Στο IN Business Νοεμβρίου: Το debate για επιχειρείν και οικονομία

Η Κύπρος έχει εισέλθει προ πολλού σε προεκλογική περίοδο, με την αντίστροφη μέτρηση για τις προεδρικές εκλογές να έχει ήδη αρχίσει και την κλεψύδρα του χρόνου που απομένει στους υποψήφιους, προκειμένου να πείσουν τους ψηφοφόρους περί της ορθότητας των θέσεων τους, ν’ αδειάζει «επικίνδυνα».  

Διαβάστε ακόμη:

Απομένει για την επερχόμενη κρίσιμη-απ’ όποια οπτική γωνία και να την αντικρίσει κανείς- εκλογική αναμέτρηση, ένα περίπου…γεμάτο «καυτό» τρίμηνο. Τρεις χειμερινοί, πλην όμως ιδιαιτέρως θερμοί μήνες, κατά τους οποίους οι υποψήφιοι, τα επιτελεία και τα κόμματα που τους υποστηρίζουν, θα παίξουν αυτό που είθισται στην καθομιλουμένη να λέμε, τα ρέστα τους. Με ένα σαφή και ξεκάθαρο στόχο, με μια επίσης σαφή και ξεκάθαρη, καλώς νοούμενη, φιλοδοξία. Να περάσουν τα μηνύματά τους σε όσο το δυνατό μεγαλύτερη μερίδα του εκλογικού σώματος, να δουν την απήχησή τους ανάμεσα στην κοινωνία ν’ αυξάνεται και εν τέλει, να μετουσιώσουν την όποιου βαθμού αποδοχή των προεκλογικών τους θέσεων σε ψήφους μέσα στην κάλπη.

Η οικονομία ήταν ανέκαθεν ένας εκ των κεντρικών πυλώνων γύρω από τους οποίους διαχρονικά στην ιστορία των εκλογών περιστρεφόταν η προεκλογική συζήτηση. Όχι τυχαία, αφού πάντοτε το ζήτημα της οικονομίας, περιλαμβανομένων όλων των επί μέρους παραμέτρων της, απασχολούσε έντονα τους πολίτες και ιεραρχείτο ψηλά-σε πολλές των περιπτώσεων στην κορυφή- των κριτήριων που καθόριζαν τις τελικές τους επιλογές.

Κάτι ανάλογο συμβαίνει και σήμερα. Είναι δηλαδή η οικονομία-όπως εξάλλου αποδεικνύεται και από τα σχετικά ευρήματα των κατά καιρούς ποσοτικών και ποιοτικών δημοσκοπήσεων-, εκ των πρώτιστων θεμάτων πολιτικής που απασχολούν τους ψηφοφόρους. Και πώς θα μπορούσε να ήταν διαφορετικά άλλωστε, από τη στιγμή που οδεύουμε προς τις προεδρικές εκλογές μέσα σ’ ένα εξαιρετικά θολό οικονομικό περιβάλλον, σε ευμετάβλητες συνθήκες, οι οποίες θέτουν την όποια μελλοντική σταθερότητα της οικονομίας εν αμφιβόλω και όπου τα περιθώρια λανθασμένων επιλογών μοιάζουν εκ των πραγμάτων να είναι περίπου ανύπαρκτα. Όπως ακριβώς εξίσου ανύπαρκτα φαντάζουν βεβαίως να είναι και για την επιχειρηματικότητα, ζωτικοί τομείς της οποίας τα τελευταία χρόνια, λόγω διαφόρων κυρίως εξωγενών παραγόντων (σ.σ. πανδημία, πόλεμος στην Ουκρανία, κτλ), πλήγηκαν καίρια.

Μέσα σε ένα τέτοιο σκηνικό, χωρίς κανένα ίχνος υπερβολής κάλλιστα μπορεί να λεχθεί πως για την οικονομία και κατ’ επέκταση την επιχειρηματικότητα, οι προσεχείς προεδρικές εκλογές αποτελούν ένα κομβικής σημασίας κρίσιμο σταυροδρόμι. Με το διακύβευμα να είναι η εκλογή ενός Προέδρου και η υλοποίηση πολιτικών που, είτε θα επαναφέρουν οικονομία και επιχειρήσεις σε βιώσιμη πορεία είτε θα διευρύνουν, με όλους τους αυτονόητους κινδύνους που κάτι τέτοιο ελλοχεύει, τον φαύλο κύκλο στον οποίο έχουν περιέλθει και εξακολουθούν δυστυχώς να βρίσκονται. 

Υπό το πρίσμα αυτό, και στην τελική ευθεία για τις εκλογές, το περιοδικό IN Business δίνει το λόγο στους τρεις βασικούς διεκδικητές της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

Ανδρέας Μαυρογιάννης, Αβέρωφ Νεοφύτου και Νίκος Χριστοδουλίδης ανοίγουν τα χαρτιά τους στο τεύχος Νοεμβρίου του περιοδικού, που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή 6 Νοεμβρίου στα περίπτερα και σε ψηφιακή έκδοση, απαντώντας σε καίρια ερωτήματα.

Οι τρεις βασικοί υποψήφιοι διασταυρώνουν τα ξίφη τους και ξεδιπλώνουν το όραμά τους για την οικονομία και το επιχειρείν, σε ένα ξεχωριστό, έντυπο debate, όπου αναμετρώνται με έπαθλο, τι άλλο; Την εξασφάλιση της ψήφου εμπιστοσύνης σας...

Για να κατεβάσετε το περιεχόμενό του περιοδικού IN Business πατήστε στο www.inbusinessnews.com/digitaledition

Δειτε Επισης

Στην Medicover Genetics ο Δ. Σκουρίδης-Ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις και ενημερώθηκε για το έργο της εταιρείας
Πάνω κατά 5,2% σε ετήσια βάση ο Δείκτης Κύκλου Εργασιών στη βιομηχανία
ΙδΕΚ: Νέες προσκλήσεις €16,3 εκατ. για στήριξη του ερευνητικού συστήματος
Εκτοξεύθηκε η εξυπηρέτηση οχηματαγωγών πλοίων στο λιμάνι Λεμεσού-Η ανακοίνωση της DP World Limassol
CBN Young Dragon Awards: Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη υποβολής υποψηφιοτήτων
Βιωματικά εργαστήρια Οργανισμού Νεολαίας κατά του σχολικού εκφοβισμού
Μήνυμα από ΟΝΕΚ για ένα Πάσχα χωρίς κροτίδες-«Δεν είναι μαγκιά, ούτε έθιμο»
Ενώνοντας δυνάμεις για προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς μέσω της επιχειρηματικότητας
Η Stoiximan έπαιξε μπάλα και έστειλε το δικό της μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Γης
Heritage Private School: Χρυσός προστάτης του περιβάλλοντος 2023