Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Κέντρο μαστού Πολυκλινικής Υγεία: Η τελευταία λέξη της τεχνολογίας

Η Πολυκλινική ΥΓΕΙΑ καινοτομώντας και έχοντας πάντοτε ως γνώμονα την έγκαιρη και έγκυρη διάγνωση των ασθενών, από το 2015 έχει προχωρήσει στη δημιουργία Τμήματος Μαστού, με εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας και προσωπικό υψηλής εξειδίκευσης.

Το Τμήμα Μαστού της Πολυκλινικής ΥΓΕΙΑ, λειτουργεί σύμφωνα με τις διεθνείς πιστοποιήσεις και πρότυπα, με τα οποία είναι πιστοποιημένος ο Οργανισμός.

Το εξειδικευμένο Τμήμα Μαστού, με επικεφαλής τον Ιατρό Ακτινολόγο Δρ. Κωνσταντίνο Φραγκουλάκη και άλλους έμπειρους Ιατρούς Ακτινολόγους και Τεχνολόγους, σε συνεργασία πάντοτε με τους εξειδικευμένους συνεργάτες Ιατρούς της Πολυκλινικής ΥΓΕΙΑ, είναι σε θέση να πραγματοποιήσει το σύνολο των απεικονιστικών εξετάσεων και επεμβατικών πράξεων που σχετίζονται με την πρόληψη και τη διάγνωση των παθήσεων του μαστού.

Διαθέτοντας τον πλέον υπερσύγχρονο ψηφιακό μαστογράφο τελευταίας τεχνολογίας, που αποτελεί το πιο πρωτοποριακό τρόπο ανίχνευσης του καρκίνου του μαστού με τρισδιάστατη (3D) τομοσύνθεση, Selenia Dimensions System® της Αμερικανικής εταιρείας Hologic η οποία πρωτοπορεί διεθνώς στην εξέλιξη των πλέον διαγνωστικών μεθόδων, το τμήμα Μαστού της Πολυκλινικής ΥΓΕΙΑ είναι σε θέση να εγγυηθεί την εγκυρότητα της διάγνωσης.

Ο τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμός, του Κέντρου, προσφέρει τη δυνατότητα εκτέλεσης όλου του φάσματος των απαραίτητων εξετάσεων, όπως είναι η 3D Μαστογραφία , βιοψίες σε ψηλαφητές και μη ψηλαφητές αλλοιώσεις μαστού με τομοσύνθεση -Στερεοτακτικά, η παρακέντηση με λεπτή βελόνα (FNA) υπερηχογραφικά καθοδηγούμενη για κυτταρολογική εξέταση, η Βιοψία τύπου (Core Biopsy) υπερηχογραφικά καθοδηγούμενη για ιστολογική εξέταση, καθώς και άλλες εξετάσης υψηλής εξειδίκευσης. Ειδικά στην περίπτωση της Στερεοτακτικής Βιοψίας, αυτή πραγματοποιείται, μέσω καθοδήγησης από τον πλέον σύγχρονο ψηφιακό μαστογράφο Hologic. Η λήψη δειγμάτων διενεργείται αναίμακτα και χωρίς πόνο, διασφαλίζοντας ένα εξαιρετικό αισθητικό αποτέλεσμα,  δεδομένου του ελάχιστου μεγέθους τομής.

Επιπλέον, το τμήμα διαθέτει Yπέρηχο υψηλής ευκρίνειας νέας γενιάς Aixplorer Mach 20 της εταιρείας Hologic Supersonic   για τις εξετάσεις του μαστού. Ο  συγκεκριμένος υπέρηχος έχει την δυνατότητα της διερεύνησης διαφόρων ευρημάτων, με σκοπό την άμεση και έγκυρη διάγνωση. Είναι εφοδιασμένος με την τεχνική Shear wave Elastography η οποία παρέχει ποσοτική μέτρηση της ελαστικότητας των διαφόρων αλλοιώσεων σε kPa και θέτει νέα πρότυπα στην υπεριχογραφική απεικόνιση, αποτελόντας το πλέον πολύτιμο εργαλείο στην απεικόνιση με υπερήχους.

Για τις περιπτώσεις μικροαποτειτανώσεων ή ύποπτων μη ψηλαφητών βλαβών ο Ιατρός Ακτινολόγος, είναι σε θέση να εκτιμήσει την απεικόνιση και αν το κρίνει απαραίτητο, να καθοδηγήσει τους Τεχνολόγους, όπως προχωρήσουν σε επιπρόσθετες λήψεις και σε Βιοψία με Στερεοτακτική καθοδήγηση.

Το Κέντρο μαστού της Πολυκλινικής Υγεία παρέχει επίσης στους ασθενείς τη δυνατότητα εξέτασης μέσω μαγνητικής μαστογραφίας, ενώ προσφέρει τη δυνατότητα επεμβατικών πράξεων στο μαστό με την καθοδήγηση του μαγνητικού τομογράφου

Η μαγνητική μαστογραφία μας δίνει τη δυνατότητα λήψης εικόνων του μαστού υψηλής ευκρίνειας και μάλιστα χωρίς τη χρήση ιονίζουσας ακτινοβολίας. Αποτελεί τη μέθοδο με τη μεγαλύτερη ευαισθησία και ειδικότητα για την απεικόνιση των μαστών.

Με τη μαγνητική τομογραφία έχουμε τη δυνατότητα να ανιχνεύσουμε βλάβες του μαστού οι οποίες είναι πολύ μικρές και δεν διακρίνονται στη μαστογραφία και τον υπέρηχο. Επιπλέον βοηθά στη διάγνωση κακοήθειας του μαστού σε γυναίκες που φέρουν προθέματα σιλικόνης ή σε νέες κοπέλες με πυκνό μαζικό παρέγχυμα. Ωστόσο πρέπει να τονιστεί ότι η μαγνητική μαστογραφία δεν πρέπει να αντικαθιστά την κλασική μαστογραφία και το υπερηχογράφημα των μαστών αλλά να συμπληρώνει τις εξετάσεις αυτές όταν υπάρχουν οι κατάλληλες ενδείξεις.

Πρωταρχικής σημασίας για όλο το Ιατρικό, Παραϊατρικό, αλλά και Διοικητικό προσωπικό της Πολυκλινικής ΥΓΕΙΑ, αποτελεί η υψηλή ποιότητα εξατομικευμένων υπηρεσιών στον ασθενή. Το προσωπικό του Κέντρου Μαστού εκπαιδεύεται διαρκώς, προκειμένου να παρακολουθεί τις εξελίξεις της διαγνωστικής ιατρικής και της τεχνολογίας, ενώ παράλληλα συμμετέχει σε ερευνητικά προγράμματα για τη διεύρυνση της τεχνογνωσίας του.

Ο Επικεφαλής Ιατρός Ακτινολόγος του Κέντρου Μαστού της Πολυκλινικής ΥΓΕΙΑ, Δρ. Κωνσταντίνος Φραγκουλάκης, απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Sheffield (Bachelor of Medicine, Bachelor of Surgery) με μεταπτυχιακή εκπαίδευση στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και μάλιστα με διάκριση, διαθέτει σημαντική εμπειρία και εξειδίκευση στην απεικόνιση μαστού, έχοντας εργαστεί επί σειρά ετών στο Sherwood Forest Hospitals, στο Ηνωμένο Βασίλειο, ως επικεφαλής Ακτινολογικού Τμήματος, καθώς και στο Nottingham University Hospitals, στο Κέντρο Μαστού του Nottingham.  

Ο Δρ. Φραγκουλάκης, πιστεύοντας ακράδαντα στη μέγιστη σημασία της έγκυρης και πλήρους ενημέρωσης της ασθενούς για τα αποτελέσματα της εξέτασης, προκειμένου να έχει την πλήρη ιατρική της εικόνα, αλλά και για ψυχολογικούς λόγους, ενημερώνει προσωπικά την κάθε ασθενή, παρέχοντας όλες τις απαραίτητες διευκρινήσεις.

Το Κέντρο Μαστού, υπενθυμίζοντας πως η Έγκαιρη και Έγκυρη Διάγνωση είναι καθοριστικής σημασίας για τη λήψη της ορθής και αποτελεσματικής θεραπείας, αλλά και για την αντιμετώπιση κάθε ασθένειας, προσκαλεί όλες τις γυναίκες, αλλά κυρίως τις άνω των 35 ετών, όπως προγραμματίσουν άμεσα τον επόμενο διαγνωστικό τους έλεγχο στην Πολυκλινική ΥΓΕΙΑ, σε ειδικά διαμορφωμένες τιμές, επικοινωνώντας με τη Γραμματεία του Κέντρου Μαστού στα τηλέφωνα 25884650, 25884642 ή στο email xray@ygiapolyclinic.com

Δειτε Επισης

Πέραν κάθε προσδοκίας το ενδιαφέρον για το sCYence Fair 2024-Παρατείνονται μέχρι 10 Απριλίου οι εγγραφές
Κέντρο Κοινωνικής Καινοτομίας: Ενημερωτική συνάντηση με λειτουργούς των ΜΜΕ
ECR Case Study: Πρόληψη ελλείψεων και διαθεσιμότητα στο ράφι
Σε τροχιά απογείωσης η γραμμή πλεύσης της κυπριακής ναυτιλίας... Παγκοσμίου φήμης ναυτιλιακό σύμπλεγμα η Κύπρος
Συνεργασία U Travel-Capacitor Partners: Ρεκόρ στις online πωλήσεις των ταξιδιωτικών πακέτων του Tomorrowland
7ο Cyprus HealthCare Conference: Η πορεία προς ισότιμο και καθολικό σύστημα υγείας
Η νέα επιστημονική επιτροπή του ΠΑΣΥΚΑΦ
Φαίδωνας Φαίδωνος: Πάνω από 600 οι φοιτητές ΤΕΠΑΚ στην Πάφο τη νέα χρονιά
Τομείς συνεργασίας συζήτησαν Βαφεάδης και Χατζημανώλη με DP World στο Ντουμπάι
Επιχειρηματικό φόρουμ Κύπρου-Εσθονίας: Προώθηση διμερών συνεργασιών