Άνοιξε η αυλαία της 5ης Εβδομάδας Ασφαλούς Παιχνιδιού

  03/10/2022 17:58
Άνοιξε η αυλαία της 5ης  Εβδομάδας Ασφαλούς Παιχνιδιού

Άνοιξε η αυλαία της 5ης Εβδομάδας Ασφαλούς Παιχνιδιού

  03/10/2022 17:58

Με τη διεξαγωγή του 5ου Συνεδρίου Ασφαλούς Παιχνιδιού άνοιξε σήμερα η αυλαία της Εβδομάδας Ασφαλούς Παιχνιδιού, στο πλαίσιο της οποίας θα πραγματοποιηθούν μία σειρά από δράσεις και εκδηλώσεις. Η πέμπτη Εβδομάδα, που θα ολοκληρωθεί στις 9 Οκτωβρίου, πραγματοποιείται κάτω από το σύνθημα «Παιχνίδι είναι θέλει όρια», στέλνοντας το μήνυμα ότι το παιχνίδι πρέπει να παραμένει ευχάριστο, υγιές και εντός ορίων.

Η ΕΑΣ, μέσα από την Εβδομάδα Ασφαλούς Παιχνιδιού, στοχεύει στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού, καθώς επίσης την εμπλοκή και κινητοποίηση όλων των εμπλεκόμενων μερών στην προσπάθεια προώθησης της ασφαλούς συμμετοχής στα τυχερά παιχνίδια και προστασίας του κοινού από τις συνέπειες της προβληματικής ενασχόλησης με τα τυχερά παιχνίδια. 

Μιλώντας στο 5ο Συνέδριο Ασφαλούς Παιχνιδιού, η Πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων, κ. Ιωάννα Φιάκκου ανέδειξε ότι μετά από δύο χρόνια πανδημίας το ποσοστό των εσόδων από τη στοιχηματική δραστηριότητα το 2021 ανήλθε στο 3,34% του ΑΕΠ, φθάνοντας στα προ της πανδημίας επίπεδα.

Η Πρόεδρος της Αρχής ανέλυσε τις στρατηγικές επιδιώξεις της ΕΑΣ και αναφέρθηκε στις επίκαιρες και ευέλικτες πολιτικές που εφαρμόζει, αναδεικνύοντας ότι αφουγκράζονται τόσο την ανάγκη για προστασία των παικτών όσο και τη βιώσιμη ανάπτυξη του κλάδου των τυχερών παιχνιδιών. 

«Ακρογωνιαίος λίθος της Αρχής είναι να συνεχίσει να κατέχει ηγετικό ρόλο στην ανάπτυξη του τομέα, για την οικοδόμηση συνθηκών μακροχρόνιας οικονομικής ευημερίας και βιωσιμότητας, έχοντας πάντοτε στην κορυφή των προτεραιοτήτων της την προστασία του κοινωνικού συνόλου, την εξάλειψη της παρανομίας στον τομέα, αλλά και την παρεμπόδιση και καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, χωρίς οποιεσδήποτε εκπτώσεις», τόνισε η κ. Φιάκκου.

Αναφέρθηκε επίσης εκτενώς στα μέτρα που εφαρμόζει και θα εφαρμόσει το επόμενο χρονικό διάστημα η Αρχή για αποτελεσματική ρύθμιση της αγοράς και για τη διασφάλιση της προστασίας των παικτών, όπως είναι η πλατφόρμα καθολικού αυτοαποκλεισμού, η  διαβούλευση με σκοπό την υιοθέτηση Προτύπου Ασφαλούς Παιχνιδιού καθώς και το Safer Gambling Virtual Center.

Η κ. Φιάκκου από το βήμα του 5ου Συνεδρίου ανακοίνωσε ότι το επόμενο χρονικό διάστημα η Αρχή θα καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση στον Υπουργό Υγείας σχετικά  με το σχεδιασμό, ανάπτυξη και υλοποίηση δράσεων πρόληψης και έγκαιρης παρέμβασης επί του κινδύνου ή των διαταραχών συμπεριφοράς σε σχέση με το στοίχημα και το τυχερό παιχνίδι μεταξύ των ατόμων που λαμβάνουν φροντίδα εντός του ΓεΣΥ.

4340518580909417 IMG 0291

Χαιρετισμό στο συνέδριο απηύθυνε και ο Yπουργός Υγείας κ. Μιχάλης Χατζηπαντέλα ο οποίος εξήρε το έργο που επιτελεί η ΕΑΣ τονίζοντας ότι υπηρετεί τη δημόσια υγεία. «Μέσα από το αξιόλογό σας έργο έχετε επιτύχει σε μεγάλο βαθμό τη διασφάλιση του ασφαλούς παιχνιδιού», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Η ενημέρωση των άμεσα ενδιαφερομένων ατόμων, του κοινού που αγαπά τα τυχερά παιχνίδια, αλλά και όσων εμπλέκονται σε αυτά, η προσφορά συμβουλευτικής καθοδήγησης, η σωστή ενημέρωση για το αρνητικό αλλά και το θετικό αντίκτυπο των τυχερών παιχνιδιών, η διαφώτιση για τον τρόπο αυτοπροστασίας και αποτροπής από τον εθισμό, η δημιουργία φιλικού / κοινωνικού περιβάλλοντος στους χώρους όπου πραγματοποιείται το στοίχημα και τα τυχερά παιχνίδια είναι μεταξύ άλλων κάποιοι τρόποι προσέγγισης και προώθησης της δημόσιας υγείας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι, στο πλαίσιο του Συνεδρίου έγινε ενημέρωση και συζήτηση με τη συμμετοχή καταξιωμένων ακαδημαϊκών, επαγγελματιών και εκπροσώπων των αρμόδιων φορέων για το στοίχημα και τα τυχερά παιχνίδια και την ασφαλή ενασχόληση με αυτά, την αξιολόγηση των κινδύνων και τη χρήση της τεχνολογίας για ενίσχυση της προστασίας των παικτών, την υιοθέτηση νέων τεχνολογιών για την προστασία τους, την προσέγγιση της δημόσιας υγείας στο ασφαλές παιχνίδι κ.α.

4340518575605451 IMG 0441

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αντλήσουν πληροφορίες για το ασφαλές παιχνίδι μέσω της ιστοσελίδας www.safergambling.gov.cy. Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα της 5ης Εβδομάδας Ασφαλούς Παιχνιδιού στην ιστοσελίδα www.sgw.cy.

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας