Infocredit Group: Υποστηρικτής της 5ης Εβδομάδας Ασφαλούς Παιχνιδιού

Δελτίο Τύπου  28/09/2022 15:30
Infocredit Group: Υποστηρικτής της 5ης Εβδομάδας Ασφαλούς Παιχνιδιού

Infocredit Group: Υποστηρικτής της 5ης Εβδομάδας Ασφαλούς Παιχνιδιού

Δελτίο Τύπου  28/09/2022 15:30

H Infocredit Group, κορυφαίος πάροχος λύσεων σε θέματα διαχείρισης πιστωτικού κινδύνου και κανονιστικής συμμόρφωσης σε σχέση με το ξέπλυμα χρήματος, συμπεριλαμβάνεται ανάμεσα στους υποστηριχτές της 5ης Εβδομάδας Ασφαλούς Παιχνιδιού.

Με κεντρικό μήνυμα «Παιχνίδι είναι θέλει όρια», η Εθνική Αρχή Στοιχημάτων (ΕΑΣ) διοργανώνει για πέμπτη συνεχή χρονιά την Εβδομάδα Ασφαλούς Παιχνιδιού, από τις 3 μέχρι τις 9 Οκτωβρίου 2022.

Στόχος της Εβδομάδας Ασφαλούς Παιχνιδιού είναι η ενημέρωση των παικτών και του κοινού ευρύτερα για την ασφαλή ενασχόληση με το στοίχημα και τα τυχερά παιχνίδια. Μέσα από μια σειρά από δράσεις, η ΕΑΣ στοχεύει τόσο στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για την ασφαλή συμμετοχή στο στοίχημα και τα τυχερά παιχνίδια, όσο και στην εμπλοκή και κινητοποίηση όλων των εμπλεκόμενων μερών για τη δημιουργία ενός προστατευτικού περιβάλλοντος που να αποτρέπει προβληματικές συμπεριφορές.

Το έναυσμα της Εβδομάδας Ασφαλούς Παιχνιδιού θα δοθεί με το 5ο Συνέδριο Ασφαλούς Παιχνιδιού και καθ’ όλη τη διάρκεια της Εβδομάδας θα πραγματοποιηθούν πολυεπίπεδες δράσεις όπως: παρουσιάσεις, εκπαιδευτικά σεμινάρια, βιωματικά εργαστήρια, διαδραστικά παιχνίδια κ.α.. Μέσα από τις διάφορες δράσεις, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ενημερωθεί και να συζητήσει για τους τρόπους ασφαλούς συμμετοχής στα τυχερά παιχνίδια, τα εργαλεία αυτοπροστασίας που έχει στη διάθεσή του ένας παίκτης, τους κινδύνους της προβληματικής ενασχόλησης και τις επιβλαβείς συνέπειες στην κοινωνία, καθώς επίσης να ενημερωθεί για τρόπους βοήθειας και θεραπείας.

Ειδικότερα, η ΕΑΣ μέσα από τις δράσεις της, θα καλέσει το κοινό να προβληματιστεί για τη σχέση του με τα τυχερά παιχνίδια. Να νιώσει, να δει, να ακούσει, να σκεφτεί, να αναρωτηθεί και να καταλήξει σε συμπεράσματα με βασικό ζητούμενο να παραμείνει το παιχνίδι ευχάριστο, υγιές και εντός ορίων.

Η Πρόεδρος της ΕΑΣ, Ιωάννα Φιάκκου δήλωσε: «Στόχος μας, παράλληλα με την βιώσιμη ανάπτυξη του τομέα, να ενισχύσουμε την προστασία των παικτών και να διασφαλίσουμε τη δημόσια υγεία, μέσα από την εφαρμογή μηχανισμών πρόληψης και την καλλιέργεια νοοτροπίας ασφαλούς παιχνιδιού. Σε αυτό το πλαίσιο, έχουμε καθιερώσει την Εβδομάδα Ασφαλούς Παιχνιδιού, η οποία, έχει πλέον εξελιχθεί σε θεσμό».

Η κα. Φιάκκου ανέδειξε ότι η Εβδομάδα Ασφαλούς Παιχνιδιού λειτουργεί ως μία πλατφόρμα ενημέρωσης και ανάπτυξης εποικοδομητικού διαλόγου για το Ασφαλές Παιχνίδι, μέσα από την ανάπτυξη συνεργειών ανάμεσα σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς στον τομέα των τυχερών παιχνιδιών και της δημόσιας υγείας. «Η ΕΑΣ εστιάζει στο ασφαλές παιχνίδι και προάγει μια νέα αντίληψη όσον αφορά την ευθύνη της πολιτείας και των παρόχων τυχερών παιχνιδιών.

Συγκεκριμένα, αναδεικνύεται ότι πέραν της ατομικής ευθύνης, υπάρχει σαφής ευθύνη τόσο στην πολιτεία και στα όργανά της όσο και στους παρόχους τυχερών παιχνιδιών αλλά και σε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη στον κλάδο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αντλήσουν πληροφορίες για το ασφαλές παιχνίδι μέσω της ιστοσελίδας www.safergambling.gov.cy, ενώ το αμέσως επόμενο διάστημα θα δοθούν περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα της 5ης Εβδομάδας Ασφαλούς Παιχνιδιού, μέσω της ιστοσελίδας www.sgw.cy

Παιχνίδι είναι, θέλει όρια

Η Εθνική Αρχή Στοιχημάτων αποτελεί νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου και διέπεται από τον περί Στοιχημάτων Νόμο του 2019. Η Αρχή είναι αρμόδια για την αδειοδότηση, ρύθμιση και εποπτεία της στοιχηματικής δραστηριότητας που διεξάγεται εντός της Δημοκρατίας. Επιπρόσθετα, η Αρχή έχει την αρμοδιότητα για συνεργασία και συζήτηση με αρμόδιους φορείς, κρατικές υπηρεσίες και διεθνείς οργανισμούς για θέματα που εμπίπτουν στον τομέα της στοιχηματικής δραστηριότητας. Επίσης, είναι υπεύθυνη για την εφαρμογή συγκεκριμένων μέτρων πρόληψης και προστασίας των νεαρών ατόμων και των ευάλωτων ομάδων από τον εθισμό στο στοίχημα. Περισσότερες πληροφορίες δείτε στην ιστοσελίδα www.nba.gov.cy

Infocredit Group

Η Infocredit Group αποτελεί τον κορυφαίο πάροχο εμπορικών πληροφοριών και λύσεων σε θέματα διαχείρισης κινδύνων με εμπειρία πέραν των 50 χρόνων. H εταιρεία προσφέρει υπηρεσίες Διαχείρισης Πιστωτικού Κινδύνου, Κανονιστικής Συμμόρφωσης, Υπηρεσίες ESG και Συμβουλευτικές υπηρεσίες, Ανάκτησης Οφειλών, Τηλεφωνικού Κέντρου, Επαγγελματικής Κατάρτισης και Digital Marketing. Μέσα από ένα διεθνές αναγνωρισμένο δίκτυο στρατηγικών εταίρων,όπως Lexis Nexis Risk Solutions, Finclude, VinciWorks, CICM, ICSA, MACM, η Infocredit Group παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις βοηθώντας τις επιχειρήσεις στην εκπλήρωση των οικονομικών, νομικών και ηθικών τους υποχρεώσεων. Με γραφεία στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και παρουσία σε Ελλάδα, Μάλτα, Ρωσία και Ρουμανία η Infocredit Group παρέχει λύσεις και στη διεθνή αγορά.

Περισσότερες πληροφορίες για τις λύσεις της Infocredit Group επικοινωνήστε: +357 22 398000, email: info@infocreditgroup.com, ιστοσελίδα: http://www.infocreditgroup.com

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας