Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Μαρία Α. Παπακώστα: Πάντα έχω κάποιο στόχο να κυνηγώ

Στην KPMG διαχρονικά, μετρούσαν και μετρούν τα άτομα, οι ικανότητες και ο επαγγελματισμός τους, και όχι επιμέρους χαρακτηριστικά, τονίζει η διοικητική σύμβουλος, audit services, head of clients & markets του οργανισμού, Μαρία Α. Παπακώστα.

Σε συνέντευξή της στο InBusinessNews, μέρος της οποίας δημοσιεύεται στο τεύχος Αυγούστου του περιοδικού IN Business στο πλαίσιο του αφιερώματος «The Women Issue», η κ. Παπακώστα αναφέρει για την ίδια πως ως μη στατική όσον αφορά τους  στόχους και τα όνειρά της, συνέχεια προκαλεί τον εαυτό της για πιο πολλά πράγματα, οπότε πάντα έχει κάποιο στόχο να κυνηγά.

Διαβάστε ακόμα: 

Δύσκολο φθινόπωρο για καταστηματάρχες και καταναλωτές

Καλοκαιρινό αεράκι στα έσοδα από τον τουρισμό

Κατοικίες από €4.050 στους πλειστηριασμούς Σεπτεμβρίου 

Διαπίστωση της κ. Παπακώστα, ως απόρροια της καριέρας της, αποτελεί πως μόνο με ομαδική εργασία, τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο, μπορεί κάποιος να προχωρήσει.

Ποιο είναι το σημαντικότερο πράγμα που έχετε μάθει μέσω της καριέρας σας;

Μια γυναίκα έχει πολλαπλούς ρόλους στην καθημερινότητά της. Φυσικά, η μεγαλύτερη πρόκληση, δεν θα έλεγα όμως ότι αποτελεί εμπόδιο, είναι να βρει τη σωστή ισορροπία της επαγγελματικής ζωής μεταξύ αυτών των ρόλων. Επιπρόσθετα, έχω συνειδητοποιήσει ότι μόνο με ομαδική εργασία, τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο, μπορεί κάποιος να προχωρήσει.

Ποιος ο δυσκολότερος ρόλος που κληθήκατε να διαδραματίσετε μέχρι στιγμής και ποια η μεγαλύτερη πρόκληση στον χώρο σας;

Οι προκλήσεις είναι πολλές και καθημερινές, οι πρακτικές δυσκολίες ακόμα περισσότερες κυρίως σε νεαρή ηλικία όπου συνεχώς σε κυνηγούν οι τύψεις, για το αν είσαι σωστή μάνα παράλληλα με σωστή επαγγελματίας.

Αναφερόμενη στο γραφείο μας, στην KPMG, ποτέ δεν ένιωσα διάκριση για το οτιδήποτε: Είτε για να μπορέσω να αναλάβω ευθύνες, νέες προκλήσεις είτε δύσκολους πελάτες. Διαχρονικά, μετρούσαν και μετρούν τα άτομα, οι ικανότητες και ο επαγγελματισμός τους και όχι επιμέρους χαρακτηριστικά.

Υπάρχει κάποιος ανεκπλήρωτος στόχος σας;

Είμαι ευγνώμων, φυσικά, για ότι κατάφερα μέχρι σήμερα απλά δεν επαναπαύομαι ποτέ. Δεν είμαι στατική όσον αφορά στόχους και όνειρα, συνέχεια προκαλώ τον εαυτό μου για πιο πολλά πράγματα, οπότε πάντα έχω κάποιο στόχο να κυνηγώ.

Μπορεί τελικά μια γυναίκα να αλλάξει τον κόσμο και πώς;

Οι γυναίκες έχουμε ένα διαφορετικό τρόπο προσέγγισης των θεμάτων και σίγουρα σε πολλές από εμάς η ενσυναίσθηση, το emotional intelligence δηλαδή, παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στον τρόπο που λειτουργούμε.

Εμένα αυτή η προσέγγιση με καθορίζει σε όλους τους τομείς της ζωής μου μαζί με μια πολυεπίπεδη σκέψη, σε μια προσπάθεια να δω τα γεγονότα από όλες τις πλευρές, με στόχο να μην αγνοήσω κάτι σημαντικό αλλά ούτε και να αδικήσω κανέναν (στο μέτρο του δυνατού).

Πού φαντάζεστε τον εαυτό σας τα επόμενα πέντε χρόνια;

Δραστήρια όπως και τώρα. Όσο πολυάσχολη και να είμαι πάντοτε βρίσκω χρόνο για να ασχοληθώ με τα κοινά και να βοηθήσω όπως και όπου μπορώ. Αυτό με γεμίζει αφάνταστα ως άτομο.

Who is who

  • Αποφοίτησε από το University of East Anglia, Norwich (Bsc Hons Business Finance and Economics) και κατέχει τον τίτλο του Fellow Chartered Certified Accountant. Είναι εγκεκριμένος ελεγκτής μέλος του ΣΕΛΚ.
  • Ξεκίνησε να εργάζεται στην KPMG την 1η Φεβρουαρίου 1995 ως εκπαιδευόμενη λογίστρια.
  • Πιστεύει στο ότι πάντοτε πρέπει να προχωρούμε με προσήλωση στις αξίες μας και με πίστη στον εαυτό μας, με επαγγελματισμό και ενσυναίσθηση χωρίς να χάνουμε την ανθρωπιά μας.

Δειτε Επισης

Σε τροχιά απογείωσης η γραμμή πλεύσης της κυπριακής ναυτιλίας... Παγκοσμίου φήμης ναυτιλιακό σύμπλεγμα η Κύπρος
Συνεργασία U Travel-Capacitor Partners: Ρεκόρ στις online πωλήσεις των ταξιδιωτικών πακέτων του Tomorrowland
7ο Cyprus HealthCare Conference: Η πορεία προς ισότιμο και καθολικό σύστημα υγείας
Η νέα επιστημονική επιτροπή του ΠΑΣΥΚΑΦ
Φαίδωνας Φαίδωνος: Πάνω από 600 οι φοιτητές ΤΕΠΑΚ στην Πάφο τη νέα χρονιά
Τομείς συνεργασίας συζήτησαν Βαφεάδης και Χατζημανώλη με DP World στο Ντουμπάι
Επιχειρηματικό φόρουμ Κύπρου-Εσθονίας: Προώθηση διμερών συνεργασιών
Οι εποπτικές προτεραιότητες της ΕΚΚ για το 2024-Επικέντρωση σε ΚΕΠΕΥ με διασυνοριακές δραστηριότητες
Εργασιακή ευημερία: Βασικός παράγοντας για τη βιώσιμη επιτυχία των οργανισμών
Ανανέωση διεθνούς διαπίστευσης EFMD για το Πρόγραμμα ΜΒΑ του Πανεπιστημίου Κύπρου