Ένας τομέας με πεδίον δόξης λαμπρό για εργοδότηση

Τα τελευταία χρόνια, μια νέα λέξη προστέθηκε στο ελληνικό λεξιλόγιο, η οποία έχει να κάνει με την καταγραφή των πεπραγμένων στους δικαστικούς χώρους και όχι μόνο, και αυτή είναι η στενοτύπηση.

Η Άννα Πέτρου, διευθύντρια του τμήματος Στενοτύπησης στην εταιρεία Galatariotis Technical στη Λευκωσία, μιλά στο InBusinessNews για το νέο αυτό σύστημα καταγραφής των πρακτικών.

Ταυτόχρονα, η κ. Πέτρου αναφέρεται στα προσόντα και τι πρέπει να κάνει κάποιος που ενδιαφέρεται να εργαστεί στον συγκεκριμένο τομέα, καθώς στην προοπτική εργοδότησης που δίνει σε όσους ενδιαφέρονται η Galatariotis Technical.
 

Διαβάστε ακόμα:

Οι κορυφαίες μάρκες μοτοσικλετών που επιλέγουν οι Κύπριοι

Ηλεκτρισμός, καύσιμα και τρόφιμα εκτοξεύουν τον πληθωρισμό

 

Τι είναι ακριβώς η στενοτύπηση;

Στενοτύπηση είναι η πληκτρολόγηση ενός κωδικού χαρακτήρα ή συνδυασμού χαρακτήρων μέσω μίας ειδικής συσκευής με πληκτρολόγιο, συνδεδεμένης με ηλεκτρονικό υπολογιστή (Μηχανή Στενοτύπησης), έτσι ώστε με βάση τον ήχο που παράγουν αυτοί οι χαρακτήρες να είναι δυνατή η γραπτή απόδοση όλων των συλλαβών και λέξεων της ελληνικής γλώσσας.

Πού μπορεί να χρησιμεύσει;

Η στενοτύπηση χρησιμεύει στην καταγραφή πρακτικών σε διάφορες περιπτώσεις. Για παράδειγμα στην επίσημη καταγραφή πρακτικών συνεδριών σε αίθουσες δικαστηρίων, σε συνεδρίες διοικητικών συμβουλίων οργανισμών, εταιρειών και αλλού.

Χρησιμεύει, επίσης, στον ζωντανό υποτιτλισμό σεμιναρίων, συνεδρίων, τηλεοπτικών εκπομπών και άλλων εκδηλώσεων που πρέπει να προσφέρονται για κατανόηση από άτομα με προβλήματα ακοής.

Μπορεί οποιοσδήποτε να μάθει αυτή τη λειτουργία; Τι χρειάζεται να κάνει κάποιος ενδιαφερόμενος για να μπορεί να εργαστεί σε αυτό τον τομέα;

Η εταιρεία μας προσλαμβάνει άτομα για να εκπαιδευτούν και να εργαστούν στον τομέα της στενοτύπησης, τα οποία πρέπει να έχουν καλή γνώση της ελληνικής γλώσσας, να έχουν απολυτήριο λυκείου ή πτυχίο πανεπιστημίου/κολλεγίου, αλλά αυτό θεωρείται επιπλέον προσόν και δεν είναι απαραίτητο.

Για την πρόσληψη και την έναρξη της εκπαίδευσης οι υποψήφιοι παρακάθονται σε μια απλή εξέταση στα Νέα Ελληνικά, και αφού περάσουν ξεκινούν την εκπαίδευση η οποία έχει διάρκεια 12-18 μήνες.

Πού γίνεται η εκπαίδευση και πόσο κοστίζουν τα δίδακτρα;

Η εκπαίδευση γίνεται στα γραφεία της εταιρείας μας στη Λευκωσία, καθημερινά, από τις 8:30 το πρωί μέχρι τις 14:30 το απόγευμα. Τα μαθήματα παρέχονται δωρεάν. Σε υποψήφιους εκτός Λευκωσίας δίδεται επίδομα οδοιπορικών κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης. Όσοι ολοκληρώνουν την εκπαίδευση έχουν σίγουρη εργοδότηση στην Galatatiotis Technical.

Δειτε Επισης

Ενισχύει τη συνεργασία του με το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας το ΚΕΒΕ
Επιτυχής επαναπιστοποίηση Διεθνών Προτύπων της Kition Ocean Port
Το «Ποδηλατώ για ένα ευρώ με τη Μαρίνα Θεοδώρου 2024» συμπλήρωσε 600 χλμ προσφοράς
Ξεπέρασε κάθε προσδοκία ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού με χρυσό χορηγό τα Holland & Barrett
25 χρόνια για το Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου-Τι έλεγε κατά τα εγκαίνια ο Μιχαλάκης Α. Τριανταφυλλίδης
H γαλλική AXERIA εισέρχεται στην κυπριακή ασφαλιστική αγορά
Επίσκεψη ομάδας εργαζομένων της Gordian στο Κέντρο Υπηρεσιών «ΣΕΑΝΑ»
Την Τρίτη η 63η ετήσια γενική συνέλευση της ΟΕΒ
Το EUHeyDay πάει Πάφο
Η πρώτη δικαστική απόφαση στην Κύπρο που επέτρεψε τη λήψη μαρτυρίας μέσω εικονοτηλεδιάσκεψης σε αστική υπόθεση