Μια νέα ιστορία συνταξιοδότησης

InBusinessNews  05/10/2022 10:27
Μια νέα ιστορία συνταξιοδότησης

Μια νέα ιστορία συνταξιοδότησης

InBusinessNews  05/10/2022 10:27

Οι άνθρωποι εξελίσσονται μέσα από τη ζωή. Παράλληλα, προσδοκούν ότι θα έρθει μια στιγμή που θα μπορέσουν να συνταξιοδοτηθούν και να απολαύσουν τους καρπούς των κόπων τους.

Για ορισμένους πολίτες η κρατική σύνταξη είναι επαρκής στο να παρέχει ένα βασικό επίπεδο εισοδήματος. Άλλοι μπορεί να έχουν την ευκαιρία να συσσωρεύσουν πλούτο χωρίς να χρησιμοποιούν συνταξιοδοτικά προγράμματα - ίσως μέσω των επιχειρηματικών τους εγχειρημάτων ή άλλων περιουσιακών στοιχείων. Αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι θα θέλουν να συμπληρώσουν αυτό που έχουν με κάποια μορφή συνταξιοδοτικού συστήματος. Πολλοί εργοδότες έχουν επίσης την άποψη ότι, ενώ οι εργαζόμενοί τους εργάζονται, θα πρέπει να αποκτήσουν δικαίωμα σε σύνταξη όταν συνταξιοδοτηθούν.

Όποια κι αν είναι η κατάσταση του καθενός, οι αποφάσεις που λαμβάνονται κατά την περίοδο εργασίας πολλές φορές θα καθορίσει και την ποιότητα της ζωής μετά τα εξήντα.

Το τι θα ήταν καλό να πράξουν πολίτες, ιδιωτικοί Οργανισμοί και Πολιτεία θα απαντηθεί μέσω κορυφαίων ειδικών από Κύπρο και εξωτερικό, κατά τη διάρκεια του 13ου Συνταξιοδοτικού Φόρουμ που θα πραγματοποιηθεί στις 3 Νοεμβρίου στο Hilton Nicosia.

Επάρκεια και βιωσιμότητα
Ο Falco Valkenburg, Independent Consulting Actuary από την Ολλανδία, θα αποτελέσει μία από τις σπουδαίες προσωπικότητες που θα παραστούν στο Φόρουμ και που θα μιλήσουν για την ζωή πριν και μετά τη σύνταξη.

Ο ομιλητής θα αφηγηθεί «Μια νέα ιστορία συνταξιοδότησης» και όπως λέει και ο τίτλος της ομιλίας του θα εξηγήσει στους συμμετέχοντες το πώς δημιουργούν μια ζωή από την οποία δεν θέλουν να συνταξιοδοτηθούν. Μια ζωή με επάρκεια και προσωπική ικανοποίηση.

Ποιος είναι ο Valkenburg
Ο Falco, εξελέγη στην Ολλανδία στις 30 Σεπτεμβρίου 2014 «Αναλογιστής της Χρονιάς 2014». Με περισσότερα από 35 χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας σε μεγάλες εταιρείες συμβούλων (Towers Watson και άλλες) έχει αποκτήσει βαθιά τεχνογνωσία στον τομέα των συντάξεων. Είναι εθελοντής από το 1999 στη Αναλογιστική Ένωση της Ευρώπης της και από τον Οκτώβριο του 2005 έως τον Οκτώβριο του 2021 υπήρξε στο Διοικητικό Συμβούλιό της. Είναι επίσης Occupational Pension Stakeholder Group of the European Insurance and Occupational Pensions Authority (EIOPA). Ο Falco πιστεύει ότι υπάρχει αυξανόμενη ανάγκη για καινοτομία στις συντάξεις. Τον απασχολεί ιδιαίτερα η σύνδεση μεταξύ των έξι P: People, Planet, Profit, Pneuma, Pension και Pride. Υποστηρίζει δύο πρωτοβουλίες ως επενδυτής: το PensioenPod, ένα εργαλείο ολιστικής επικοινωνίας με επίκεντρο τον καταναλωτή και το Vive, η προσφορά σε κάθε άτομο ενός προσαρμοσμένου προγράμματος αποταμίευσης συνταξιοδότησης με μέγιστο έλεγχο και ευελιξία.

Το Φόρουμ
Σημαντικοί ομιλητές της βιομηχανίας θα καταπιαστούν με τις πιο πρόσφατες εξελίξεις του συνταξιοδοτικού οικοσυστήματος κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου. Μέσω αναλύσεων και εμπεριστατωμένων παρουσιάσεων, εμπειρογνώμονες, αξιωματούχοι και διευθυντικά στελέχη Οργανισμών από την Κύπρο και το εξωτερικό, θα εμβαθύνουν στα σημαντικότερα θέματα του τομέα προσφέροντας στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να ενημερωθούν για σημαντικά ζητήματα που ήδη αντιμετωπίζουν ή θα κληθούν να χειριστούν στο εγγύς μέλλον.

Ακροατήριο
Το Συνέδριο ενδιαφέρει Μέλη διαχειριστικών επιτροπών, Ταμείων Προνοίας και Συντάξεως, Διευθυντικό Προσωπικό, Συμβούλους Ταμείων και Διαχειριστές κεφαλαίων. Αφορά επίσης χρηματοοικονομικούς  οργανισμούς,  Λογιστικά γραφεία, Δικηγόρους και νομικούς σύμβουλους Αναλογιστικούς οίκους, Αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες και Στελέχη ανθρώπινου δυναμικού.

Πληροφορίες
Χορηγοί: Eurobank Cyprus,  iHub
Οργανωτές:  ΑΟΝ, ΙΜΗ
Χορηγοί Επικοινωνίας: περιοδικό GOLD, περιοδικό ΙΝ Βusiness και πόρταλ REPORTER

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές, επικοινωνήστε με την ΙΜΗ:
Τηλέφωνο: 22505555 │ Φαξ: 22679820
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com
Ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας