδοποιεί η ΕΚΚ για απομιμήσεις της ιστοσελίδας της

InBusinessNews  22/11/2022 15:48
Προειδοποιεί η ΕΚΚ για απομιμήσεις της ιστοσελίδας της

Προειδοποιεί η ΕΚΚ για απομιμήσεις της ιστοσελίδας της

InBusinessNews  22/11/2022 15:48

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου (ΕΚΚ) εντόπισε πρόσφατα νέα κρούσματα δόλιων απομιμήσεων της ιστοσελίδας της https://www.cysec.gov.cy, αλλά και πρόσωπα που παρίσταναν λειτουργούς της ΕΚΚ.

Οι ιστοσελίδες απομιμήσεις είναι:

α) cysec-regulatory.com

β) www.cysecsupport.online

γ) www.cysec-support.online

δ) www.cysecgov.com

ε) www.cysecs.group

Οι επενδυτές θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί από απατεώνες που ζητούν αμοιβές ως αντάλλαγμα για διευθέτηση δήθεν αξιώσεων αποζημίωσης.

Για το λόγο αυτό, η ΕΚΚ θα ήθελε να υπενθυμίσει στο κοινό ότι δεν αποστέλλει ποτέ αυτόκλητη αλληλογραφία σε επενδυτές ή στο ευρύ κοινό ζητώντας προσωπικά οικονομικά ή άλλα δεδομένα. Επομένως, είναι πιθανόν τέτοιου είδους αιτήματα να είναι μέρος μιας καλά οργανωμένης διαδικτυακής εκστρατείας για την εξαπάτηση των επενδυτών.

Ως εποπτική αρχή, η ΕΚΚ δεν έχει καμία εξουσία ή δικαιοδοσία να εισπράττει προμήθειες για οποιονδήποτε σκοπό από μεμονωμένους επενδυτές, ούτε έχει την εξουσία να διορίζει οποιονδήποτε να το πράξει για λογαριασμό της.

Η ΕΚΚ δεν εξουσιοδοτεί, επαληθεύει, παρακολουθεί, ή εμπλέκεται με οποιονδήποτε τρόπο σε ομαδικές αγωγές, συστήματα αποζημιώσεων, πληρωμές μεταξύ φυσικών ή νομικών προσώπων ή οποιωνδήποτε δημόσιων ή ιδιωτικών φορέων. 

Η ΕΚΚ προτρέπει το κοινό να παραμείνει σε επαγρύπνηση σχετικά με οποιαδήποτε αυτόκλητη επικοινωνία που φέρεται να γίνεται από την ΕΚΚ και να αποφεύγει να δίνει χρήματα σε οποιονδήποτε ισχυρίζεται ότι εκπροσωπεί την ΕΚΚ.  Προτρέπονται οι επενδυτές που λαμβάνουν οποιαδήποτε τέτοια επικοινωνία, να επικοινωνήσουν με την ΕΚΚ για να επιβεβαιώσουν την αυθεντικότητά της στο info@cysec.gov.cy προτού προβούν σε οποιαδήποτε ενέργεια.

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας