Ε. Μαρκαντώνη: Το Έργο θεμελιώνει συνεργασίες και ανοίγει νέους ορίζοντες στην έρευνα

Γέφυρα που ενώνει τον επιχειρηματικό με τον φοιτητικό κόσμο αποτελεί η λειτουργία των Γραφείων Διασύνδεσης, αφού γίνονται πλέον αντιληπτές οι  πραγματικές ανάγκες της αγοράς εργασίας. Η διασύνδεση της πανεπιστημιακής κοινότητας με την αγορά εργασίας, δίνει την ευκαιρία στους φοιτητές να δουν στην πράξη όλα όσα καθημερινά μαθαίνουν σε θεωρητικό επίπεδο. Την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2022 στις 10:00 π.μ., στο Ξενοδοχείο Cleopatra, στη Λευκωσία, διοργανώνεται ημερίδα για ενημέρωση σχετικά με τις δράσεις του Γραφείου Διασύνδεσης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου , στο πλαίσιο του Έργου «Γραφεία Διασύνδεσης Πανεπιστημίων με την αγορά εργασίας», το οποίο συγχρηματοδοτείται από τα Διαρθρωτικά Ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το Έργο συντονίζει το Πανεπιστήμιο Κύπρου και συμμετέχουν τα Πανεπιστήμια που λειτουργούν στην Κυπριακή Δημοκρατία. www.liaisonoffices.ac.cy

Περισσότερα για την Ημερίδα, αλλά και για το Γραφείο Διασύνδεσης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, αναφέρει στην συνέντευξή της η Ελένη Μαρκαντώνη, Διευθύντρια Φοιτητικής Μέριμνας στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Πότε συστάθηκε το Γραφείο Διασύνδεσης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου και ποιο είναι το γενικότερο όραμα του;

Το Γραφείο Διασύνδεσης του ΕΠΚ συστάθηκε το 2012 στα πλαίσια του ομώνυμου έργου στο οποίο συμμετέχει το ΕΠΚ. Το γενικότερο όραμα του Γραφείο Διασύνδεσης είναι η συνύπαρξη του Ακαδημαϊκού και επιχειρηματικού κόσμου της Κύπρου. Σημαντικός στόχος στην υλοποίηση του οράματος είναι η τοποθέτηση φοιτητών σε εγχώριους οργανισμούς και εταιρείες για απόκτηση εργασιακής εμπειρίας ως μέρος του προγράμματος σπουδών τους, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στη βελτιστοποίηση των δεξιοτήτων τους σε προσωπικό και διαπροσωπικό επίπεδο.

Ποια είναι τα οφέλη από την επαφή επιχειρηματικής και φοιτητικής κοινότητας;

Η τόνωση της απασχολησιμότητας των φοιτητών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και ο εντοπισμός νέων ταλέντων είναι κάποια από τα οφέλη της επαφής ανάμεσα στην επιχειρηματική και φοιτητική κοινότητα στα πλαίσια του Έργου. Επίσης, θεμελιώνονται συνεργασίες σε προγράμματα έρευνας και ανάπτυξης και ανοίγονται νέοι δρόμοι για διεκδίκηση κονδυλίων σε πιο πολλά ερευνητικά πεδία. Η στενή επαφή της επιχειρηματικής και φοιτητικής κοινότητας καλλιεργεί ένα υγιή συναγωνισμό ανάμεσα στα τοπικά Πανεπιστήμια, που συνδράμει στην ανάπτυξη ενός οδηγού σπουδών ικανό να ανταποκριθεί στις ανάγκες της εγχώριας αγοράς εργασίας.

Ποια τα αποτελέσματα και επιτεύγματα του Γραφείου Διασύνδεσης μέχρι σήμερα;

Το Γραφείο Διασύνδεσης του ΕΠΚ έχει αναπτύξει συνέργειες με οργανισμούς, εταιρείες και μη-κυβερνητικούς φορείς των οποίων οι δραστηριότητες σχετίζονται με τα τέσσερα προγράμματα σπουδών του ΕΠΚ που συμμετέχουν στο έργο. Έχει, επίσης, τοποθετήσει φοιτητές των τμημάτων σπουδών Νομικής, Διοίκησης Επιχειρήσεων, Μαθηματικών και Βιοιατρικών Επιστημών σε οργανισμούς και εταιρείες για πρακτική εκ των οποίων περίπου το 20% εργοδοτήθηκε για πλήρη απασχόληση μετά την ολοκλήρωση της πρακτικής εμπειρίας.

Σε ποιους θα μπορούσε να φανεί χρήσιμη μια συμμετοχή τους στην Ημερίδα που διοργανώνει το Γραφείο Διασύνδεσης στις 9 Σεπτεμβρίου και τι να αναμένει κάποιος από την Ημερίδα;

Η Ημερίδα στοχεύει στη χαρτογράφηση των τάσεων της αγοράς εργασίας και στη δημοσιοποίηση των αναγκών της ακαδημαϊκής και φοιτητικής κοινότητας. Κατά τη διάρκεια της Ημερίδας οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τον ρόλο των εμπλεκόμενων μελών στις δραστηριότητες του Γραφείου Διασύνδεσης του ΕΠΚ. Η Ημερίδα του Γραφείου Σύνδεσης του ΕΠΚ που διοργανώνεται στις 9 Σεπτεμβρίου 2022 στις 10:00 στο Ξενοδοχείο Κλεοπάτρα και μπορεί να φανεί χρήσιμη σε φοιτητές και αντιπροσώπους εταιρειών που ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος στο Έργο. Ταυτόχρονα, μπορούν να συμμετάσχουν Ακαδημαϊκοί που ενδιαφέρονται να εντοπίζουν προσπάθειες σύζευξης του Ακαδημαϊκού και επιχειρηματικού κόσμου.

Ποιοι οι μελλοντικοί στόχοι του Γραφείου Διασύνδεσης;

Το Γραφείο Διασύνδεσης επιδιώκει τη συνεχόμενη συμμετοχή των υφιστάμενων οργανισμών και εταιρειών στο Έργο, καθώς και στην δημιουργία νέων συνεργασιών με άλλους φορείς. Αυτό θα επιτρέψει τη διάνοιξη νέων ερευνητικών πεδίων και τη συμμετοχή περισσότερων φοιτητών στο Έργο. Στοχεύουμε στην επιτυχημένη συνέχιση του προγράμματος.

Who is who

Η Ελένη Μαρκαντώνη αποφοίτησε λαμβάνοντας πτυχίο Γερμανικής Φιλολογίας και Μάρκετινγκ από το Old Dominion University στην Virginia των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής. Ακολούθως απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο από το Πανεπιστήμιο New Haven στο Management & Marketing. Εργάστηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες στη Ξενοδοχειακή βιομηχανία και επιστρέφοντας στην Κύπρο εργάστηκε αρχικά στον ξενοδοχειακό τομέα και ακολούθως σε τραπεζική υπεράκτια εταιρεία. Τα τελευταία τριάντα τρία χρόνια κατέχει τη θέση Διευθύντριας Φοιτητικής Μέριμνας στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, όπου και διευθύνει και το Κέντρο Καριέρας του ΕΠΚ. Έχει συμμετάσχει σε διάφορα Ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα και είναι μέλος του Διεθνή Οργανισμού NASPA και του Παγκόσμιου οργανισμού IAESTE. Επίσης, είναι Γραμματέας του Οργανισμού Αγκαλιά Ελπίδας.

Πληροφορίες Ημερίδας

Οργανωτής: Έργο «Γραφεία Διασύνδεσης Πανεπιστημίων με την αγορά εργασίας», Γραφείο Διασύνδεσης Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου

Συντονισμός: ΙΜΗ

Χορηγοί επικοινωνίας: IN Business magazine, REPORTER

 

Η συμμετοχή στην Ημερίδα θα είναι δωρεάν. Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή πατώντας εδώ

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με την ΙΜΗ, τηλ.: +357 22505555, φαξ: 22679820, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com,  ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com

 

 

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι βραβευθέντες των 16ων IN Business Awards
ΙΝ Business Awards: Tιμητικό βραβείο Lifetime Achievement Award στην Άρτεμις Αντωνιάδου
ΙΝ Business Awards: Τιμητικό βραβείο Editor’s Choice στην Τράπεζα Κύπρου
ΙΝ Business Awards: Τιμητικό βραβείο BMW Excellence Award στον Καθηγητή Κύπρο Νικολαΐδη
ΙΝ Business Awards: Στην Bioland Energy Group το βραβείο στην κατηγορία «Επιχείρηση»
ΙΝ Business Awards: Στην Ειρήνη Χριστοδούλου το βραβείο Μάνατζερ-CEO εις μνήμην Άντη Χατζηκωστή
ΙΝ Business Awards: Στην Multimarine Services το βραβείο στην κατηγορία «Επιχειρηματική Καινοτομία»
ΙΝ Business Awards: Στην ΙΚΕΑ το βραβείο στην κατηγορία «Εταιρική Βιωσιμότητα και Υπευθυνότητα (ESG-ΕΚΕ)»
ΙΝ Business Awards: Στην Ν.Psaras Construction Co το βραβείο στην κατηγορία «Ανάπτυξη Γης-Κατασκευές»
ΙΝ Business Awards: Στην ECOMMBX το βραβείο στην κατηγορία «Best Workplace/Εργοδότης Προτίμησης»