ΕΑΣ: Πραγματοποίησε σεμινάριο για τους παρόχους στοιχήματος

Με επιτυχία στέφθηκε το εκπαιδευτικό σεμινάριο για τους παρόχους υπηρεσιών στοιχήματος που πραγματοποίησε η Εθνική Αρχή Στοιχημάτων (ΕΑΣ), στο πλαίσιο της 5ης Εβδομάδας Ασφαλούς Παιχνιδιού (3-9 Οκτωβρίου 2022).

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 4 Οκτωβρίου 2022, στα γραφεία της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων με εκπαιδεύτρια τη Laura DaSilva, ειδική σε θέματα βιωσιμότητας και τυχερών παιχνιδιών, κάτω από τον τίτλο: «Safer Gambling, Sustainability or ESG, what does it all mean for us?».

Στόχος του σεμιναρίου ήταν η εκπαίδευση των παρόχων στοιχήματος, ώστε να υιοθετήσουν βέλτιστες πρακτικές σε θέματα βιωσιμότητας, διασφαλίζοντας αφενός την εύρυθμη λειτουργία και την ανάπτυξή τους και αφετέρου την προστασία των παικτών και του κοινού ευρύτερα από την παθολογική ενασχόληση με το στοίχημα.

«Να κάνουν καλά, κάνοντας καλό – Do well by doing good»,  ήταν το μήνυμα της εκπαιδεύτριας αναδεικνύοντας ότι οι συμμετέχοντες στο σεμινάριο εκπαιδεύτηκαν στις βέλτιστες πρακτικές που μπορούν να εφαρμόζουν για να μπορούν να λειτουργούν αποτελεσματικά και με θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία. Στόχος είναι η θωράκιση των υπηρεσιών που προσφέρονται με ακόμη περισσότερα εργαλεία, που διασφαλίζουν το ασφαλές παιχνίδι.

Το σεμινάριο ασχολήθηκε εκτενώς με το γιατί μια εταιρεία θα πρέπει να προχωρεί στην υιοθέτηση και εφαρμογή των πιο σύγχρονων εργαλείων, αλλά και πώς μπορεί να επιτύχει το στόχο αυτό. Όπως επεσήμανε η Πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων κ. Ιωάννα Φιάκκου, οι πάροχοι στοιχήματος θα πρέπει να δημιουργήσουν περιβάλλοντα και συνθήκες που να είναι ευνοϊκά για την πρόληψη της εμφάνισης επιβλαβών συνεπειών.

H Εβδομάδα Ασφαλούς Παιχνιδιού αποσκοπεί στην ενημέρωση των παικτών και του κοινού ευρύτερα για την ασφαλή ενασχόληση με το στοίχημα και τα τυχερά παιχνίδια. Μέσα από μια σειρά από δράσεις, η ΕΑΣ επικεντρώνεται τόσο στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για την ασφαλή συμμετοχή στο στοίχημα και τα τυχερά παιχνίδια, όσο και στην εμπλοκή και κινητοποίηση όλων των εμπλεκόμενων μερών για τη δημιουργία ενός προστατευτικού περιβάλλοντος που να αποτρέπει προβληματικές συμπεριφορές.

Όραμα της Αρχής είναι να καταστεί η Κύπρος ένα δίκαιο και ασφαλές κέντρο ανάπτυξης και καινοτομίας στον τομέα των τυχερών παιχνιδιών, με βασικό άξονα την προστασία των παικτών και την ευημερία του κοινωνικού συνόλου.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αντλήσουν πληροφορίες για το ασφαλές παιχνίδι μέσω της ιστοσελίδας www.safergambling.gov.cy. Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα της 5ης Εβδομάδας Ασφαλούς Παιχνιδιού στην ιστοσελίδα www.sgw.cy.

Δειτε Επισης

Ρένος Φωκάς: Τα καινοτόμα έργα είναι αυτά που έχουμε στόχο να διεκπεραιώσουμε (vid)
ΚΝΕ: Χαιρετίζει την έγκριση του νόμου Net-Zero Industry από την Ευρωβουλή
Τα πρώτα στιγμιότυπα από τα 16α IΝ Business Awards(vid)
Πανίκος Νικολάου: Αυτό το βραβείο ανήκει στους 2722 συναδέλφους στην Τράπεζα Κύπρου (vid)
Άρτεμις Αντωνιάδου: Αναγνώριση της πορείας και της προσπάθειάς μου το βραβείο στα ΙΝ Business Awards (vid)
Η CNP Ασφαλιστική τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας και Υγείας
Πάνω από τον μέσο όρο της Ε.Ε. η απασχόληση στην Κύπρο-Τρίτη σε υπερειδίκευση εργαζομένων
Σε αυξητική τάση η αδήλωτη και παράνομη εργασία-Η έκκληση Παναγιώτου στους εργοδότες και τα νέα μέτρα
Ανάγκη για τον τουριστικό τομέα-«Δεν μπορούμε χωρίς ξένα εργατικά χέρια και αυτό αποδεικνύεται από τους αριθμούς»
Εγκαίνια του Έργου «Κέντρο Επιχειρηματικής Καινοτομίας-Συνοικία Πολιτιστικών και Δημιουργικών Βιομηχανιών» (vid)