Νέες πρακτικές από τα καζίνο για ασφαλέστερο παιχνίδι

Οι πρακτικές που επιτρέπουν ασφαλές για το κοινό παιχνίδι βρέθηκαν ενώπιον συζήτησης στρογγυλής τραπέζης κατά το 5ο Συνέδριο Ασφαλούς Παιχνιδιού που πραγματοποίησε στη Λευκωσία η Εθνική Αρχή Στοιχημάτων(ΕΑΣ).

Στο πάνελ έλαβαν μέρος οι Laura DA SILVA, SGCertified.com, Sustainability and Gambling, Παναγιώτης Σκύρλας, Head of Information Security and Compliance της Kaizen Gaming, η Maryna Panchenko, Interim CEO της Parimatch και η Πηνελόπη Γεωργίου, Responsible Gaming Manager της Melco Resorts & Entertainment

Την αρχή έκανε η Laura DA SILVA, η οποία μίλησε για τα στάδια στα οποία βρίσκονται οι οργανισμοί και ιδιωτικές εταιρείες της βιομηχανίας, με την πρώτη να ξεκινά από το τι μέτρα πρέπει να ληφθούν και το τελευταίο να καταλήγει στο πώς ο τομέας μπορεί να συμβάλει στη βιωσιμότητα και να έχει θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία. "Οι οργανισμοί αν θέλουν να παν μακριά, πρέπει να έχουν όραμα και να μην θέλουν να κάνουν μόνο τα βασικά", ήταν το μήνυμά της.

Ο Παναγιώτης Σκύρλας μιλώντας για όρια και περιορισμούς είπε πως ο έλεγχος είναι στον πελάτη. Υπάρχουν εργαλεία μέσω των οποίων πελάτης μπορεί να ρυθμίσει τις κινήσεις του. εξήγησε. Όλες αυτές οι έξυπνες λύσεις που παρέχει η τεχνολογία βοηθούν τον πελάτη. Ο περιορισμός στα προϊόντα είναι, ωστόσο, κάτι που κατά τον κ.Σκύρλα δεν ενδείκνυται. Μάλιστα, σύμφωνα με τον επικεφαλής τέτοιοι περιορισμοί αυξάνουν τις πιθανότητες οι παίκτες να καταφύγουν στο παράνομο στοίχημα.

Η Maryna Panchenko τόνισε από πλευράς της ότι η ισορροπία είναι το μυστικό της επιτυχίας. "Αν βάλεις υπερβολικό έλεγχο στο περιβάλλον ή ελάχιστο αυτό θα καταστραφεί. Πρέπει να υπάρχει ισορροπία στις διαδικασίες που θεσμοθετούνται", είπε. Υπάρχει πάντα ένα θέμα όταν μπαίνουν όρια, αλλά πρέπει να υπάρχει μια «αρμονία», συνέχισε. «Φυσικά και υπάρχουν μειονεκτήματα από τα όρια που τίθενται όμως υπάρχουν και οφέλη», συμπλήρωσε.

Η Πηνελόπη Γεωργίου δήλωσε ότι η Melco, ως εταιρεία αισθάνεται την ευθύνη να βοηθά τους πελάτες στην πρόληψη και να τους στηρίζει. "Με τη βοήθεια της ΕΑΣ έχουμε διάφορες στρατηγικές", κάνοντας αναφορά σε διαδικασίες που απαγορεύουν είσοδο πελατών για έξι μήνες, ενώ πλέον ενδέχεται να γίνει παράταση του χρόνου που επιτρέπει είσοδο. Οι περιορισμοί, οι διαδικασίες που καλείται να ακολουθήσει το προσωπικό και άλλες ενέργειες της εταιρείας αναλύθηκαν εκτενώς από την κ. Γεωργίου.

Τη συζήτηση συντόνισε ο Dr. Joerg Hofmann, Senior Partner with MELCHERS law firm, Head of the firm’s Betting and Gaming Group.

Δειτε Επισης

Κοινό μέτωπο Κυβέρνησης-κοινωνικών εταίρων κατά της αδήλωτης εργασίας...Η αυξητική τάση και τα μέτρα
Το Ιsland Charitable Foundation δέχεται αιτήσεις για το ακαδημαϊκό έτος 2024-25
Ανεβαίνουν ξανά οι τόνοι στον τομέα της παραγωγής χαλλουμιού-Σημείο τριβής η ποσόστωση
Απογευματινή εκδήλωση της Gaggenau στη Λευκωσία
Εκδήλωση στο ΤΕΠΑΚ με θέμα «Ευρωεκλογές 2024: Οι νέοι/νέες στην πρώτη γραμμή»
The Glowmorous Dinner: Φιλανθρωπικό δείπνο από το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα και τη Μαρίνα Αγίας Νάπας
Ανέκαμψαν τα έσοδα από τον τουρισμό-Ετήσια αύξηση 15% τον Φεβρουάριο
Ξένοι ομιλητές στο 9ο Cyprus Professional Services Conference
Μακρύς ο...δρόμος για την ηλεκτροκίνηση στην Κύπρο-Από τα χαμηλότερα στην Ε.Ε. το ποσοστό των ηλεκτρικών οχημάτων
Το 7ο Cyprus HealthCare Conference ακτινογραφεί το ΓεΣΥ