Staycaee: Επαναπροσδιορίζοντας την εμπειρία ενοικίασης

Σε μια εποχή που όλα αλλάζουν, οι ιδρυτές της Staycaee εντόπισαν την ανάγκη για ευέλικτες περιόδους ενοικίασης διαμερισμάτων. Σήμερα, προσφέρουν μια… hotel like εμπειρία, που αρχίζει από την αναζήτηση και την επιλογή και συνεχίζεται με μια απλή διαδικασία, που οδηγεί στην κράτηση και τη διαμονή. Οι δύο Co-Founders, Δημήτρης Παπαδόπουλος και Γιάννης Χριστοδούλου, μας μίλησαν για τις εργασίες αλλά και για το όραμά τους να δημιουργήσουν ένα πανευρωπαϊκό δίκτυο διαμερισμάτων, που να διέπεται από το σκεπτικό της ευελιξίας στη χρονική διάρκεια της ενοικίασης.

 

Ποια είναι η φιλοσοφία πίσω από τη δημιουργία της Staycaee και τι καινούργιο φέρνει στην αγορά;

Δημήτρης Παπαδόπουλος: Η Staycaee είναι μια startup, που έκανε τα πρώτα της βήματα στις αρχές του 2022 στον χώρο του Proptech. Η εταιρεία μας έρχεται να ανακαλέσει τον τρόπο που επιλέγαμε μέχρι στιγμής να ζούμε, παρέχοντας ένα παγκύπριο δίκτυο επιπλωμένων και πλήρως εξοπλισμένων διαμερισμάτων για μεσοπρόθεσμη ενοικίαση. Με τη χρήση της τεχνολογίας η εμπειρία των ενοικιαστών αλλάζει, αφού έχουν πλέον τη δυνατότητα να απολαμβάνουν μια εμπειρία ενοικίασης ποιοτική, εύκολη και λιγότερο χρονοβόρα.


Η εταιρεία προσφέρει μια πρωτόγνωρη ευελιξία όσον αφορά τις περιόδους ενοικίασης. Πείτε μας περισσότερα για το σκεπτικό πίσω από αυτή την καινοτομία.

Γιάννης Χριστοδούλου: Έχουμε παρατηρήσει ότι η γενιά των millennials είναι μια γενιά ασυμβίβαστη. Μια γενιά που αποφεύγει τις δεσμεύσεις και την αγορά μόνιμης κατοικίας, ενώ συχνά ταξιδεύει από πόλη σε πόλη. Η εικόνα αυτή, μετά τον covid-19, έγινε ακόμη πιο έντονη, καθώς σιγά σιγά έχει υιοθετηθεί η τηλεργασία, με αποτέλεσμα να μπορεί κανείς πιο εύκολα να εργάζεται από διάφορα μέρη του κόσμου. Έτσι, λοιπόν, εντοπίζοντας την ανάγκη για ευέλικτες περιόδους ενοικίασης, δίνουμε τη δυνατότητα στους ενοικιαστές μας να ενοικιάζουν από ένα μήνα μέχρι ένα χρόνο.


Αντιλαμβανόμαστε ότι τοποθετείστε μεταξύ βραχυχρόνιων και μακροχρόνιων μισθώσεων. Υπάρχει ενδιαφέρον για μεσοπρόθεσμες μισθώσεις και από ποιους;

Δ.Π.: Ενδιαφέρον υπάρχει κυρίως από επιχειρηματίες του εξωτερικoύ, που επιλέγουν να μεταφέρουν τις εταιρείες τους στην Κύπρο για επαγγελματικούς λόγους καθώς επίσης και από τους Digital Nomads, οι οποίοι προτιμούν να δουλεύουν από χώρα σε χώρα κι αποτελούν ένα μεγάλο trend της γενιάς μας. Επίσης, μετά τον πόλεμο Ουκρανίας - Ρωσίας έχουμε παρατηρήσει ενδιαφέρον και από εταιρείες τεχνολογίας ουκρανικών, ρωσικών αλλά και λευκορωσικών συμφερόντων, που επέλεξαν να μεταφερθούν στην Κύπρο.


Κάθε ένοικος μπορεί να κλείσει τη διαμονή του από την ιστοσελίδα σας όπως ακριβώς θα έκανε με τις διακοπές του. Είναι πράγματι τόσο απλό;

Γ. Χ.: Η διαδικασία ενοικίασης διαδικτυακά είναι όντως πολύ απλή. Το μόνο που πρέπει να κάνουν οι ενδιαφερόμενοι, είναι να επισκεφτούν την ιστοσελίδα μας - www.staycaee.com - και να διαλέξουν το διαμέρισμα της αρεσκείας τους για τη χρονική περίοδο που επιθυμούν.

Με τη βοήθεια της τεχνολογίας μπορούν να κάνουν απευθείας κράτηση, μέσα από την ιστοσελίδα μας, χωρίς να χρειάζεται να επισκεφτούν το διαμέρισμα, καθώς έχουν διαδικτυακά στη διάθεσή τους 3Dtour, floorplans και φωτογραφικό υλικό. Η διαδικασία πληρωμής και υπογραφής των συμβολαίων μπορεί να γίνει, επίσης, διαδικτυακά.


Διαχειρίζεστε μόνο δικά σας ακίνητα ή και τρίτων; Μπορούν να σας προσεγγίσουν ιδιοκτήτες για συνεργασία;

Δ.Π.: Φυσικά. Η Staycaee υπογράφει και μακροπρόθεσμες μισθώσεις τριών έως πέντε χρόνων. Στο πλαίσιο αυτό διαμορφώνει τα διαμερίσματα με βάση τις προδιαγραφές της, τα επιπλώνει και τα εξοπλίζει πλήρως με οικιακά σκεύη και συσκευές τεχνολογίας, δίνοντας τους έτσι μια επιπρόσθετη αξία. Στη συνέχεια τα διαμερίσματα αυτά διατίθενται για μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες περιόδους ενοικίασης. Μέσα από τη συνεργασία αυτή, οι ιδιοκτήτες ακινήτων όχι μόνο εξασφαλίζουν το μηνιαίο τους εισόδημα αλλά παράλληλα αποφεύγουν την ταλαιπωρία συντήρησης και εύρεσης ενοικιαστών για τα ακίνητα τους.


Σε ποιο κοινό απευθύνεται η Staycaee και τι να περιμένει ένας ένοικος από το διαμέρισμα το οποίο ενοικιάζει;

Γ.Χ.: Όπως έχουμε προαναφέρει, η Staycaee απευθύνεται κυρίως στη γενιά των Digital Nomads καθώς επίσης και σε επιχειρηματίες από το εξωτερικό, που επιλέγουν να δραστηριοποιηθούν στην Κύπρο. Τα διαμερίσματά μας παρέχουν μια hotel like εμπειρία, καθώς είναι πλήρως εξοπλισμένα.

Διαθέτουν από σκεύη κουζίνας μέχρι συσκευές τεχνολογίας, όπως bluetooth ηχεία. Είμαστε σε μια διαδικασία, κατά την οποία σιγα σιγά δημιουργούμε επιπρόσθετες υπηρεσίες, όπως καθαρισμού και άλλες, για να ενισχύσουμε αυτή την εμπειρία.


Οι ένοικοι έχουν επίσης καθημερινή εξυπηρέτηση μέσω ενός ειδικού application. Πώς λειτουργεί και γιατί ήταν σημαντικό για εσάς, να παρέχετε αυτό το extra feature;

Δ. Π.: Για εμάς, από την πρώτη στιγμή ήταν πολύ σημαντικό να προσφέρουμε στους ενοικιαστές μας εμπειρία ξενοδοχείου σε ένα ολότελα δικό τους διαμέρισμα. Μέσα από την ειδική πλατφόρμα εξυπηρέτησης έχουν τη δυνατότητα επικοινωνίας με την ομάδα υποστήριξης επί 24ώρου βάσεως. Η συγκεκριμένη πλατφόρμα είναι και application, με αποτέλεσμα να μπορούν να τη διαχειρίζονται πολύ εύκολα και από το κινητό τους.


Σε ποιες πόλεις δραστηριοποιήστε; Υπάρχουν πλάνα και για το εξωτερικό;

Γ. Χ.: Στην παρούσα φάση δραστηριοποιούμαστε σε Λεμεσό, Λάρνακα και Πάφο με πάνω από 80 ακίνητα στην κατοχή μας. Στα άμεσα μας σχέδια είναι η εξάπλωση για αρχή στην Κεντρική Ευρώπη, όπου είμαστε ήδη σε διαδικασία εξεύρεσης στρατηγικών επενδυτών για τη στήριξη της προσπάθειας αυτής.

Όραμα μας είναι να δημιουργήσουμε ένα πανευρωπαϊκό δίκτυο διαμερισμάτων, που θα ενώνει ανθρώπους με τον ίδιο τρόπο σκέψης. Στόχος μας για το 2023 είναι να φτάσουμε τα 350 διαμερίσματα στην Ευρώπη, δίνοντας την ευκαιρία στους ενοικιαστές μας να μετακινούνται στα ακίνητα της Staycaee από πόλη σε πόλη. Παράλληλα, έχουμε ξεκινήσει τη δημιουργία ενός community ανά πόλη, οργανώνοντας διάφορα events κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

Δειτε Επισης

Καρδιοχειρουργοί του Mediterranean Hospital παρακολούθησαν διάλεξη του διακεκριμένου καθηγητή Claus Preusse
Άνευ ανθυποψηφίου συνεχίζει στη θέση του γενικού γραμματέα της ΠΑΣΥΔΥ ο Στρατής Ματθαίου
Η Golden Gallery by Kapatays δίπλα στα Μωρά Θαύματα
Εκδήλωση Ασφάλειας και Υγείας 2024: «Δεν υπάρχει άλλος χρόνος-Εξασφαλίζουμε υγιή και ασφαλή εργασία τώρα»
Η New Deal και η Rakuten Viber λανσάρουν επίσημη συνεργασία για την αγορά της Κύπρου
Η 1η ΕΜΟΔΕ του Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδος εκπαιδεύει Εθελοντές του SupportCY
Μαρία Δημητρίου: Η δύναμη της τηλεόρασης
Πώς η τεχνολογία μεταμορφώνει τον ιατρικό τομέα
Coca-Cola HBC Κύπρου: Στηρίζει με πράξεις αγάπης και φροντίδας, τη δράση «Πακέτα Αγάπης» του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού
CyEmployers: Διασύνδεση δεξιοτήτων που αποκτούνται από την Ανώτερη Εκπαίδευση με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας