ΣΙΦΚ: Επιστολή στον Αρχηγό Αστυνομίας για τα παράνομα φροντιστήρια

InBusinessNews  26/09/2022 11:32
ΣΙΦΚ: Επιστολή στον Αρχηγό Αστυνομίας για τα παράνομα φροντιστήρια

ΣΙΦΚ: Επιστολή στον Αρχηγό Αστυνομίας για τα παράνομα φροντιστήρια

InBusinessNews  26/09/2022 11:32

Τη συμβολή και άμεση βοήθεια της Αστυνομίας για πάταξη του φαινομένου των παράνομων φροντιστηρίων ζητά με επιστολή του προς τον Αρχηγό της Δύναμης ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Φροντιστηρίων Κύπρου(ΣΙΦΚ).

Στη επιστολή, ο Σύνδεσμος υπενθυμίζει τη συμφωνία του περασμένου Νοέμβρη ότι για να έχει καλύτερο αποτέλεσμα η όποια διερεύνηση των καταγγελιών που κατά διαστήματα προβαίνει ο ΣΙΦΚ, θα πρέπει να παραδίδεται η καταγγελία ιδιοχείρως στο Αρχηγείο Αστυνομίας σε συγκεκριμένο άτομο.

«Έκτοτε έχει παρέλθει σχεδόν ένας χρόνος με πενιχρά αποτελέσματα», τονίζει ο ΣΙΦΚ, υπογραμμίζοντας πως «χρειαζόμαστε τη βοήθεια σας για να μπορέσουμε να δώσουμε λύση σε ένα πρόβλημα που ταλανίζει για πολλά χρόνια χιλιάδες εργαζόμενους στη φροντιστηριακή εκπαίδευση, κάτι που έχει κοινωνικοοικονομικές συνέπειες».

Διαβάστε πιο κάτω αυτούσια την επιστολή:

Θέμα: Παράνομα Φροντιστήρια

Έντιμε κύριε,

Στην τελευταία συνάντηση που είχαμε στο αρχηγείο σας πέρσι τον Νοέμβριο, συμφωνήθηκε μεταξύ του Συνδέσμου μας, του Υπουργείου Παιδείας και του Αρχηγείου Αστυνομίας, ότι για να έχει καλύτερο αποτέλεσμα η όποια διερεύνηση των καταγγελιών που κατά διαστήματα προβαίνει ο ΣΙΦΚ θα πρέπει να παραδίδεται η καταγγελία ιδιοχείρως στο Αρχηγείο Αστυνομίας σε συγκεκριμένο άτομο.

Έκτοτε έχει παρέλθει σχεδόν ένας χρόνος με πενιχρά αποτελέσματα. Το Υπουργείο Παιδείας, θέλοντας να συμβάλει με το δικό του τρόπο στην πάταξη της παρανομίας, ενεργοποίησε το άρθρο 22  παρ. 1 και 2 (ειδική επιτροπή ελέγχου) του περί της ίδρυσης και λειτουργίας Ιδιωτικών Φροντιστηρίων και για άλλα συναφή θέματα, Νόμου του 2018 (117(Ι)/2018)  και ίδρυσε επιτροπή ελέγχου. Η επιτροπή όμως αυτή μπορεί να ελέγχει ΜΟΝΟ όσα φροντιστήρια είναι στο μητρώο του Υπουργείου.

ΕΔΩ χρειαζόμαστε τη βοήθεια σας για να μπορέσουμε να δώσουμε λύση σε ένα πρόβλημα που ταλανίζει για πολλά χρόνια χιλιάδες εργαζόμενους στη φροντιστηριακή εκπαίδευση κάτι που έχει κοινωνικοοικονομικές συνέπειες.

Ευελπιστώ στην άμεση ανταπόκρισή σας για συνάντηση και συζήτηση του θέματος.

Με εκτίμηση,

Ηρόδοτος Νεοφύτου

Πρόεδρος

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας