powered by

Στρατηγική συμμαχία Πανεπιστημίου Νεάπολις και University of Reading

Σε εφαρμογή του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας, το οποίο έχει υπογραφεί  μεταξύ των Πανεπιστημίων Νεάπολις Πάφος και του Πανεπιστημίου Reading του Ην. Βασιλείου, πραγματοποιήθηκε από 01.09.2022 έως τις 06.09.2022 στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Νεάπολις πολυήμερη επίσκεψη γνωριμίας και συναντήσεων εργασίας πολυμελούς αντιπροσωπείας του Πανεπιστημίου Reading με επικεφαλής τον καθ. James Devenney, Κοσμήτορα της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Reading,  ακαδημαϊκών και διοικητικών λειτουργών των δύο Ανώτατων εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.

Το University of Reading συγκαταλέγεται μεταξύ των μεγαλύτερων Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων του Η. Βασιλείου ευρισκόμενο στην πρωτοπορία της Ανώτατης Εκπαίδευσης για περίπου έναν αιώνα προωθώντας την καινοτομία, τα όρια της ακαδημαϊκής γνώσης και την κοινωνική αλλαγή.

Ειδικότερα η διακεκριμένη Νομική Σχολή του University of Reading έχει αξιολογηθεί στην πλέον πρόσφατη REF ( REF 2021) κατά 99% των ερευνητικών δημοσιεύσεων της, ως διεθνούς επιπέδου.

Η υλοποίηση της συνεργασίας των δύο Ανώτατων Ιδρυμάτων στοχεύει στην αύξηση την εξωστρέφειας και της ακαδημαϊκής αριστείας και πρωτοπορίας του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφος μέσω της δημιουργίας και παροχής Προγραμμάτων Σπουδών αιχμής γνώσης των τριών κύκλων, η εμβάθυνση και εμπλουτισμός των Προγραμμάτων Σπουδών σε ειδικότερα επιστημονικά πεδία με αιχμή την Νομική Επιστήμη, στην δυνατότητα απόκτησης συγχρόνως δύο τίτλων Σπουδών, στην υλοποίηση κοινών δράσεων του προγράμματος Erasmus για την ερευνητική δραστηριότητα, ανταλλαγή μελών ΔΕΠ, φοιτητών/τριών, ερευνητών/τριών καθώς και παροχή αντίστοιχης διοικητικής και επιχειρησιακής τεχνογνωσίας.

Επιπλέον οργανώνει το επιχειρησιακό και λειτουργικό περιβάλλον για την υλοποίηση κοινών επιστημονικών δράσεων, όπως σεμινάρια, συμπόσια, διαλέξεις, εκθέσεις, κλπ.,  που θα προάγουν αμοιβαία την ακαδημαϊκή  γνώση και έρευνα, διαχέοντας τα αποτελέσματά της προς όφελος της ακαδημαϊκής κοινότητας των δύο Ιδρυμάτων και της ευρύτερης διεθνούς ακαδημαϊκής κοινότητας.

Μέσω της στρατηγικής συνεργασίας αυτής και την αύξηση των συνεργειών σε ήδη  υφιστάμενα, όπως των Νομικών Σπουδών,  αλλά και νέα επιστημονικά πεδία, αναμένεται να  ενισχυθεί η διεθνοποίηση, η ακαδημαϊκή αριστεία και η διεθνής αναγνωρισιμότητα των προσφερομένων Προγραμμάτων Σπουδών του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφος.

Δειτε Επισης

Σε συνάντηση εργασίας της ηγεσίας της BusinessEurope με την Ursula von der Leyen ο πρόεδρος της ΟΕΒ Γιώργος Παντελίδης
Ανδρέας Νεοφύτου: Έτσι θα ενισχύσει την θέση της ως παγκόσμιος ναυτιλιακός κόμβος η Κύπρος-To όραμά μου για το ΚΝΕ
Στην Τόχνη βρέθηκαν ερευνητές/τριες για διεθνές συνέδριο με θέμα το franchising
Υπουργείο Ενέργειας: Διαγωνισμός για τα Ευρωπαϊκά Βραβεία Προώθησης της Επιχειρηματικότητας 2025
Η διάκριση της Advanced Automation Systems στα Βραβεία Καινοτομίας της ΟΕΒ (vid)
Athlos Capital: Σύμβουλος και επικεφαλής συντονιστής της έκδοσης ομολόγου Tier 2 της HD Insurance PLC ύψους €20 εκατ.
Κάτι...ψήνεται στο Ολυμπιακό Μέγαρο από την ΚΟΕ-Ένα gala dinner με ένα ξεχωριστό επισκέπτη στο τραπέζι
Ο νοσηλευτής του Ογκολογικού Τράπεζας Κύπρου Γεώργιος Φαντούσης κολυμπά για την ελπίδα
Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας Τροφίμων-Η επιστήμη σε δράση
Παρουσίαση βιβλίου «Κύπρος 1974-Φωνές Αιχμαλωσίας» στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος