Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Βραβεία σε πέντε κυπριακές επιχειρήσεις από το Ανοικτό Πανεπιστήμιο

Τελετή βράβευσης επιχειρήσεων για τη συμβολή τους στο Έργο «Γραφεία Διασύνδεσης Πανεπιστημίων με την Αγορά Εργασίας» διεξήχθη από το Γραφείο Διασύνδεσης του Ανοικτού Πανεπιστήμιου Κύπρου την Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2022.

Οι εκπρόσωποι πέντε επιχειρήσεων και οργανισμών που συνέβαλαν ουσιαστικά στους στόχους του Έργου βραβεύθηκαν, σε μια εκδήλωση που στέφθηκε με τεράστια επιτυχία, έχοντας επετειακό χαρακτήρα, μιας και συμπίπτει με τους εορτασμούς για τα 20 χρόνια λειτουργίας του Πανεπιστημίου.

Η επιλογή των βραβευθέντων καθορίστηκε στη βάση συγκεκριμένων κριτηρίων, μέσω διαδικασίας μοριοδότησης. Οι πέντε (5) οργανισμοί οι οποίοι επιλέχθηκαν μεταξύ διακοσίων ενενήντα (290) άλλων εγχώριων οργανισμών και έλαβαν τιμητική διάκριση ήταν οι εξής, σε αλφαβητική σειρά: Delfi Partners & Company, CYTA, Ίδρυμα Κώστα και Ρίτας Σεβέρη, Νοσοκομείο Τίμιος Σταυρός και Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου (ΘΟΚ).

Η εκδήλωση ξεκίνησε με εισαγωγική ομιλία  από τη Συντονίστρια της Τελετής Βράβευσης, κα  Αθηνά Σκοταρά, Μέλος της Επιτροπής Συντονισμού Έργου και Αναπληρώτρια Εκπρόσωπος Πανεπιστημίου στο Έργο, η οποία προσκάλεσε στη συνέχεια στο βήμα τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου, Γιώργο Παπά για να απευθύνει το χαιρετισμό του. Ο Πρόεδρος αναφέρθηκε στη σημασία της στήριξης  του Πανεπιστημίου από τους οργανισμούς και την Πολιτεία, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στη συνέχιση της κοινής πορείας μεταξύ ακαδημαϊκών, φοιτητών και επιχειρήσεων, η οποία θα ωφελήσει ουσιαστικά την κοινωνία.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου, Καθηγητής Πέτρος Πασιαρδής σε μια ομιλία που έφερε τον τίτλο «20 Xρόνια Καινοτομίας, Δια βίου Μάθησης και Διασύνδεσης με τον Επιχειρηματικό Κόσμο». Ο Πρύτανης αναφέρθηκε στο βαρυσήμαντο ρόλο που διαδραματίζουν τα Πανεπιστήμια στη διαμόρφωση των νέων επιστημόνων, οι οποίοι θα κληθούν να δώσουν λύσεις σε άγνωστα μέχρι σήμερα προβλήματα της αγοράς εργασίας.

Η Προϊσταμένη της Υπηρεσίας Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας του Ανοικτού Πανεπιστημίου και Εκπρόσωπός του στο Έργο, Έλενα Γρηγορίου ανέβηκε με τη σειρά της στο βήμα, αναφερόμενη στα ενθαρρυντικά στατιστικά στοιχεία αναφορικά με τα οφέλη που αποκομίζουν οι εργοδότες και οι φοιτητές από το Έργο, εκφράζοντας τις ευχαριστίες της προς τις επιχειρήσεις, το Συντονιστή του Έργου και τα στελέχη του Γραφείου Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου, Γιώργο Πέτρου και Γεωργία Αργυρού.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με την απονομή των τιμητικών διακρίσεων και την αποφώνηση των βραβευθέντων οργανισμών.

Το βραβείο της Delfi Partners & Company παρέλαβε  o Chief Operations Officer, κ. Παναγιώτης Παστός, οποίος ευχαρίστησε το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, τονίζοντας τις γνώσεις, τις δεξιότητες και τις ικανότητες που αποκτούν οι φοιτητές του, οι οποίες τους επιτρέπουν να αντιμετωπίσουν με επιτυχία τις προκλήσεις της αγοράς εργασίας.

Η Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου, κα Αντιγόνη Παπαφιλίππου παρέλαβε το βραβείο, εκθειάζοντας τον ειδικό σκοπό του Έργου και την επαγγελματική ωριμότητα που επέδειξαν οι φοιτητές του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου κατά την τοποθέτησή τους, σημειώνοντας την ενίσχυση της συνεργασίας των δύο φορέων στο μέλλον. Η κα Παπαφιλίππου συνοδευόταν από τη κα Χριστίνα Μυλωνά - Παρπαρίνου, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, τον κ. Σάββα Κυριακίδη, Καλλιτεχνικό Διευθυντή και την κα Κυριακή Αργυρού, Θεατρολόγο.

Η Εκτελεστική Διευθύντρια του Ιδρύματος Κώστα και Ρίτας Σεβέρη, Δρ. Ρίτα Σεβέρη, παρέλαβε το βραβείο αναφερόμενη στην καλή συνεργασία με το Πανεπιστήμιο και στη συμβολή των νέων επιστημόνων από το χώρο των γραμμάτων και των τεχνών στην περαιτέρω ενίσχυση και διατήρηση της πολιτισμικής κληρονομιάς του τόπου μας. Η Δρ. Σεβέρη συνοδευόταν από τη κα Νατάσα Χαραλάμπους, Λειτουργό Εκπαίδευσης του Ιδρύματος.

Εκ μέρους της CYTA παρέστη η κα. Ελένη Κονιώτη από το Τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού, η οποία αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της διασύνδεσης των φοιτητών με την αγορά εργασίας σε πραγματικό χρόνο, η οποία επιτρέπει την εξοικείωσή τους με τις τεχνολογίες αιχμής στον τομέα των τηλεπικοινωνιών, παράλληλα με τις σπουδές τους. Την κα Κονιώτη συνόδευσε η κα Χρυστάλλα Χαραλάμπους- Κυριακίδου, από το ίδιο Τμήμα.

Τέλος, στο βήμα για την παραλαβή του βραβείου ανέβηκε ο κ. Μάρκος Χριστοδουλίδης, Γενικός Διευθυντής του Νοσοκομείου Τίμιος Σταυρός, ο οποίος επιβεβαίωσε το άρτια δομημένο πλαίσιο συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια με το Γραφείο Διασύνδεσης του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου και το εξατομικευμένο πλάνο κατάρτισης των φοιτητών το οποίο προσφέρεται χάρη στη μέθοδο διάγνωσης αναγκών φοιτητών και επιχειρήσεων που εφαρμόζει το Πανεπιστήμιο.

Το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, ως ένδειξη της εκτίμησής του προς τους εκπροσώπους των οργανισμών, τους παραχώρησε από μία διπλή πρόκληση για την επετειακή μουσική παράσταση «Ζορμπάς» που διοργανώνει σε Λευκωσία και Λεμεσό, στο πλαίσιο των 20 χρόνων λειτουργίας του.

Η τελετή βράβευσης ολοκληρώθηκε με δεξίωση σε ένα θετικό κλίμα αμοιβαίας εκτίμησης, συνεργασίας και οφέλους μεταξύ Πανεπιστημίων, φοιτητών και επιχειρήσεων.

 

  

  

  

  

  

  

  

  

  

 

Δειτε Επισης

Σε τροχία απογείωσης η γραμμή πλεύσης της κυπριακής ναυτιλίας... Παγκοσμίου φήμης ναυτιλιακό σύμπλεγμα η Κύπρος
Συνεργασία U Travel-Capacitor Partners: Ρεκόρ στις online πωλήσεις των ταξιδιωτικών πακέτων του Tomorrowland
7ο Cyprus HealthCare Conference: Η πορεία προς ισότιμο και καθολικό σύστημα υγείας
Η νέα επιστημονική επιτροπή του ΠΑΣΥΚΑΦ
Φαίδωνας Φαίδωνος: Πάνω από 600 οι φοιτητές ΤΕΠΑΚ στην Πάφο τη νέα χρονιά
Τομείς συνεργασίας συζήτησαν Βαφεάδης και Χατζημανώλη με DP World στο Ντουμπάι
Επιχειρηματικό φόρουμ Κύπρου-Εσθονίας: Προώθηση διμερών συνεργασιών
Οι εποπτικές προτεραιότητες της ΕΚΚ για το 2024-Επικέντρωση σε ΚΕΠΕΥ με διασυνοριακές δραστηριότητες
Εργασιακή ευημερία: Βασικός παράγοντας για τη βιώσιμη επιτυχία των οργανισμών
Ανανέωση διεθνούς διαπίστευσης EFMD για το Πρόγραμμα ΜΒΑ του Πανεπιστημίου Κύπρου